Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    619
Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Јас мислам дека Сандра ја нападнале кучињата превентивно, бидејќи и погледнале длабоко во очите и сфатиле дека е лоша во душа, па немало друг начин освен да ја изгризат.

Некогаш ви се чудам на прашањава, ама после ми текнува дека нема понелогично нешто од женски куче-сакач. Зашто ја нападнале?

Можеби проаѓала низ некој темен пролаз кај што овие гнетеле храна и ја виделе како закана, па ја нападнале. Можеби проаѓала мнооогу блиску до мајка која имала мали кученца, па оваа мислела дека сака да и ги земе и ја нападнала.

Ама не, вие веќе си имате увртено во глава дека да сте биле вие, нема шанси да ве нападнат. : )
Исто така, чим ја нападнале мора да е она крива нешто, не може тоа туку така, гарант ко мала ги гаѓала со камења, па сеа и враќаат.

Нормално, на крај се е комплетно кога ќе се спореди повторно кучешката со човечката раса.
Можам и да се кладам дека повеќето од вас не се вегетаријанци, ама затоа први сте да ги исправите неправдите на кучињата...
Од сите глупости на куп, нај epic ти е женски куче-сакач.
Ја ѕирни што пол е претседателот на најактивното друштво за заштита на животни во Македонија :)

Јас мислам дека Сандра ја нападнале кучињата превентивно, бидејќи и погледнале длабоко во очите и сфатиле дека е лоша во душа, па немало друг начин освен да ја изгризат.

Некогаш ви се чудам на прашањава, ама после ми текнува дека нема понелогично нешто од женски куче-сакач. Зашто ја нападнале?

Можеби проаѓала низ некој темен пролаз кај што овие гнетеле храна и ја виделе како закана, па ја нападнале. Можеби проаѓала мнооогу блиску до мајка која имала мали кученца, па оваа мислела дека сака да и ги земе и ја нападнала.

Ама не, вие веќе си имате увртено во глава дека да сте биле вие, нема шанси да ве нападнат. : )
Исто така, чим ја нападнале мора да е она крива нешто, не може тоа туку така, гарант ко мала ги гаѓала со камења, па сеа и враќаат.

Нормално, на крај се е комплетно кога ќе се спореди повторно кучешката со човечката раса.
Можам и да се кладам дека повеќето од вас не се вегетаријанци, ама затоа први сте да ги исправите неправдите на кучињата...
Дотичната госпоѓа носи крзно.
Со оглед на овие информации, не можам да се сетам на еден позитивен збор кој би го кажала во нејзина одбрана.
А се трудам..... и не успевам, јебига.
Доволно е што не ги гаѓам со јајца по улица, поцивилизирана сум од нив.

Член од
30 август 2011
Мислења
27
Поени од реакции
6
(y) И ја така си миев тањири во кујна, влезе еден со пиштол и ме испука...:tapp:

бтв, не е нормално да се плашиш, тоа е психолошки проблем кој тебе те кочи во живот, а воедно и твојот страв предизвикува непријатности за луѓето околу тебе... во овој случај - постои психијатар!
Значи секој што се плаши од кучиња треба да оди на психијатар ? :)

Лоша во душа ???
Од кај па ти ме знаеш каква сум ?
Значи ако некои кучиња нападнат некоја личност тогаш нема шанси они да се криви, или имаат беснило на пример ... мора другиот да е крив.

Дотичната госпоѓа носи крзно.
Со оглед на овие информации, не можам да се сетам на еден позитивен збор кој би го кажала во нејзина одбрана.
А се трудам..... и не успевам, јебига.
Доволно е што не ги гаѓам со јајца по улица, поцивилизирана сум од нив.
Тоа што носам крзно ме прави нецивилизирана ?
Јас кажав многу позитивни зборови, ама тоа што ти неможеш да се сетиш не е мој проблем, можеби и толку можеш да сватиш.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858

Лоша во душа ???
Значи ако некои кучиња нападнат некоја личност тогаш нема шанси они да се криви, или имаат беснило на пример ... мора другиот да е крив.

