Протести во Скопје - Идентификувани 12 радикали од петочните протести

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Добро е што и отворено си пишуваат тука, зошто можеби форумов го читаат и многу служби, па да се види и јавното мнение кај сите етнички и верски групи во Македонија, како и да се процени дали и колку радикалниот исламизам навлегол помеѓу одредени етнички групи во Македонија....
Не можеби, туку сигурно го читаат многу тајни служби.

Член од
4 мај 2012
Мислења
183
Поени од реакции
90
Дали ти тоа зборуваш за реформација на радикалниот ислам? И тоа индивидуална? Со зашеќерени фрази?
Ако да, тогаш токму тоа е сонот од кој треба да се разбудиме. Дека не постои можност да се реформира вахабист. Од пелени е учен да биде тоа што е. На нашите, историски веќе, зашеќерени фрази и отстапки, враќа со калаш и бомба.
Да, јасно. Има граница од која нема враќање. За таквите нажалост нема помош и од нив нема друга одбрана него насилство.

Ама има илјадници умерени кои теба да ги придобиеме на страната на западните вредности. Тука лежи одговоноста на македонците и тоа е мојата порака.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Да, јасно. Има граница од која нема враќање. За таквите нажалост нема помош и од нив нема друга одбрана него насилство.

Ама има илјадници умерени кои теба да ги придобиеме на страната на западните вредности. Тука лежи одговоноста на македонците и тоа е мојата порака.
Има во Скопје барем 10-20000 исламски фундаменталисти/неофашисти барем толку ги имаше во Петокот.

Член од
4 мај 2012
Мислења
183
Поени од реакции
90
Има во Скопје барем 10-20000 исламски фундаменталисти/неофашисти барем толку ги имаше во Петокот.
Токму затоа се регистрирав и пишувам на форумот. Огромна е опасноста. Прочитај ја и колумната што ја објави ohridnews (линк доле во потписот).

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
:)
Цел мој живот го имав истиот превез на очи.
Тоа што веднаш треба да ни стане јасно е дека умереноста во Исламот останува само во делувањето на поединецот, не и во учењето и размислувањето. Со тоа, доколку во овие мрачни џихадистички времиња, некој посегне по живот на невин човек кој не е муслиман, според Куранот тие тоа треба да го прифатат како оправдано. И затоа и нај умерените од нив, никогаш нема да осудат убиство на каур. Можеби нема да го извршат убиството, но сигурен биди дека нема да го осудат. Пример е Смиљковско езеро.
И не е прв пример. Далеку од тоа.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Дека не постои можност да се реформира вахабист. Од пелени е учен да биде тоа што е. На нашите, историски веќе, зашеќерени фрази и отстапки, враќа со калаш и бомба.
Не се сложувам со тебе дека не може да се реформира вехабија. Еден пример
http://www.kurir-info.rs/print/gornja-maoca-tranzitna-stanica-za-dzihad-clanak-156662
Има исто така пример за бивши вехабија Босанец, кога го проучил вехабизмот, се откажал од него и напишал книга за вехабизмот дека е погубна идеологија за Исламот и опасноста од Вехабизмот кој се шири. Не можам на интернет да го најдам тоа, не ми текнува каде го читав.

Член од
4 мај 2012
Мислења
183
Поени од реакции
90
:)
Цел мој живот го имав истиот превез на очи.
Тоа што веднаш треба да ни стане јасно е дека умереноста во Исламот останува само во делувањето на поединецот, не и во учењето и размислувањето. Со тоа, доколку во овие мрачни џихадистички времиња, некој посегне по живот на невин човек кој не е муслиманин, според Куранот тие тоа треба да го прифатат како оправдано. И затоа и нај умерените од нив, никогаш нема да осудат убиство на немуслиман. Можеби нема да го извршат убиството, но сигурен биди дека нема да го осудат. Пример е Смиљковско езеро.
И не е прв пример. Далеку од тоа.
Искрено се надевам дека не си во право. Инаку имаме WW3. Судир на цивилизации на некој начин.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Како да не голем дел од тие не ни знаат што е Вехабизам, и дојдени се само за губење време.

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Не е темата за да ти објаснувам на долго и широко, а искрено и ме мрзи после толку години, ама не треба да си гение за да сватиш дека и двете групи посакуваат другана група да ја нема. Тоа е така многу години, историски, и финти у стилу "ама ОВИЕ го прават ова дека ОНИЕ први почнаа" кај мене ама ич не палат. Имам до толку мозок.
Фала богу не ти е темата да објаснуваш, незнаеш што да кажеш.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Не се сложувам со тебе дека не може да се реформира вехабија. Еден пример
http://www.kurir-info.rs/print/gornja-maoca-tranzitna-stanica-za-dzihad-clanak-156662
Има исто така пример за бивши вехабија Босанец, кога го проучил вехабизмот, се откажал од него и напишал книга за вехабизмот дека е погубна идеологија за Исламот и опасноста од Вехабизмот кој се шири. Не можам на интернет да го најдам тоа, не ми текнува каде го читав.
Сакаш да ти вратам со примери? Ти, гледам, ми даде два. Јас имам само вака од прва рака десетина кои барале азил во западните земји затоа што "вахабистите во матичните држави ги прогонувале", за потоа, после добиениот азил, тие самите да создаваат вахабистички ќелии. Лицемерието(кое исто така го видовме на форумов) е главно оружје на радикалниот ислам. Заедно со пораките за "мир".

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Како да не голем дел од тие не ни знаат што е Вехабизам, и дојдени се само за губење време.
да те исправам. голем дел од нив се млади луѓе кои се дојдени со цел да скршат нешто уз спат ако може нешто да се истепа да се фрли по некој камен и слично...

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Сакаш да ти вратам со примери? Ти, гледам, ми даде два. Јас имам само вака од прва рака десетина кои барале азил во западните земји затоа што "вахабистите во матичните држави ги прогонувале", за потоа, после добиениот азил, тие самите да создаваат вахабистички ќелии. Лицемерието(кое исто така го видовме на форумов) е главно оружје на радикалниот ислам. Заедно со пораките за "мир".
Ќе покаже времето.

А за лицемерието се сложувам потполно со тебе. За нив е оправдано да лажат неверници

Член од
6 мај 2012
Мислења
116
Поени од реакции
62
Pa iskreno 12 godini ni trubat za sozivot so niv . ali gledame deka oni ne gi pocituvaat instituciite na drzavata.Ne ne pocituvaat kako narod koj sme mnozinstvo vo ovaa drzava.Ni go kocat napredkot na drzavata so deceniii nanazad, ne si gi plakaat svoite obvrski kon drzavata,najgolemit kriminal i siva ekonomija poteknuva od nivna strana.Pa se prasuvam koi pridobivki gi imame nie od nivna strana?
A benefitite kako malcinstvo gi imaat vo Makedonija kako vo niedna evropska drzava. Imaat skoli ,ucat na svojot majcin jazik, spored ramkovniot primaat i plata a ne rabotat nikade.Prisutni se vo site institucii na drzavata, se slavat nivni praznici i da ne nabrojuvam uste se kolku mnogu imaat pridobivki od drzavava kako malcinstvo.
I SEGA POVTORNO KOJ E NIVNIOT PRIDONES ZA NAS KAKO OPSTESTVO I KAKO DRZAVA I DOKOGA KE NE VLECAT VO BEZDNA I KE E KOCAT DA ODIME NAPRED ??????
--- надополнето: 14 мај 2012 во 17:27 ---
Pa iskreno 12 godini ni trubat za sozivot so niv . ali gledame deka oni ne gi pocituvaat instituciite na drzavata.Ne ne pocituvaat kako narod koj sme mnozinstvo vo ovaa drzava.Ni go kocat napredkot na drzavata so deceniii nanazad, ne si gi plakaat svoite obvrski kon drzavata,najgolemit kriminal i siva ekonomija poteknuva od nivna strana.Pa se prasuvam koi pridobivki gi imame nie od nivna strana?
A benefitite kako malcinstvo gi imaat vo Makedonija kako vo niedna evropska drzava. Imaat skoli ,ucat na svojot majcin jazik, spored ramkovniot primaat i plata a ne rabotat nikade.Prisutni se vo site institucii na drzavata, se slavat nivni praznici i da ne nabrojuvam uste se kolku mnogu imaat pridobivki od drzavava kako malcinstvo.
I SEGA POVTORNO KOJ E NIVNIOT PRIDONES ZA NAS KAKO OPSTESTVO I KAKO DRZAVA I DOKOGA KE NE VLECAT VO BEZDNA I KE E KOCAT DA ODIME NAPRED ??????
ke se najde li nekoj da odgovori???

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Тие се обични неофашисти а, остатокот се вахабисти.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom