Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Во тоа што, господата доседелци, се бунат за приведувањето на муслиманките од страна на мажи, демек нарушување на моралот на муслиманките... зашо они премногу ги ценат, нема што...
А демек ние не знаеме кои лицемери се шиптариве? o_O

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Видете што е полиција, а не нашите од ЕБР... куродрвачи!

http://www.kurir.mk/svet/vesti/70313-Germanija-Salafistite-ja-napadnaa-policijata-109-uapseni-29-povredeni
Само за информација, ЕБР се под команда на Гордана Јанкуловска.Да бидат ЕБР и ЕСЗ малку со одврзани раце во носење одлуки за вакви случаи верувај немаше ни најави за протест во петок да гледаме.

Член од
2 октомври 2011
Мислења
82
Поени од реакции
62
Сериозно, што е прво што ќе ви падне на памет кога ќе се спомнат следниве држави?

Индонезија - Абу Сајаф,
Бангладеш - 100 милиони луѓе на метар квадратен,
Авганистан - Руси, Рамбо, Осама,
Иран - Персија, Xerxes, Александар Македонски, земја што е на праг да изгуби војна од 5 милионскиот Израел во чија армија служат добар дел на жени,
Ирак - Садам, режим, пример зошто не треба да се закачаш со појак од тебе,
Сомалија - Сомалиски пирати,
Судан - Црнци муслимани, што да се додаде на ова?,
Нигерија - Хаким Олајџуан,
Египет - Пирамиди (али јасно е дека вонземјани ги имаат изградено),
Мароко - нешто Француско,
Алжир - Зинедин Зидан (истотака нешто Француско),
Саудиска Арабија - најдобриот сојузник на Ју-Ес-Еј од ваков тип на населени држави. Therefore, последни ќе го јадат ваљда?
Палестина - "Вие веќе нема да сте држава, сега ние тука ќе живееме и ќе се викаме Израел. Ја гледате онаа плажа онаму, тоа е Газа. Мрш на плажа!",
Турција - избркана назад во Азија од едни од "најнапредните" народи на светот: Македонци, Грци, Бугари и Срби.
Албанија - Италија,
Косово - може се да се добие ако си упорен и се дружиш со вистинските луѓе,
Казакстан - Борат,
Босна - валута "конвертибилна марка", Сафет Сушич.
--- надополнето: 9 мај 2012 во 22:11 ---
Шала на страна, кога ја гледам листава, реално намалку ми е страв заедно со Албанци да живеам. Попримиле некакви вредности од опкружувањето претпоставувам, работи коишто не ги приметуваме затоа што секогаш ќе се фатат за нешто што не треба, и позитивното останува таму некаде во заднината. Имам во околина Албанци, супер се однесуваат со мене, и јас со нив. Секогаш се тешам во смисла "Ех, повеќето да се како Вас". Надеж има, ама мора да поработат и они доста на случајот. Ги разбирам, сакаат да живеат во иста држава. И јас да сум на на нивно место, во нивна ситуација, би се занимавал со слични идеи претпоставувам. Едно нешто не смеат да заборават - они имаат две резервни татковини, ама македонците немаат ни една. Затоа Македонците нема да изгубат ниедна војна доколку станува збор за територии кога Албанците се во прашање. Така да, ајде да се дружиме.

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Како да спласна национал - шовинистичката екстаза, како што ја нарече еден тука на форумов. Скоро сите беа опфатени од неа, вклучувајќи ме и мене... И сега прашањето е како понатаму? Дали "соживотот" (обидот за соживот кој се пробуваше овие 10 год) е разнишан засекогаш, или кога ќе се затвори случајот, ќе се заборави све ова?
Протестите ќе бидат, и ќе завршат. Ќе бидат испоапсени еден тон луѓе и тоа ќе биде тоа. Најверојатно ќе се смири ситуација како што ми изгледа од постапките на МВР, освен ептен ако работите не излезат од контрола на полиција, што е малку веројатно.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Како да спласна национал - шовинистичката екстаза, како што ја нарече еден тука на форумов. Скоро сите беа опфатени од неа, вклучувајќи ме и мене... И сега прашањето е како понатаму? Дали "соживотот" (обидот за соживот кој се пробуваше овие 10 год) е разнишан засекогаш, или кога ќе се затвори случајот, ќе се заборави све ова?
Протестите ќе бидат, и ќе завршат. Ќе бидат испоапсени еден тон луѓе и тоа ќе биде тоа. Најверојатно ќе се смири ситуација како што ми изгледа од постапките на МВР, освен ептен ако работите не излезат од контрола на полиција, што е малку веројатно.

OOOO kje izlezat od kontrola rabotite i te kako.Ali ne od strana na policijata tuku od onie drugite ;).Bidi siguren.Vaka ne im vrvi po planot na onie pozadi perdeto.Mora da ne destabilizirat pa sto saka neka bide.Toa e planot.Barem ja taka mislam i se povekje vo toa veruvam bidejki gledam kako vo cel svet se aktiviraat muslimanite nekako .... izgleda deka ima nesto mnogu po golemo odkolku samo tuka.Masovo se tera na destabilizacija od muslimanive ... no sigurno celta e po golema... nasekade.

juve_persempre

▐ I am VIKING▐
Член од
17 февруари 2010
Мислења
296
Поени од реакции
83
OOOO kje izlezat od kontrola rabotite i te kako.
Дете ај утре си на школо претпладне мора рано да стануваш многу почна да ја тупиш, мислам се издаде сам дека си дете со вжештен ум.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
Само за информација, ЕБР се под команда на Гордана Јанкуловска.Да бидат ЕБР и ЕСЗ малку со одврзани раце во носење одлуки за вакви случаи верувај немаше ни најави за протест во петок да гледаме.
Дека се директно под команда на Јанкуловска... не се (малу морген)... Најдобро можи да се види од спортските натпревари, каде што навивачи се тепани, само затоа што го згазнал столчето на стадионот (n)

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168

Проопозициониот Фокус со ваква насловна утре. И сега, уште протестите во петок ќе имаат тежина? Уште верувате дека случајот е монтиран? Уште ќе браните животни?

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
втор дел ( II )
Па што треба да се направи?
Прво да прекинеме да се преправаме. Викајте ја одмазда затоа што тоа е тоа. Спротивставете се на културниот релативизам и знам дека дури и во земји, кои поминуваат низ револуции и востанија, жените ќе бидат злоупотребувани. Вие-надворешниот свет- ќе може да кажете дека тоа е нашата "култура" и "религија" да се направи сè на жените. Разбирам дека кој тоа така го смета, не бил никогаш жена. Арапските востанија може се поттикнати од арапски мажи -Мохамед Боуазизи - но тие ќе завршат на арапските жени.
Амина Филали 16 годишна мароканска девојка, која испи отров бидејќи беше тепана и присилена да се омажи со нејзиниот силувач - таа е нашиот Боуазизи. Салва ел-Хусеини, првата египетска жена која зборуваше против “тестовите за невиност“, Самира Ибрахим, првата која тужеше и Раша Абдел Рахман, која сведочеше покрај неа- тие се нашиот Боуазизи.
Ние не смееме да чекаме тие да умрат за да бидат Боуазизи. Манал ал-Шариф, која помина девет дена во затвор поради прекршување на забраната за возење е Боуазизи на Саудиска Арабија. Таа е една жена-револуционерна сила, која се бори против океанот од омраза кон жените.
Нашите политички револуции нема да успеат освен ако не бидат придружени од револуции на мислата- социјална, сексуална и културна револуција.
-Дали знаеш зошто тие не носат на „тестови за невиност“, ме запраша Ибрахим скоро откако поминавме часови марширање за да го одбележиме меѓународниот ден на жените во Каиро на 8 март.
-Тие сакаат да не замолчат. Тие сакаат да ги избркаат жените дома. Но ние не одиме никаде, му реков јас, Мона Елтахави.
Ние сме повеќе од шамии за глави и химени. Слушнете ги тие од нас кои се борат. Ширете ги гласовите во регионот и пуштете трн во окото на омразата. Беше времето кога тоа да бидеш исламист беше најранливата политичка положба во Египет и Тунис. Разберете сега дека тоа многу добро може да биде Жената. Таа секогаш била.

Автор: Мона Елтахави од „Форин полиси“.

Член од
30 јуни 2011
Мислења
322
Поени од реакции
196
Чим ФОКУС објавил вакво нешто за мене веќе нема дилема кој е виновен,го читам ФОКУС скоро секој ден(на работа ради поминување на време) и им се чудам како можат да бидат толку антимакедонски настроени,а протестите мислам дека веќе немаат врска со притворениве...сакаат да има војна,сакаат да се отцепат;)

Kajgana Shop

На врв Bottom