Перо Антиќ со кукавичка изјава дека доаѓа од „ФИРОМ“

Статус
Затворена за нови мислења.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Мислите дека Бо и другите што играа во Евролига кажуваа нешто поразлично?

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Грешката е што воопшто игра во Грција. А истите медиуми го величеа еј Панатинаикос го зема и што мислеа дека ќе кажува Македонија таму?
--- надополнето: 12 мај 2012 во 14:59 ---
Шо го мешаш Бо? Он М од Македонец нема.
АнтИЌ не знам колку има од Македонец? Барем М? :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Грешката е што воопшто игра во Грција. А истите медиуми го величеа еј Панатинаикос го зема и што мислеа дека ќе кажува Македонија таму?
Ај пролистај поубаво информирај се малку подобро каде игра. Друга работа не можам да го сварам малограѓанското размислување зошто играл во една од најсилните лиги со можност да се бори за титула во Евролига? Што значи тоа дека сите што заработуваат во Грција треба да бидат осудени на смрт бидејќи постои политичка блокада и со тоа омраза? Па побогу бе живееме во 19ти век како некои племиња да војуваме со штитови и со копја, ако мислите дека на зборови се прават дела тогаш ви препорачувам за спортот подобро да се информирате што се овие личности имаат направено за Македонија па после да се осудите да коментирате глупости!

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
--- надополнето: 12 мај 2012 во 14:59 ---

Значи ако презимето не ти е македонско значи не си Македонец...:facepalm: Значи цела ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА се Бугари така? У реду е другар..

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Ај пролистај поубаво информирај се малку подобро каде игра. Друга работа не можам да го сварам малограѓанското размислување зошто играл во една од најсилните лиги со можност да се бори за титула во Евролига? Што значи тоа дека сите што заработуваат во Грција треба да бидат осудени на смрт бидејќи постои политичка блокада и со тоа омраза? Па побогу бе живееме во 19ти век како некои племиња да војуваме со штитови и со копја, ако мислите дека на зборови се прават дела тогаш ви препорачувам за спортот подобро да се информирате што се овие личности имаат направено за Македонија па после да се осудите да коментирате глупости!
Сега ќе испадне дека јас реков ФИРОМ а не Перо! Јас не го осудувам избрал паричка наместо патриотизам. За мене е антипатриотски да кажуваш ФИРОМ од економски причини.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
АнтиИЌ е Македонец.
Од каде испадна дека презимето е показател за националноста? Не дробете глупости, смешни сте и оддавате впечаток дека немате појма од некои основни работи. Мислам дека овие детски размислувања одамна требаше да ги надминете. Некаде околу 3-то одделение ми се чини.

Дедо ми бил ОВ, ИЌ и СКИ. Во зависност од периодот во кој живеел, така и му го менувале презимето. Да, едноставно, во документите го впишувале презимето во согласност со режимот кој владеел. Срби, Бугари и тн... На крај, сепак остана СКИ. Неговите дедовци се Македонци, родителите исто, тој е Македонец, јас сум Македонец.
Без разлика дали се презивам Македонски, Кадриу, Станиќ, Антиќ или Флечер - јас сум Македонец.

Изјавата не би ја нарекол „предавничка“. Изјавата е лична и е кукавичка. Иако му се чинело дека го прави вистинското нешто во моментот, верувам дека откако ќе дознае за реакцијата во Македонија ќе чувствува грижа на совест. Можел да изигра многу потактички и да каже дека доаѓа од Скопје - ако веќе му било забрането од грчките газди да го спомнува името Македонија. Или можел воопшто да не спомне од каде доаѓа. Сепак, ова е понижување за него, но и за останатите. Особено затоа што доаѓа од устата на капитенот на Македонската кошаркарска репрезентација.

Mjolnir

Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Значи ако презимето не ти е македонско значи не си Македонец...:facepalm: Значи цела ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА се Бугари така? У реду е другар..
на ИЌ е српско презиме. -ОВ и -СКИ се македонски презимиња. А башка Перо е Македонски Србин така да не знам што е дебатава?

Memento Mori

Yeah science, bitch!
Член од
24 август 2009
Мислења
1.132
Поени од реакции
1.562
на ИЌ е српско презиме. -ОВ и -СКИ се македонски презимиња. А башка Перо е Македонски Србин така да не знам што е дебатава?
Значи Гоце ДелчЕВ,Даме ГруЕВ се Бугари? ОК е,ај сеа иди прочитај малце историја,да не забегуваме оф топик. Поздрав

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.444
Ај чао, отстранет од темата за водење на дискусијата во погрешна насока.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Сега ќе испадне дека јас реков ФИРОМ а не Перо! Јас не го осудувам избрал паричка наместо патриотизам. За мене е антипатриотски да кажуваш ФИРОМ од економски причини.
Јас не сум против Антиќ да си истетовира на чело Македонија за да покаже колку е голем патриот дури ако треба нека замине и на операција на срце да му истетовираат лав. Само ти препорачувам да погледнеш малку што тој и сите останати имаат направено и колку народ имаат собрано после освоеното 4то место во Литванија (како за несреќа) повеќе од било кој политичар/партија во оваа држава.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Јас не сум против Антиќ да си истетовира на чело Македонија за да покаже колку е голем патриот дури ако треба нека замине и на операција на срце да му истетовираат лав. Само ти препорачувам да погледнеш малку што тој и сите останати имаат направено и колку народ имаат собрано после освоеното 4то место во Литванија (како за несреќа) повеќе од било кој политичар/партија во оваа држава.
уште полошо - освоено место и наместо да каже од каде е,да не пофали сите и да се почуствуваме горди,тој :гомце::гомце:

гледам сите материјалисти го оправдуваат овој потег,игра со пари која некој си ја темпира зошто така му одговара,а има далеку подобри нешта отколку да живееш цел живот ЗАВИСЕН ОД ПАРИ !

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
И ние сме Ражнатович па не сме Срби се водиме како Македонци презимето си нема врска ако порано дедо ми и татко ми биле Срби сега сме Македонци :D

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
Антиќ сега има две опции:
1. Да излезе и да каже дека морал да каже ФИРОМ поради организацијата.
2. Доколку било можно(му текнало или не му текнало) да го изостави тоа ФИРОМ да се извини.

Во секој случај, сите потписи на документи каде што сме ФИРОМ, настани каде што настапуваме под името ФИРОМ, не се помалце „предаванички“ од изјавата на Перо.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom