Ограда од 1.000.000 евра

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
Далеку сме од народ умрен од глад, барем во Скопје и неколку др. града кои ги посетувам. Не можам да зборувам за местата на кои не одам.
Но сепак, пак ќе кажам - парите треба на лобирање да се искористат.

И да, ако се појави некоја политичка опција, која ќе ми нуди зачувување на идентитет и истовремено подобар живот, ќе гласам за неа. Таква, сега за сега, нема.
Далеку сме, далеку...

П.С Потсетиме ако можи кога прекратија да ја користат придавката Македонски, во официјалните документи во меѓународните организации?(идентитетот де)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Излези де низ Скопје, прошетај ;) Кој од кој понакитен, попијан, или се трезни на кафенце на кеј, поново време Ленинова е ,,битниот дел,,. Студенти повеќе од работни места (факултетот кошта пари), полни дискотеки, туристички агенции работат без престан...
--- надополнето: 10 мај 2012 во 02:01 ---
Да де да, оградава од милион евра е клучна за зачувување на идентитетот. И не знам како оваа влада направила повеќе за зачувување на идентитетот од било која поранешна влада.
Ајде со спасо фатете се за рачиња и прошетајте да видите во какви услови се нашите болници, породилни ординации и останатите установи.
Прво прочитај што сум напишала, после цитирај ме. Секако, освен ако не ти е целта да тролаш.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Прво прочитај што сум напишала, после цитирај ме. Секако, освен ако не ти е целта да тролаш.
Дочитај ме и мене.
Те прашав што сегашнава влада направила за зачувување на идентитетот што ниедна друга поранешна влада досега не го направила.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
Излези де низ Скопје, прошетај ;) Кој од кој понакитен, попијан, или се трезни на кафенце на кеј, поново време Ленинова е ,,битниот дел,,. Студенти повеќе од работни места (факултетот кошта пари), полни дискотеки, туристички агенции работат без престан...
Јас кукле од 2003 пуштам константно музика низ сите клубови и кафичи во Прилеп. Во 2005 имаше 2 ноќни клубови со капацитет од по 1000 просек, и работеа од среда до недела. Фул. За кафичите да не зборувам. А денеска, имаме само еден клуб кој работи само во петок и сабота. Каде што петок, не се отвара горниот спрат, и работи само долниот, полупразен. Значи ефективно работи само во Сабота. Ете ја разликата од пред 10 години и сега.
Друго, изгледа не го прочита П.С от од претходниот пост, бидејќи го надополнав накнадно...
Еве ќе се повторам...
П.С Потсетиме ако можи кога прекратија да ја користат придавката Македонски, во официјалните документи во меѓународните организации?(идентитетот де)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Јас кукле од 2003 пуштам константно музика низ сите клубови и кафичи во Прилеп. Во 2005 имаше 2 ноќни клубови со капацитет од по 1000 просек, и работеа од среда до недела. Фул. За кафичите да не зборувам. А денеска, имаме само еден клуб кој работи само во петок и сабота. Каде што петок, не се отвара горниот спрат, и работи само долниот, полупразен. Значи ефективно работи само во Сабота. Ете ја разликата од пред 10 години и сега.
Друго, изгледа не го прочита П.С от од претходниот пост, бидејќи го надополнав накнадно...
Еве ќе се повторам...

А јас ќе повторам дека зборувам за она што го гледам, никогаш не сум била во Прилеп - не можам да зборувам.
И твоето ,,потсети ме кога престанаа да користат Македонски,, не ти помага многу во дискусијата.
Затоа што добро ги знам недостатоците на сегашните, но тоа нема да ме натера да гласам за другите.
--- надополнето: 10 мај 2012 во 02:16 ---
Дочитај ме и мене.
Те прашав што сегашнава влада направила за зачувување на идентитетот што ниедна друга поранешна влада досега не го направила.
Во најмала рака, не распишува референдум. ,,Оние другите,, и референдум ќе распишат, и име ќе сменат. Најглавна причина зошто немам намера да ги гласам. Има и други, но тие се неважни.
А оградата не ти беше на место, убаво го кажав мојот став на темата - ОГРАДА.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
А јас ќе повторам дека зборувам за она што го гледам, никогаш не сум била во Прилеп - не можам да зборувам.
И твоето ,,потсети ме кога престанаа да користат Македонски,, не ти помага многу во дискусијата.
Затоа што добро ги знам недостатоците на сегашните, но тоа нема да ме натера да гласам за другите.
.
Eве јас го имам правено истиов муабет со луѓе од другиве градови на Македонија, и истово мислење го делат.
Не знам како не ми помага во ситуацијава моето ,,потсети ме кога престанаа да користат Македонски,,. Можи само да не ми помага пред тебе доколку ти е испран мозокот, а и пред други што му е испран мозокот.
Начнуваш муабет дека ја гласаш и ќе продолжиш да ја гласаш истава партија, бидејќи сметаш дека тие се тие што ќе ти го зачуваат идентитетот. А всушност се случува, да баш за време на владеењето на таа партија истиот тој идентитет е избришан од сите официјални обраќања, документи и тн. на меѓународните организации.
Значи, заклучок. Или треба да бидиш ептен глуп, или да ти биди испран мозокот да ми кажиш дека тоа мое „потсети ме“ не ми проаѓало... или евентуално тежок инаетчија, if you know what i mean ;)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Eве јас го имам правено истиов муабет со луѓе од другиве градови на Македонија, и истово мислење го делат.
Не знам како не ми помага во ситуацијава моето ,,потсети ме кога престанаа да користат Македонски,,. Можи само да не ми помага пред тебе доколку ти е испран мозокот, а и пред други што му е испран мозокот.
Начнуваш муабет дека ја гласаш и ќе продолжиш да ја гласаш истава партија, бидејќи сметаш дека тие се тие што ќе ти го зачуваат идентитетот. А всушност се случува, да баш за време на владеењето на таа партија истиот тој идентитет е избришан од сите официјални обраќања, документи и тн. на меѓународните организации.
Значи, заклучок. Или треба да бидиш ептен глуп, или да ти биди испран мозокот да ми кажиш дека тоа мое „потсети ме“ не ми проаѓало... или евентуално тежок инаетчија, if you know what i mean ;)
А според тебе што треба да направам? Да ги изгласам другите и инстант да го сменат името?!
Како сакаш наречи ме, твој проблем. Очигледно моите истомисленици се повеќе од твоите.
Повеќе нема да ти реплицирам. Едно што одиме офтопик, друго што најчест употребуван збор ви е ,,испран,,.
А за мене и мојот живот и мојата личност, примам критики од луѓе кои ме познаваат, исклучиво ;)

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
А според тебе што треба да направам? Да ги изгласам другите и инстант да го сменат името?!
Како сакаш наречи ме, твој проблем. Очигледно моите истомисленици се повеќе од твоите.
Повеќе нема да ти реплицирам. Едно што одиме офтопик, друго што најчест употребуван збор ви е ,,испран,,.
А за мене и мојот живот и мојата личност, примам критики од луѓе кои ме познаваат, исклучиво ;)
Јас не делам критики на Трајкоска Васе или Петреска Трајанка(рандом имина), туку делам критика на PurplePuma врз база на размислувањата што ги искажува.
А на прашањето што треба да направиш? Ќе ти одговорам, доволно е да ги тргниш тие розовите наочари што ги носиш, да го согледаш сивилото што не опкружува(можи не тебе лично, ама блиските околу тебе), и самата ќе знаеш што треба да направиш.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Јас не делам критики на Трајкоска Васе или Петреска Трајанка(рандом имина), туку делам критика на PurplePuma врз база на размислувањата што ги искажува.
А на прашањето што треба да направиш? Ќе ти одговорам, доволно е да ги тргниш тие розовите наочари што ги носиш, да го согледаш сивилото што не опкружува(можи не тебе лично, ама блиските околу тебе), и самата ќе знаеш што треба да направиш.
Јас го правам она што мислам дека е исправно. И пак ќе кажам - ВЕРУВАМ во овие денес и сега дека ќе го одбранат она за што ги гласам. Ако не го направат тоа, јас сум погрешила во проценката.
Но таква е каква што е - денес, и без оглед на глупостите кои ги прават (златни коњи, бродови, огради) ќе ги гласам. А оној момент кога ќе доживеам (ако) оваа земја секогаш и секаде да биде Република Македонија, истата ќе заборави дека јас имам право на глас.

Член од
13 јули 2010
Мислења
2.795
Поени од реакции
6.209
....е македонче...македонче.....колку пари од твој џеб завршија во странство и во гупости...

....ако веќе планираја да прават толку скулптури огради и незнам уште што од бронза.....попаметно ќе беше прво да направеа леарница во Македонија па да се оддадеа на вакви проекти.....но на леарницата во Македонија некоја идна влада може да изврши ревизија и да открие колку навистина чинело леењето.....а на леарниците во Италија и Србија неможе

Сите сме сведоци дека се повеќе и повеќе пропаѓаме....се повеќе и повеќе заглавуваме...и се повеќе и повеќе некој не е*бе во здрав мозок....но не превземаме ништо.....пасивно гледаме што ни се случува и велиме "ќути може да биде и полошо"

Целава ситуација ме потсетува на стариот Египет....мала елита живее во раскош....се оддава на бесполезни проекти и споменици....а огромна маса народ црнчи по цел ден.....сите знаеме што се случи со Египет....се надевам дека ние ќе имаме барем малку повеќе среќа

Историјата не учи дека сите цивилизации пред својот колапс масовно се оддавале на градба на споменици....а историјата често се повторува

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.092
Поени од реакции
11.497
Јас го правам она што мислам дека е исправно.
Абе на вас партиските тролови и вреќа со :гомце: да би постават на сред плоштад вие ќе кажете дека тоа е надреална барокна уметност што вреди милион и пол евра.
После тоа и ќе ги изедете :гомце: за да ни покажете на нас неверниците колку се битни за националниот идентитет и гордост.

M

Mario Gómez

Гостин
Сигурно ова оти туристи ќе идат и ќе се сликаат за фејсбук, ова во Скопје до најскапата ограда во светот. И тоа 100% ќе бидит позлатена и никаква како другиот мост шо го напрае у стил на куќа уредена во турска серија. :vozbud::vozbud: све позлатено.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Добро, свесна ли си какви глупости тропаш.
Свесна си дека ‘другите‘ биле 12 години на парламентарна власт и 13 години на претседателска власт, и тоа во многу полоши услови од сега, и не го смениле името ниту продале идентитетот.

И да, испран ти е мозокот, и тоа дебело.

V

Vollstandig

Гостин
Заеби, не и е дојден денот. Не дека гласала за името, туку од штабот маалски и имаат ветено вработување.

Изгледа оградата ќе биди жива од врби, па си крева на цена.Дел од коментарите за проектот на интернет:

Овца:

Аман веќе! Коњи, коњи и само коњи!
А камо статуа за мене???
Давам млеко, месо, волна и .... на секои избори - ГЛАСАМ!

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.725
Поени од реакции
13.464
IgorChete Dee_Jay
Добро, свесни ли сте дека си имате работа со партиски функционер/алатка на владата/член без објективно мислење? Тоа ти е исто као во подфорумот религија да се закачите со верници. За жал на ваквиве сеуште им се може - власт ја има таа моќ дури и арогантно да настапуваат.
PurplePuma За доброто на државата, те молам поштеди не` нас што имаме објективно мислење да си го кжауваме истото. Ми збориш за кафулиња, легачења по истите.... Знаеш ли кои се најзастапени гости таму? Луѓе кои работат во администрацијата. После тоа... Знаеш ли дека со ова што го кажуваш и не е правата слика? правата слика за жал ќе ја видиме за 5-10 години откако ќе го исплатуваме секој ебан денар од ваквиве дебилни проекти кои, освен естетско, немаат никакво друго значење. Да ми зачуваат идентитет? Глуп изговор.
Коа сме кај туризмот и таквите ствари... Знаеш ли колку чини еден нов современ воз? Знаеш ли колку чинеше Триумфалната капија? Нов автопат? Железничка линија? Трамвај?
Си била некад во странство и да видиш каков е пристапот во секое ебано село? Те молам поштеди не` нас од изговор за 10000 м2 тематски парк каде сите стилови се помешани.

(за состојбата на болниците, училиштата прво градежно потоа и како систем, да не зборам).

Kajgana Shop

На врв Bottom