Македонска фудбалска репрезентација

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Баже Илијоски на Фејсбук: „Тошак и Бабунски, како не ви е срам?!“

http://www.ekipa.mk/News.aspx?newsId=8238
па реално е така убаво им кажа некој вака да знаат сите..Баже игра во одлична форма ги пумпа во Романиа а зима некој младинци добро се покажал а игра во Албанско првенство??Уридинов го зима затоа што имал храброст да го пуца пеналот хаха кој комедии..Ивановски морал да замине во странство затоа што нашата лига е преслаба го земал оти имал 19 гола дадено а има дадено 23 како прво не ни знае колку има..ако нашата лига е слаба па албанскава лига појака е..комедии од тренер какви води уште не матат со репрезентацијава се наполнија пари ние ќе се нервираме кој ги повикал оти губиме од секој и сл..не вреди

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Најлошо е што Фазли уште го водат како член на Херенвеен, а тој што е подобро упатен знае дека сиротиот више појќе од пола година нема клуб и никој не сака да го земе. Греотилаци...

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Баже го спаси Брашов сега се на 8 место мислам во Романија им даде голови на скоро сите јаки екипи во Романија. Дечкото ако не заслужи да добие повик сигурно Фазли и Таири заслужиле ако не па ... ццц... Алал нека му е на дечкото за напишаново, на секој му се прелива чашата некогаш... Комедијанти сме со репрезентацијава искрено...
--- надополнето: 14 мај 2012 во 14:55 ---
Најлошо е што Фазли уште го водат како член на Херенвеен, а тој што е подобро упатен знае дека сиротиот више појќе од пола година нема клуб и никој не сака да го земе. Греотилаци...
Го избркаа ... ДА !!! (y)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Од среден ред натака екипата ни е смешка...
Баже заслужува повик, НО, на времето и тој на слични начини правеше трансфер во странство, изгледа има краткотрајно помнење.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.058
Јас се откажувам од рамковнава репрезентација,се додека не се смени нешо веќе ни на Тв нема да ги гледам ,само ќе гледам кога ќе биде Фичо во игра и после или пред тоа нема сигруно да ги гледам рамковнине сиротици како ни ја срамат репрезнтацијата со уште некој наш и плаќаат за да играат за репрезентацијата

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Eве ги почнаа
Го читам составот за репрезентација (А - репрезентација, најдобрата национална селекција) и се прашувам дали е тоа навистина најдоброто од Македонија??? Па, во Вардар има поголем квалитет. Добро, не можам да разберам кого тие, извинете на изразот - „заебаваат“, дали самите себе, народот или нас фудбалерите?! Ова веќе не личи на ништо, стварно претераа! Нема веќе никаков критериум за да се биде репрезентативец...

Долго време бев (10 години) и знам што значи да го носиш светиот дрес на државата, знам што значи да застанеш на химна и какви емоции имаш... А денес?! Па, половина репрезентативци не знаат ни како почнува химната. Порано за да бидеш репрезентативец требаше да играш континуирано добро во клубот за да го заслужиш репрезентативниот дрес, а сега??? Доволно е да одиграш 5 минути за некој смешен клуб во некоја смешна лига и да имаш повик за репрезентација. Ова е можно само во Македонија!

Знам дека не сме Бразил и немаме 500 квалитетни играчи, ама во репрезентацијата секогаш треба да играат најподготвените и играчи што ќе играат со срце и со душа за државата, а не да се игра од интерес за да се направи трансфер во странство. Половина играчи не играат во своите клубови. Разбирам да не играш стандардно во некој клуб во Италија, Шпанија, Англија, Германија... Ама да не играш ниту во мали клубови и да си репрезентативец???

Не сакам оваа моја изјава да се сфати дека се наметнувам кај некого, затоа што искрено ја изгубив тотално желбата за репрезентацијата. Додека бев во Вардар добив повик за четири натпревари, од кои добив шанса само 45 минути и на моја несреќа го повредив рамото. Утредента НИКОЈ од ФФМ не ме праша дали сум во ред? А, само да потсетам тоа беше мојот 50. настап за националниот тим, кој толку долго го чекав и никој не го одбележи со некоја благодарница. Едноставно после натпревар ми рекоа дека заборавиле и мене не ми се веруваше што ми зборуваат. Па, само да потсетам дека 7 играчи имаат над 50 настапи во националниот тим на Македонија и како само мене ме заборавија?

Бев, видов што се се случува таму, се разочарав. Не е веќе тоа репрезентација, повеќе ми наликува на пазар за продавање на играчи... Па, Тошак како странец баш ништо не знае што се случува, затоа што во месецот е 4 дена во Македонија. Секој може да биде така селектор, да си седи дома, да си добива плата, друг да го составува списокот (сите знаеме КОЈ) и да дојде неколку дена пред натпревар. Јас мислев дека еден поранешен тренер на Реал Мадрид сигурно ќе биде поголем професионалец.

Не се виновни само лугето од ФФМ и стручниот штаб, сигурно тука вина има и кај фудбалерите. Некои треба да сфатат дека настап за репрезентација значи да играш за државата со гордост, пред својот народ да гинеш на терен, а не само да се дојде дома и да се „лумпува“ по дискотеки или да играш за да му паднеш во око на некој менаџер. Не е во мој стил изјавава, јас никогаш не сум критикувал никого, ама стварно ме боли кога ке ја видам ранг-листата на ФИФА и нашето 98. место (бевме и под „стотка“), кога гледам дека не можеме никого да победиме.

Доста го лажете народот, кој е гладен за фудбалски успех, доста правите будали од фудбалерите кои навистина стварно заслужуваат повик, вратете го имиџот и ликот на фудбалската репрезентација за да се гордееме со неа....На кого му зборувам?! Сите тие многу добро ќе се препознаат во оваа моја изјава.

Влатко Грозданоски

Член од
14 март 2010
Мислења
16.925
Поени од реакции
16.209
Прашање овие фудбалери кој ги чита, освен ние, а ние драпај си меот, ништо не може да промениме.
Хари го изгласаа за уште некоја година, читав нешто ќе мењале од ФИФА/УЕФА за претседателите на фудбалските федерации и нивното владеење. Па ќе видиме дали ќе го фати тој закон и овој што ни го „води“ фудбалот. Ма да и неаме фудбалери бе.

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Прашање овие фудбалери кој ги чита, освен ние, а ние драпај си меот, ништо не може да промениме.
Хари го изгласаа за уште некоја година, читав нешто ќе мењале од ФИФА/УЕФА за претседателите на фудбалските федерации и нивното владеење. Па ќе видиме дали ќе го фати тој закон и овој што ни го „води“ фудбалот. Ма да и неаме фудбалери бе.
Кој и да дојде ни е џабе. Работава ќе биде: “И после Хари, Хари“. Ќе дојде некој негов и пак ќе биде истата песна. Не е само Хари, тоа е цела багра крвопијци кои се ненаситни од крадење. Ама ако, на најмилите да им се врати све тоа.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Хасани е чист пример дека работат еврејките за да те викнат во репрезентација. Нема натпревар одиграно цела сезона овие прв го викнаа :tapp:

Tiveriopol

Струмичанец
Член од
23 декември 2007
Мислења
1.198
Поени од реакции
959
голмани: Един Нурединоски (Етникос Ахна), Мартин Богатинов (Карпати) - одбрана: Бобан Грнчаров (Лирс), Даниел Георгиевски (Шибеник), Николче Новески (Мајнц), Ванче Шиков (Волин), Даниел Мојсов (Војводина), Стефан Ристовски (Фросиноне), Владимир Димитровски (Млада Болеслав), Јани Урдинов (Екранас) - среден ред: Никола Глигоров (Алки), Горан Попов (Динамо К.), Мухамед Демири (Тун), Марио Ѓуровски (Муангтонг), Стефан Спировски (Борац Чачак), Фљамур Таири (Теута) - напад: Ферхан Хасани (Волфсбург), Иван Тричковски (АПОЕЛ), Самир Фазли (Херенвен), Горан Пандев (Наполи), Филип Ивановски (Вардар), Агим Ибраими (Марибор).

