ATP тенис - општа дискусија

L

Löwe

Гостин
^Да да така е, на АТП страната слободно можете да ги најдете Јотовски, Пецко, Мицов...

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Па не знам како одат работите, но ако играл на фјучерси мора да е запишан на ATPWorldTour.
Se imav registrirano na ITF so PIN ama toa bese pred edno 10 godini sepak sakam site igraci da imaat iskustvo da bidam korekten ne sekoj denes ima moznosti da trenira tenis bidejki ednostavno e skap sport i treba dobar partner,druzenje e bitno.

Inaku da sum zemal medaljicki vo grcija i bugarija ama kako amater so i ne e nesot za falenje koga zavrsiv faks posle kaj tatko mi vo firma i nemav mnogu vreme.

Nasa generacija beshe cudna ne se zamaravme mnogu so turniri ama togash moite imale drugi prioriteti i taka si bara i trener ne e lesno taa rabota a pokraj mene mozam da nabrojam uste 3 igraci koi bea i sega igraat top drugari

Inace levak sum kako fanot Igor so go saka Nadal.

Inaku za dobar teniser eve kako iskustvo so me ucea vo skolo za treneri bitna e ishranata odnosno povekje meso i zelencuk sekoj teniser mora da ima indeks na muskulna masa zemete go na primer Nadal toj e bukvalno zivotno na teren energija ima za 4 teniseri i stabilnost so iskustvo imate grend slem igrac

jotovski zelenkov i ostala bagra se profesionalci koi nemaat denar zemeno od tenisot imaat samo nekolku poeni na atp i tolku

Golem pozdrav do site sto ja otvorija temava ova e najdobra tema na forumot.

Inaku za objasnuvanje ATP se grizi za prvite 100 igraci vo svetot a ostanatite se snaogjaat preku ITF odnosno pari od svoj dzeb

Da sega se jaki mislam vo snaga tuka nema zbor no daleku od forma za ATP

eve kako se macat

Eve vi eden sajt za statistika na igraci ima cel istorijat na sekoj poedinecno igrachttp://www.coretennis.net/majic/pageServer/0l01000009/en/pid/5318/Tennis-Player-Info.html

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Што мисли Федерер за Мадрид, и плавата земја,

Q: Rafa already fallen by the way side and has had some very strong things to say about the blue clay, Do you share their concerns and frustrations having completed 3 matches?

RF: Er....look yes, I've said it already from the start this is not something we actually wanted it was more of a compromise to give this tournament a sort of a test week on blue clay, we are actually against it. So it was more of a deal made between the CEO and Tiriac, look...we thought to a degree it was innovated I really hoped the court was going to be perfect and not something that is silppy like this so I understand their frustrations, but then again I came in a time back in 99 where indoors was brutally fast, clay was slow, grass was fast and we had to adapt every single week, then the last few years everything is more or less the same which is what their used too, so I think that's why there's big changes there a bit tricky for everyone, we have to look into things for next year with all the top guys but with also the rest of the field what they thought of this and then we need to take a decision whether it's blue or not next year.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Што мисли Федерер за Мадрид, и плавата земја,

Q: Rafa already fallen by the way side and has had some very strong things to say about the blue clay, Do you share their concerns and frustrations having completed 3 matches?

RF: Er....look yes, I've said it already from the start this is not something we actually wanted it was more of a compromise to give this tournament a sort of a test week on blue clay, we are actually against it. So it was more of a deal made between the CEO and Tiriac, look...we thought to a degree it was innovated I really hoped the court was going to be perfect and not something that is silppy like this so I understand their frustrations, but then again I came in a time back in 99 where indoors was brutally fast, clay was slow, grass was fast and we had to adapt every single week, then the last few years everything is more or less the same which is what their used too, so I think that's why there's big changes there a bit tricky for everyone, we have to look into things for next year with all the top guys but with also the rest of the field what they thought of this and then we need to take a decision whether it's blue or not next year.
Точно, условите се за сите. Но зошто да му се пишува пораз на Надал на земја кога ова не е земја, ова е ЧУДО.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.947
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/398952_10150887737298701_24410993700_9730938_1608766625_n.jpg

Aussie Sam Groth upped the pace at the ATP Challenger in Busan this week, firing some speedy serves in his second-round match, including one recorded at 163.4 mph (263 kph).

Најбрзиот сервис на денешницата е одсервиран на турнирот во Бусан, инако Челенџер е ова.
263 километри на час, holly mother of god!!!

L

Löwe

Гостин
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/s720x720/398952_10150887737298701_24410993700_9730938_1608766625_n.jpg

Aussie Sam Groth upped the pace at the ATP Challenger in Busan this week, firing some speedy serves in his second-round match, including one recorded at 163.4 mph (263 kph).

Најбрзиот сервис на денешницата е одсервиран на турнирот во Бусан, инако Челенџер е ова.
263 километри на час, holly mother of god!!!
Дафак. од катапулт да не сервираше...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
"Federer - only player to win 10+ ATP singles titles in Hardcourt, Clay and Grass"

Нов рекорд.

:cuc:

Брат можеби замор не си видел онака очигледно, да не може да оди ама заморот се гледаше во ударите на Бердих. У прв сет не можеше топче да врати Роџер, у трет сет све му враќаше. Што мислиш зошто направи толку дупли сервис грешки? Веруј ми, заморот го победи Бердих денес, нормално и искуството на Федерер кој паметно го чекаше Бердих на грешка.

Oк, ај сеа кажи ми колку Мастерс титули има Бердих до сеа освоено, дали знаеш? еве колку.

Ете ти го заморот. Ете колку е добар Бердих кога се работи за Мастерси..... иако денес беше фантастичен, значи не е проблемот заморот, него концентрацијата во клучните поени и одржување на играта на високо ниво во тој дел од мечевите.