Тоа што носам крзно ме прави нецивилизирана ?
Јас кажав многу позитивни зборови, ама тоа што ти неможеш да се сетиш не е мој проблем, можеби и толку можеш да сватиш.
И Хитлер некои сметаат дека бил доста дружељубив... бил изразито добар оратор.
Куче со беснило, ако те касне, немаш опција преживување.
А кучиња со беснило нема низ градовите, може да се најде некое кое е каснато од волк - на пример - но тоа е во планинските села, а не во сред Скопје.
Во Скопје, како и во др. градови, беснило можеш да добиеш преку каснатина од лилјак, но не и од куче.

И трето, фобијата од било што, се третира со психотерапија.
Без оглед дали е фобија од кучиња, мачки, птици, лифтови, висина... сето тоа има соодветен третман.
Не, не е нормално да имаш фобија од кучиња, и да, ако веќе ја имаш, треба да посетиш психолог/психијатар.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285

Лоша во душа ???
Па не е физички проблем туку психички-психолошки, па сега види дал тоа треба да го лечиш на психијатрија (или во најмала рака со психолог зашо психијатар би ти препорачал лекови, а страв не се лечи со лекови) или еве тропам на педијатрија?!

Очигледно не ти се јасни некои работи, постот на Мац беше во твоја корист, ироничен према нашите ставови, што значи дека твојот пост наменет за Пума, дека не може да сфати некои работи треба да си го препрочиташ наменет за тебе...

Член од
23 април 2012
Мислења
16
Поени од реакции
21
Jas sum cvrsto PROTIV ubistvo na tie dusicki...
Nikoj nema pravo da odzeme zivot. Vo desette Bozji zapovedi stoi ne ubivaj, i nikade ne e potencirano deka se odnesuva samo na luge ili kucinja ili na macinja ili...
Napagaat samo koga se cuvstvuvaat zagrozeno, odnosno koga se plasat deka nekoj ke gi povredi ili ke im zeme nesto nivno i toa e tocno. Sekoj ama bas sekoj bi se odnesuval taka vo situacija koga nesto negovo e zagrozeno.
Mene kako mala me kasna kuce i toa zatoa sto mislese deka ke i gi ukradam kutrinjata, trcav (brzav nekade) a edni mali deca si igraa so kutrinjata, taa dodeka se svesti deka i gi nema sigurno me videla mene kako trcam(begam) i si pomislila deka i gi kradam decata. Sosema normalna situacija. Kazete mi koja majka nema da napadne ako pomisli deka nekoj i gi krade decata?
Bolni se aj da gi ubieme...pa aj i site bolni luge da gi ubieme so ke ni se- bolni se ne mora da najdeme nacin da gi izlecime... lesno e zemi otrov butni im i si zavrsil rabota.
Imaat bolvi- pa i decata vo skolo fakaat voski pa sto, toa se cisti, se sreduva ne e strasno.
I uste nesto greska ste ako mislite deka samo Melita se grizi za bezdomnite zivotinki, jas licno poznavam mnogu zeni koi se grizat za niv- gi hranat, gi nosat na veterinar i gi vdomuvaat. Taka da za kraj samo ke kazam deka ubavo rekle starite koj ne saka zivotni ne saka ni luge, pa verojatno za vas (tie sto glasale za ubistvo na kucinjata) da postavat anketa dali da se ubivaat bolnite bezdomnici (luge) ke glasate za.
P.S. I da, kade i da vidam kuce ili mace ako vo momentot nemam da mu kupam edna pasteta, odvojuvam 5min. za da mu pruzam ljubov i vnimanie, i se gordeam so toa!!!

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Дечки јас цел свој живот растев со кучиња, и то куче кучиште, шарпланинци, вучјаци и така големки раси! Значи јас имам одено во планина, и ме имаат пресретнато планински кучиња шарпланинци, и ништо не ми имаат направено!
Никогаш во живот не ме има каснато куче!
Тоа куче што има каснато, да знаете има јадено ќотек и то на велико!
Кучето е најдобар пријател на човекот! Кучето не е ѕвер да го успиваш! Најголем ѕвер е човекот!
Јас кога си доаѓам дома, кучето повеќе се радува од роднините, ела па сега сфати кој те сака повеќе!

И нека умрат тие што троваат и малтретираат кучиња, ич не ги жалам! Болесници :гомце:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Mene kako mala me kasna kuce i toa zatoa sto mislese deka ke i gi ukradam kutrinjata, trcav (brzav nekade) a edni mali deca si igraa so kutrinjata, taa dodeka se svesti deka i gi nema sigurno me videla mene kako trcam(begam) i si pomislila deka i gi kradam decata. Sosema normalna situacija. Kazete mi koja majka nema da napadne ako pomisli deka nekoj i gi krade decata?
Bolni se aj da gi ubieme...pa aj i site bolni luge da gi ubieme so ke ni se- bolni se ne mora da najdeme nacin da gi izlecime... lesno e zemi otrov butni im i si zavrsil rabota.
Ах бе Мони, знам јас дека ти си мислиш дека си во право, ама ептен на пенал се местиш со твојов пост.

Како бе "сосема нормална ситуација"?
Нормално е за куче со понизок степен на интелигенција да мисли дека девојче кое трча ќе ги нападне кутрињата. Но, она што не е нормално овде е фактот дека ти, човек со даааалеку повисока интелигенција, викаш дека е "НОРМАЛНА РАБОТА".
Размисли логички бе девојче, кучето како куче нема памет, ќе те нападне бидејќи толку му резонира мозокот. Не можеме да го кривиме тоа. Но, не дај боже, замисли да те нападнело и да имало тешки последици врз тебе...не дај боже, пак ќе речам, дури и нешто смртоносно опасен напад. Што правиме тогаш?

Кучето е глупо, ќе нападне зашто толку му сече.
Девојчето кое има 6 години и трча низ паркот исто е глупо (bear with me), толку му сече, не може оно кутрото да размислува дека овде има некоја улична кучка која родила 4 кученца завчера.

Ама знаеш ли на кој ќе биде вистинскиот кривец во оваа ситуација?
Епа оној кој го правда кучето и го смета нападот за нормална работа.
Тој е оној кој го оставил кучето на улица, знаејќи дека таков напад ВЕЌЕ се случил во минатото и има потенцијал да се случи во иднина. Те нападнало куче како мала, не помислуваш дека може да нападне некое друго девојче со фатални последици?
Или битно ти си преживеала, па да ги спасиме кутрите кученца сега?

Вашите поенти се супер, јас ви ги поддржувам, треба да биде се идеално во светот. Ама за жал, не е, идиотски работи се случуваат - а ние како луѓе, со висок степен на свест и мозок, ние сме одговорните да ги заштитиме оние помалце способните. На твоја одговорност е потенцијалниот живот на друго мало девојче кое можеби ќе биде нападнато вака од улично куче. Веќе ти се случило тебе, ми се има случено мене, ќе се случи пак.

Наместо да проповедате добри дела, сфатете дека животот понекогаш се состои и од тешки и неморални одлуки - за поголемото добро.
И извинете, смешно му е толку да го трубите за кучињава, еве 1000 нека се во Скопје, кога милиони, МИЛИОНИ ЕЈ, свињи, крави, кози, овци, кокошки...се убиваат на дневна база.
Кучето е најдобар пријател на човекот, затоа заслужува тема. Свињата кој ја ебе, никад не ни била пријател, коли и јади брате.

Пола од вас овде не се ни вегетаријанци, а сте фатиле ќе осудувате луѓе.
--- надополнето: 9 мај 2012 во 19:06 ---
И морам да надополнам, овојпат со BOLD, да видите една друга страна на вашето еднострано размислување:

Ради вакви добродушни дела, како оставање на уличните кучиња на улица, настрада пекинезерот на другар ми. Го имаше околу 10 години, блиска поврзаност со баба му и дедо му...
При прошетка лапнало нешто што не треба (отров оставен за уличниве), па почина...