Добро, а овој Фазли нели се откажа од репрезентацијата??? Мислам дека имаше изјава дека заедно со Тачи, Ајети и некој си други јавно кажаа дека не сакаат да играт за репрезентацијата на Македонија...Горан Попов е лев бек, како тоа е вброен во среден ред не ми е јасно. Самиот во една прилика има изјавено дека несака да игра во среден ред...Таири незнам кој е, но според многумина што читам заслужил повик. Но како тоа Бабунски не заслужил... Па тој ја подигна играта кога флезе или Бобан го подготвува за Шпанија да игра иако тешко дека ке стигне таму...
Според мене доколку Попов навистина е неизвесен Урдинов заслужува повик. Тој реално е третата опција во левата бековска линија. Стефан Ристовски е квалитетен десен бек. Таму сме тенки и според мене и неговиот повик е оправдан.Ферхан Хасани е добар играч. Покажа и за младите, над него беше направен вториот пенал. Дечкото мене лично ми се допаѓа бидејки секогаш дава максимум кога игра за Македонија, но сепак мислам дека треба да почне да игра за да добива повик во А селекцијата...За Агим Ибраими немам коментар. Дечкото се утепа од давање голови за Марибор си го заслужи повикот. Но на листата недостигаат играчи како Балдовалиев,Бајевски,Илијоски кој се во одлична форма и се играчи кој навистина ни недостигаат, кој знаат да постигнат гол...

Од овој состав кој е составен очекувам да излезе повторно со формација 4-3-3

---------------------------Богатинов-----------------------
Ристовски---Новески----Мојсов-----Попов
-----------------------------Демири------------------------
-----Ѓуровски--------------------Спировски/Глигоров
Ибраими-------------Пандев-----------Тричковски

Но уште еднаш да напоменам има многу квалитетни играчи кој заслужуваат повик на место на некои од овие кој се моментално повикани....

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Pola od ovie se otidnati za dresovite na Ronaldo, Nani, Koentrao, Pepe, Meireles...

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.902
Поени од реакции
7.454
Баже Илијоски не доби повик?
Па му дојдоа преку курца на човекот...
Постигнува 3 гола на последни 3 натпревари,последниов беше суспендиран ради жолти...
Ги решета Романците и нема повик за него а ќе игра еден Фазли?
Немој да ме јебеш бре:)

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.127
Поени од реакции
8.074
спировски не е уште за А репрезентација..овај тошак ништо не разбира
та и тој Глигоров..кај игра???
нападо со Пандев, Тричковски и ете Ибраими(не го знам многу го немам гледано) колку толку солиден е ...од Ивановски незнам шо да очекувам.. никогаш го немам глеано
Фазли,Таири, Урдинов??? кај му истекнаја овие играчи
шо се случи со Наумовски, Стојков?
и на голманската позиција кај муе Томе Пачовски...
се на се оваа комбинација Бабунски-Тошак е една голема утка за која за жал сме немоќни
и уште Давид Бабунски..нека го земеја детето барем на клупа екстра фудбалер е

со Португалија ќе изгинат(не за репрезентациајта и државата туку за самите себе) и искрено не очекувам дебакл
нашиот срам ќе биди со Ангола :/

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.805
Поени од реакции
5.582
боли Баже ?? епа ќе боли ортак... и ти така се продаваше, заедно со Ѓоре Јованоски и неговите Зоран Јовановски, Вајс, Крсте Велковски шетавте од клуб во клуб.. колку му плаќаше на Ѓоре да те зема со него по клубовите ?? немој да мрсиш муда... и кинел мрежи во Романија... ех читање македонски спорт шо ти прави...
значи тој најмалку треба да јаде бурек :) најмалку од сите

Kajgana Shop

На врв Bottom