Иначе да за Федерер, мора да знаеш дека Федерер во голем дел од дуелите влага прилично лабаво, а играта ја подига во понатамошниот дел од истиот, во прв сет немаше длабочина во ударите, немаше агресивност, немаше винери, нити сервисот го служеше....него само по средина враќаше, имаше мизерни 24% на втор сервис, мизерен број на освоени поени по прв срвис исто така, а при играта во поле најмалце 10-на пати му сервираше на тацна чисти форхенд пенали на Бердих тоа е тоа.

Ne e samo na zemja? Alo oficijalno 49 posto od turnirite vo edna godina se na TVRDA PODLOGA, kolku se na zemja 4/5? Nemoj ziti se....treba toa brzite podlogi da gi namalat, ne e se vo tenisot servisot!

Ги намалија подлогите МНОГУ, за тоа ли најдовте да се жалите, lol! :pos: една брза подлога - сменета и одма се жалите, аман бе? изгледа не си гледал Wimbledon пред 2005 хм? да не го успореа знаеш што ќе се случеше и самиот, за AO нема ни да зборам, исто и USO, ама USO е најмалце успорен од сите да бидам реален....

Само игноратен фан неможе да увиди дека АО е ултра спор слем....биди благодарен на спонзорите на АТП кои заради поголемата популарност и неизвесност ги натераа АТП да успорат скоро све за да добие тенисот на динамика, т.е. да се уклучат и други тенисери во врвот да не доминира само Роже, ова е јавна тајна, ако не си доволно информиран, ти предлагам да разлисташ низ нет, има доволно информации. А како главен доказ, види колку траеше последниот меч на Џокович вс Надал на АО, и ќе ти стане све јасно, затоа после проблеми со колена, е затоа.

L

Löwe

Гостин
Aјде порадувајтесе малце до идниот Понеделник.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Aјде порадувајтесе малце до идниот Понеделник.
Другар извини, ама ова е непотребен коментар, ептен хејтери сте станале, не ми е јасно само од каде толку зајадливост, барем во тенис подфорумот никад немало такви моменти, вака ми делуваш како Vamos Real...на времето кога понекогаш бараше рчка на темите, каде што беше актуелен одреден успех на Федерер, нема потреба од такви моменти.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Другар извини, ама ова е непотребен коментар, ептен хејтери сте станале, не ми е јасно само од каде толку зајадливост, барем во тенис подфорумот никад немало такви моменти, вака ми делуваш како Vamos Real...на времето кога понекогаш бараше рчка на темите, каде што беше актуелен одреден успех на Федерер, нема потреба од такви моменти.
Заш бе во множина?;)
Се оградувам од секаков хејтеризам по темиве во подфорумов, едно е да се пишува со факти за тоа што ни се допаѓа кај еден тенисер, а што не, а друго да се пишуваат цинични изјави. Бар тениски навивачи треба да знаат повеќе, овој спорт се темели на галантен однос.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
RocknRolaa, Па не ја пратеше дискусијата претходно изгледа, се избаци еден нов тип кој збореше негативности за Раонич дека играл само на брзи подлоги добро, а и Игор си призна дека најмалце го сака Федерер, мада он си е коректен со изјавите, така да тоа не е проблем, а за крај капак беше Петар, затоа зборев во множина :)

А сакаш да кажеш дека Надал не е добар на тврда подлога? Не дека е доминантен како на земја али и на тврда си гази. Лани финалиња Мајами, Индиан Велс, УС Опен, оваа година гураше до полуфинале на првите два мастерса, башка и ги има освоено сите Грен слема од кои два се на тврда подлога. Инаку се слагам дека Шпанците се слаби на тврда подлога, освен Надал, Ферер и Вердаско до негде али овој последниов си има ментални проблеми, во 2009 знаеше да го намачи Надал и да игра 5 сетови со него, а еве на пример лани знаеше да изгуби и од тенисери кои не се ни во топ 100.

Мое мислење е тирумф на Надал во Рим, му одговара подлогата, во форма е, одморен е, така да мислам дека ќе го освои Рим. А највеќе од се сакам со Новак да игра финале и да го измоча. :)
Кој рече дека не е добар? таман работа, Надал е сташно добар тенисер, ама успесите му се доста поретки на тврда подлога него на земја, тоа ми беше поентата, не е коректно да се отпишуваат/мразат одредени високи играчи кои се добри на брза подлога, секој тенисер си има своја подлога која ја преферира..... неможам да сватам како може некој да мрзи одреден тенисер само затоа што истиот не е исто толку добар на спора подлога како на брза, не е фер за самите играчи.. да знаете колку мука и труд вложиле за да бидат таму каде што се, нема така да зборите...мора да се има респект другар, не зборам за тебе лично него општо.

Иначе ете, мило ми е дека има ликови како тебе кои дискутираат на фер и коректен начин (y)

L

Löwe

Гостин
Не хејтам ништо, напротив имам голем респект кон Федерер, само сакав да кажам да не се силите многу, зашто ќе се врати Надал на 2ро место, ако не после Рим, после РГ веројатно. Федерер има финале за бранење и мислам дека далеку потешко ќе биде тој да го одбрани финалето, одколку Рафа титулата.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Хехе да не се силите, значи погрешно гледаш на работите другар, нормално е како фанови да се израдувме дека Федерер дошол на 2 место, никој не се сили, само се радуваме на успехот на својот омилен играч, Касандра не го постираше тој податок во фан клуб на Надал, него во генерална дискусија за тенис, не гледам никаква намера да испровоцира некого со тоа, а доколку ти си се нашол како испровоциран тоа само го потврдува мојот претходен пост за жал.

Kajgana Shop

На врв Bottom