/МIRЧ3_МкД\
Временски патник
- Член од
- 7 март 2012
- Мислења
- 380
- Поени од реакции
- 102
Секој македонец самиот си проценува за тоа колкав македонец ќе биде и на каков начин ќе го искаже тоа. Тоа е гордост ( ако на некого воопшто му претставува ) која ја носи секој во себе и не се покажува само на зборови и удирање во гради туку и на дело, во секоја прилика во секој момент од животот. Тоа е дел од тебе едноставно , или го имаш или го немаш. По сево ова што го видов/слушнав Антич ми личи на многу збунет тип. Човек без цврсто СВОЕ ЈА ( шо би кажал дедо ми ). Еднаш така , еднаш вака, или си или не си, до кога парите ќе ни бидат приоритет.
И за крај можеби сите ние меѓу кои и јас ја тупиме 20 страни за македонштината на Антич, а човекот можеби и во себе нема никакви патриотиски чувства т.е нема место за никаков патриотизам или национална припадност освен за спортот. И тоа е за респект , има луѓе шо не се замараат со тоа од каде се и се против секакви националистички , патриотски определувања туку само го живеат животот со она што им е најважно. Ама ако е така барем да знаеме, а не еднаш да слушаме Македонија друг пат ФИРОМ.
Тоа е тоа.
Вака се гради авторитет , со јасен став. Точно времињата беа други, ама и Олимпијакос не е последниот клуб на светот.
Овој не е професионален спортист?? Ама ете ако не биде Македонија не играм, па цела Звезда зад него застана. Ама докажан е овој веќе, со стегач од Звезда играше за репрезентација, ако тој игра како заложник во Олимпијакос подобро нека си иде бе, нека не лижи гзој за пари, па уште ми драпате професионален спортист, проф. спортист одлучува сам за себе а не како ќе му свират некој цигани од пиреја.
п.с Или има уште едно гледиште, толку да е глуп што не размислува за последиците од неговите глупости.
И за крај можеби сите ние меѓу кои и јас ја тупиме 20 страни за македонштината на Антич, а човекот можеби и во себе нема никакви патриотиски чувства т.е нема место за никаков патриотизам или национална припадност освен за спортот. И тоа е за респект , има луѓе шо не се замараат со тоа од каде се и се против секакви националистички , патриотски определувања туку само го живеат животот со она што им е најважно. Ама ако е така барем да знаеме, а не еднаш да слушаме Македонија друг пат ФИРОМ.
Тоа е тоа.