Тоа е целата поента.Сакате да си дадеме автогол каков што си дадоа они?
Zelezarec , ти би протестирал и кога би знаел дека нема да постигнеш ништо со тоа, напротив ќе ја влошиш состојбата?
Значи, сега протест не! Оставете ги Албанците нека се глупираат, нека ги гледа светот, ние ќе си седиме и ќе им го гледаме сеирот сега за сега.
Тебе ти се протестираше кога прошлиот петок гледаше вести?Мислам дека ќе ви се протестира на сите кога во петок вечер ќе гледате на вести....
ај жити се кажи ми примеш како сме ги имале во раце?Тоа е целата поента.
Не протестирајте сега,само ќе ја упропастите состојбава кога ги имаме веке во раце!
Ај седни и размисли со ладна глава, може?многу чудно размислувате... да не види светот? во која држава го има ова бе???
1. Да, ако има потребаСакаш да се бориш,навистина ли сакаш?
Си бил ли во војска?
Знаеш ли оружје да држиш?
Знаеш ли како свират куршуми кога ќе ти пролетаат покрај глава?
Железарец, обиди се да ја видиш поентата на активноста на твитерџиите. Протестот е сосема непотребна и многу штетна работа. Ако излезеш со шовинистички пароли и искршиш некој излог, како си подобар од нив? Што ќар има Македонија од такви протести? Кој е ќарот од создавање имиџ на простачка насилничка маса која е разулавена и полна омраза? Ако сме исти како оние кои ги критикуваме, која е поентата на сето ова?!многу чудно размислувате... да не види светот? во која држава го има ова бе???
Во нашиот внатрешен проблем се вмешани многу прсти и кујни....И јас чекам да видам дививе што ќе прават во петок, али најверојатно ќе отидам во сабота на протестот а и ќе соберам така повеќе другари, да допринесам ...
Не се согласувам со некои членови во погледот дека ќе сме си дале автогол пред светот итн ... реално светот го заболе, ова е внатрешен проблем на Македонија и никој освен ние самите нема да ни го реши. Баталете ги ЕУ и САД, тие многу добро знаат што е како е, и секогаш знаеле ... се работи за нивни стратешки интереси а правдината во тоа не игра никаква улога.
Сепак ја многу ја поддржувам акцијата spreadthetruth, ама поддржувам и асален македонски протест
Гревна една слушај ме вака ти мене незнам кај си прочитала во петок дека ќе има протест, т.е да ќе има но ќе прават „македонските албанци“ а нашиот протест е во сабота. И јас не сум никаков организатор туку само го подржувам протестот и ако не ти се оди не оди а не тука да солиш памет на другите!Еве се гледа колку е организиран протестот, едни у петок едни у сабота, а искрено Zelezarec смешни сте ми сите вие што се чукате у груди демек ако идете на протестот ќе бидете поголеми македонци од нас што се трудат да делуваат интернационално макар и да е преку твитер. Во душа сум сеирџика така да има да биде смеење на вашата организација. So good luck to all of you, и пазете се од брадосаните, не подлегнувајте на провокации од нивна страна. Толку од мене, поздрав
Целосно се сложувам со тебе со оглед на моменталната ситуација. Мислам дека во Петок ќе биде лоша состојбата во Македонија посебно во деловите каде што живеат Албанци, да почекаме исходот од тоа. Иначе против овој во сабота сум, не е време, рано е. А и неверувам во протести организирани на FaceBook од проста причина што таму секој може да напише што сака и некој да се напалат. Неколку пату сум се зафрклнал за такви протести и сме се појавиле само десетина души. Ама посебно ми е криво што младите се жртва на ова, а тие кој што треба да го решат ова скршнуваат од патот и се кријат. Фотељата е позгодна одколку обично столче зарем не?Сакате да си дадеме автогол каков што си дадоа они?
Zelezarec , ти би протестирал и кога би знаел дека нема да постигнеш ништо со тоа, напротив ќе ја влошиш состојбата?
Значи, сега протест не! Оставете ги Албанците нека се глупираат, нека ги гледа светот, ние ќе си седиме и ќе им го гледаме сеирот сега за сега.