Android корисници (проблеми, прашања, совети)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Izvinete se ubiv od baranje ama ne najdov pa resiv da prasam...imam xperia x8 i probuvam da se logiram na android market i mi se pojavuva: can't establish a reliable data connection to the server. Procitav nekade da resetiram telefon a so toa i da se izbrise se, a taka ne sakam. Pa da dade nekoj iskustvo kako moze da go resam problemot, zosto ne moze da simnuvam aplikacii od android market???
Ако си на андрид 2 верзија, најверојатно ќе мораш со ресетирање на цел мобилен па кога прв пат ќе те праша да се логираш, ќе мора тогаш.

Тоа ти е андроид :)

ahil

м-р
Член од
11 јули 2005
Мислења
634
Поени од реакции
620
Ако си на андрид 2 верзија, најверојатно ќе мораш со ресетирање на цел мобилен па кога прв пат ќе те праша да се логираш, ќе мора тогаш.

Тоа ти е андроид :)
Абе прочитав на нет со ресетирање на цел телефон, ама колку што се подразбирам тоа значи и бришење на податоци, параметри, апликации....А тоа е болна тема

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
дечки имам вилдфаер (обичен не С ) со андроид 2.1 ама иам проблем со ваерлесот.. знам дека само на 6ти канал фаќа на другите потешко се конектира него друго ми е проблемот. ваерлесот многу слаб сигнал прима - сум споредувал со многу различни телефони кај мене кога е една коцка кај нив е 3 4 коцки ( фул ) треба ептен да се приближам до рутер за асално да фатам конекција... да не е харверски нешто или?

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
дечки имам вилдфаер (обичен не С ) со андроид 2.1 ама иам проблем со ваерлесот.. знам дека само на 6ти канал фаќа на другите потешко се конектира него друго ми е проблемот. ваерлесот многу слаб сигнал прима - сум споредувал со многу различни телефони кај мене кога е една коцка кај нив е 3 4 коцки ( фул ) треба ептен да се приближам до рутер за асално да фатам конекција... да не е харверски нешто или?
Сигурно е хардверски.....т.е појак прием има.......а додека ако се земе во предвид софтверска причина...тогаш пробај да го упдејтуваш на 2.2.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Сигурно е хардверски.....т.е појак прием има.......а додека ако се земе во предвид софтверска причина...тогаш пробај да го упдејтуваш на 2.2.
максимум му е 2.1 - фабрички иде со 1.6

Македонец

Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
Не бе грешка си побарај си низ нет....ќе видиш дека има 2.2....можеби не официјален ром.....ама битно има.

Да има,само што за да стигне до тоа прво треба да го декодира (ако му е кодиран),потоа треба да го рутира па тек после тоа да стави некој кастм ром 2.2 или 2.3
максимум му е 2.1 - фабрички иде со 1.6
Мој совет прво да му направиш хард ресет,па после тоа се останато.Со хард ресет се се брише од телефон...колку да те предупредам.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Да има,само што за да стигне до тоа прво треба да го декодира (ако му е кодиран),потоа треба да го рутира па тек после тоа да стави некој кастм ром 2.2 или 2.3

Мој совет прво да му направиш хард ресет,па после тоа се останато.Со хард ресет се се брише од телефон...колку да те предупредам.
знам брат. незнам шо имам и шо немам и телефонов затоа не ми се праи хард ресет. контактите ми се зачувани у телефон ако го ресетирам и тие ке отидат а ме мрзи да ги препишувам... ај ке видам шо ке напраам :)

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
знам брат. незнам шо имам и шо немам и телефонов затоа не ми се праи хард ресет. контактите ми се зачувани у телефон ако го ресетирам и тие ке отидат а ме мрзи да ги препишувам... ај ке видам шо ке напраам :)
Не ти се контактите само во телефон.Сочувани ти се и во твојот gmail акаунт со кој си се логирал при првото вклучување на телефонот.. во контакти.Само прво пред да направиш хард ресет направи синхронизација со google во settings -> account & sync.Кога повторно ќе се вклучи телефонот ќе ти побара логирање со gmail акаунтот и повторно ќе ги имаш контактите назад во телефон.Другото можеш преку бекап или наново инсталирај апликации што по мене ти е и најдобро.

Македонец

Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Знаеш што...ако можеш да го рутираш,и да му уфрлиш AP2SD....после тоа ќе немаш потреба од 2.2.

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Да не знае некој оти неможам да инсталирам програми од пц преку усб кабел до телефонот од гоогл плеј (андроид маркет) ?

Претходно можев а сеа неможем, у шо е проблемот? :)

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
HTC Hero g2 touch со cyanogen mod
нема маркет апликација... Треба секогаш преку прелистувачот да одам на play.google.com или има некој начин да ја додадам апликацијата?

И како да знам кои апликации би ми ги фаќале оти пола од тие што ги симнав или не ги инсталира или не ги отвара или многу сецка кога ќе ги уклучам

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Да не знае некој оти неможам да инсталирам програми од пц преку усб кабел до телефонот од гоогл плеј (андроид маркет) ?

Претходно можев а сеа неможем, у шо е проблемот? :)
Како мислиш да инсталираш? За да инсталираш директно од Маркетот треба да го поврзеш телефонот со компјутерот преку Internet Pass-through, твојот компјутер да пушта интернет на телефонот.

Sent from my HTC One X using Tapatalk 2

Член од
21 април 2012
Мислења
128
Поени од реакции
39
HTC Hero g2 touch со cyanogen mod
нема маркет апликација... Треба секогаш преку прелистувачот да одам на play.google.com или има некој начин да ја додадам апликацијата?

И како да знам кои апликации би ми ги фаќале оти пола од тие што ги симнав или не ги инсталира или не ги отвара или многу сецка кога ќе ги уклучам
So cyanogenmod ne odat gapps, taka da ke mora sam da gi instaliras preku CWM.
Neznam koja verzija si instaliral na cyanogenmod ama na sledniot link spored verzijata mozes da si downloadiras soodvetni gapps :

http://wiki.cyanogenmod.com/wiki/Latest_Version/Google_Apps

cyanogenmod imaat dogovor so google, gapps da ne gi stavaat poveke vo romovite.
posle instalacijata ke imas i play store i drugi google aplikacii.

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Дечки да прашам, дали има апдејт/апгрејт за андроидот 2.2 на елџи оптимус уан?

Kajgana Shop

На врв Bottom