Mutua Madrid Open 2012 (ATP & WTA Tour)

Статус
Затворена за нови мислења.
С

сашенко

Гостин
Подлогата имала влијание на поразот на Надааал? Свашта.А до 5-2 и сервис за меч немаше влијание? Или од тој момент па натака почна да влијае :pos:Го скрши Давиденко, дојде до 4 поена за победа против одличен Вердаско и на крај подлогата му била крива што се искикса како никад до сега у кариерата? Ја не би се сложил тука....

Член од
23 август 2010
Мислења
39.430
Поени од реакции
114.055
Абе он и да го тепаше Вердаско тоа ќе беше со сила, негде у средина на втор сет мислам дека одност на винери од форхенд беше 11-1 за Вердаско. По ова одма се приметува дека нешто не било во ред. Не може некој да ме убеди дека Вердаско е боље или дека Надал не е во форма. Па пред недела дена играа на црвена земја и таму знаеме сите што го снајде Вердаско, изгуби сет на 0. Убаво си кажа Надал во својата изјава, движењето и работата со нозе се најважниот дел од мојата игра, а на овој вид подлога тоа е невозможно. На ова се надоврза и Ноле само со поинтересна изјава, дека само Чак Норис може да се движи убаво на подлогава. Најверојатно тенисерите не можат да воспостават контрола над своите движења и кочењата при спринтовите, ваљда се лизга многу...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Се утепав од смеење кога Вердаско почна да шлајфува во место. :pos: И него му пречеше подлогата.

Член од
18 јануари 2012
Мислења
619
Поени од реакции
947
Шарапова одигра многу слабо, Серена ја гледам веќе во финале, во одлична форма е и може да и направи големи проблеми на Азаренка(80% и давам шанси да се најде таму) па и да ја победи.
Очекувам Бердих-Вердаско 3 сета, лесни победи за Федерер(во 2 сета) и за Ѓоковиќ.
Според мене полуфинале Федерер-Ѓоковиќ и Делпо-Бердих, и финале Федерер - Делпо.

А

Анноун

Гостин
Serena со Азаренка утре ќе игра во полуфинале , или во финале може да се паднат? да ја бапнам 2-0 за серена на тикет. ЌЕ ја извади сината боја на земјата со Вика , у нормала ќе го врати теренот :pos:

Член од
18 јануари 2012
Мислења
619
Поени од реакции
947
Serena со Азаренка утре ќе игра во полуфинале , или во финале може да се паднат? да ја бапнам 2-0 за серена на тикет. ЌЕ ја извади сината боја на земјата со Вика , у нормала ќе го врати теренот :pos:
Во финале може.хахахах, сигурна победа би било тоа за Серена

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Јас не кажав ништо за Бердих и Делпо.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Па дека пишав во претходниот пост дека Бердих и Делпо за сите пари се играат денес. :)

Знам, сакам да ти кажам дека мојот пост не целеше на тоа дека прогнозите за тие 2 меча не се точни, него не се согласувам со правдањето за поразот на Надал, на тој меч, па нити на овој....пак ќе кажам, условите за игра се еднакви за двата играчи, кој му е крив на Надал што не користи доволно вариација во играта? мора ли само на бекенд да напаѓа, нешто друго? зарем сите тенисери треба да користат една иста тактика константно, и ако нема услови за истата да се откажат од тенис?

И ај, да не ја носивме темава во погешен превец, се љутат навивачите на Надал кога го критикувам :( иако морам да кажам дека тоа ми е прв пат до сега бидејќи Надал претера.

Реков дека веќе нема да коментирам за правдањето на Надал, а еве ме пак си го газам зборот, за мене тоа е неоправдано и крај, не сакам да зборам на таа тема повеќе, си кажав што мислам, да не предизвикуваме непотребни дебати.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.926
Поени од реакции
16.212
Отидоа 700 и кусур поени.
Одлична игра на Типса, честитки за победата, ако има некој фан негов(ако не, тука се фановите на Надал:icon_mrgr:) :) .. башка жена му е бомба :X3:

Следен е Федерер...

С

сашенко

Гостин
И на него ли подлогава не му одговара ко на Надал а? Не ми е јасно како на нив двајца најбољи у свет не им одговара а на другите тенисери топ им е и еве си растураат.Вердаско прв пат у живот Надал го победи, Типса еве Новак :confused:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.926
Поени од реакции
16.212
И на него ли подлогава не му одговара ко на Надал а? Не ми е јасно како на нив двајца најбољи у свет не им одговара а на другите тенисери топ им е и еве си растураат.Вердаско прв пат у живот Надал го победи, Типса еве Новак :confused:
На пријателска база им ги пуштија.:D
Ако знаеме какви односи имаат Вердаско- Надал и Типса-Новак

*не се нафрлајте, се заебавам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom