С
Само Човек
Гостин
кога настанува човекот во ембрионлниот развиток?Ај прочитај ја биологијата што пишува. Иста е и за мене и за тебе.
кога настанува човекот во ембрионлниот развиток?Ај прочитај ја биологијата што пишува. Иста е и за мене и за тебе.
И што со тоа? Го знаеш ти тоа?Прашање: Кој е Бог?
Бог е Создателот на светот, материјата и човекот.
Тој во Стариот Завет натприродно се открива како ЈАХВЕ(Јас Сум Оној Кој Сум).
Потоа во Новиот Завет, натприродно се открива конкретно како Св. Троица(Отец, Син и Св. Дух), т.е. Самиот Бог влегува во човечката историја, тоа го извршува Синот како Спасител=Исус, Помазаник=Христос, второто Лице на Св. Троица.
Значи Бог = Св. Троица, која е Вечна заедница, во која Човекот има можност слободно да влезе ако сака, и Вечно да постои, во Слобода.
Христос е Бог преку кого ни е дадена Слобода, Можност и ние да станеме БОГОВИ
bolje da im veruvam na naucnicite odkolku na vas sto se stavate vo redot na zivotnite. da ne bilo tocno toa sto pisuva vo Kuranot nemase bas taka da se potvrdi i od naukataKako misterijata deka spermata se pravi megju kichmata I slezinata, a ne vo testisite na mazhot, kako shto ne' laze naukata!
...i deka vo rajot te chekaat devici?!? ... Ili devichoni (ili kako li gi vikate muzhinjata shto ne ebnale u zhivotu)?
Mislam... Ako vetuvanjeto za zadgroben raj ti e beskraen sex, koj qp veruvash vo religija koja ti zabranuva neshto so koe kje te nagraduva!?!
Think about it.
А што ако го знам!?И што со тоа? Го знаеш ти тоа?
ШББКББ (Што Би Било Кога Би Било) не важи, не знаеш.А што ако го знам!?
Подобро животни отколку камен како вас.bolje da im veruvam na naucnicite odkolku na vas sto se stavate vo redot na zivotnite. da ne bilo tocno toa sto pisuva vo Kuranot nemase bas taka da se potvrdi i od naukata
mislam site fakti sto se od Kuranot se soovpagjaat so modernata nauka
golem dokaz deka posotoi bog a toj e Allah.
Па, во тоа е работата, или прифаќаш или не.ШББКББ (Што Би Било Кога Би Било) не важи, не знаеш.
Hristos e smrtnik kako nas i rob na semokjniot gospod.--- надополнето: 15 мај 2012 во 12:26 ---
Христос е Бог преку кого ни е дадена Слобода, Можност и ние да станеме БОГОВИ.
Па така де. Или веруваш или не веруваш. Не знаеш.Па, во тоа е работата, или прифаќаш или не.
neznam koj e kamen tuka i koj nema um da razmisli kako covek.ШББКББ (Што Би Било Кога Би Било) не важи, не знаеш.
--- надополнето: 15 мај 2012 во 12:30 ---
Подобро животни отколку камен како вас.
Според православното учење:Hristos e smrtnik kako nas i rob na semokjniot gospod.
prasanje do tebe mozes li da imas dve tatkovci?
ako e mozno da imas kazi mi kako e mozno da imaa 2 gospoda ?
da da gledam stanuvame bogovi pa ziveeme kolku sakame i kako sakame.
Точно, т.е. во она што во овој свет ни е понудено како Вистина( а се разбира има многу, како предлог).Па така де. Или веруваш или не веруваш. Не знаеш.
gospod podrazbira semokjen. nemoze semokjniot gospod da osekja bolka kako sto bese slucaj so Hristos i semokjniot gospod ne se stava vo takva situacija da go macat.Според православното учење:
Еден е Господ Св. Троица.
Значи не самец, туку Отец, Син и Св. Дух.
Тој го содава човекот според својот Образ, Слободен, да се соедини со него и да биде Бог по благодат, т. е. Вечно да живее со Него.
--- надополнето: 15 мај 2012 во 12:42 ---
Точно, т.е. во она што во овој свет ни е понудено како Вистина( а се разбира има многу, како предлог).
Е сега што прифаќаме зависи од Нас.
Да да и буда верувал во Алах А каменот се гледа кој е. Не треба да објаснувам.neznam koj e kamen tuka i koj nema um da razmisli kako covek.
nie sigurno ne sme po pametni od Einshtein, on veruval vo Allah
Ateist "out of this shit" ako si vo potraga po boga odi i studiraj religii i ke go najdes vistinskiot.Да да и буда верувал во Алах А каменот се гледа кој е. Не треба да објаснувам.
Не е точно, нема никој друг како мене.За кој бог зборуваш?, ги има многу.
Изгледа најјакиот аргумент ти е тоа, во болдот. Од камен не ни очекувам повеќе. А и имаш право out of this shit сум. Не ми требаат глупости. Бог јас го најдов, кутриот ти уште не си го нашол.Ateist "out of this shit" ako si vo potraga po boga odi i studiraj religii i ke go najdes vistinskiot.
i dojdi odgovori posle "koj e bog?"