Да, го знам вашето резонирање, кој е тој монструм што оставил отров бла бла. Крив е он, ама криви се кучињата, односно вие кои не давате да се тргнат од улица. Јас знам дека на некој од маалово му прекипело бидејќи тие кучиња се породија, па напаѓаа секого во маалово, другарки на сестра ми (7мо одделенки), мене ми се пуштаа, на мајка ми и така натаму, сфаќате. Некој родител не можел да трпи како девојчето не може дома да се врати безбедно (тоа се случуваше и со сестра ми), па земал и фрлил отров во афект.
Он е крив и ако се најде треба да се казни...

...но, да не беа кучињата тука, немаше да се фрли отров, немаше кучето на другар ми да почине и да им биде нанесена толкава тага.

Додека вашите улични живеат, умре 10 годишен член на тоа семејство. Ама вие идете по логиката "ако не ми се случило мене/не сум видел јас - не постои".

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
...кучето како куче нема памет, ќе те нападне бидејќи толку му резонира мозокот.

Кучето е глупо, ќе нападне зашто толку му сече.
Девојчето кое има 6 години и трча низ паркот исто е глупо (bear with me), толку му сече...

Ама знаеш ли на кој ќе биде вистинскиот кривец во оваа ситуација?...
Тој е оној кој го оставил кучето на улица.

Вашите поенти се супер, јас ви ги поддржувам, треба да биде се идеално во светот. Ама за жал, не е, идиотски работи се случуваат - а ние како луѓе, со висок степен на свест и мозок, ние сме одговорните да ги заштитиме оние помалце способните. На твоја одговорност е потенцијалниот живот на друго мало девојче кое можеби ќе биде нападнато вака од улично куче. Веќе ти се случило тебе, ми се има случено мене, ќе се случи пак.
Пола од вас овде не се ни вегетаријанци, а сте фатиле ќе осудувате луѓе.
--- надополнето: 9 мај 2012 во 19:06 ---
И морам да надополнам, овојпат со BOLD, да видите една друга страна на вашето еднострано размислување:

Ради вакви добродушни дела, како оставање на уличните кучиња на улица, настрада пекинезерот на другар ми. Го имаше околу 10 години, блиска поврзаност со баба му и дедо му...
При прошетка лапнало нешто што не треба (отров оставен за уличниве), па почина...
.
Јас сметав дека можеш подобро од ова... кучето е глупо... хм... кој би рекол? Можеби еден тон научници кои истражуваат интелегенција кај кучињата... или пак не, можеби истите ќе те утепаат од ќутек :). Куче никогаш не напаѓа без причина, а тоа не го прави глупаво.
Во ситуацијат глупав е човек, кој не поработил на својата едукација. (ТОЧКА). А кога сме веќе кај девојчето од 6 години кое е исто глупаво според тебе, пак не бо се сложила, можеби некој не се потрудил да му објасни на тоа девојче како треба да се понаша со куче. Како мојата вннука од 4 години знае како? Знае да го натера кучево (кое што е 10 пати поголемо од неа) да ги изврѓува сите команди, да го води на поводник итн. Како знае како треба да се понаша кога ќе види улично куче? Како никое куче не ја напаѓа? Замисли живееме во ист град, се соочуваме со исти кучиња секојдневно, само разликата во тоа е што некој знае како да избегне напад на куче- или да не испровоцира напад на куче, звучи подобро. Некој се потудил да и објасни. Можеби родителите на денешниве деца треба да обрнат повеќе внимание, а не да ги учат- кога ќе видиш куче одма бегај. Во психологија на кучиња, некој што бега е плен, а инстинктот на кучето, кое во природа е предатор, е да нападне. Замисли, проста логика.

За вегетаријанци, не се сомневај, не има доволно. Али тоа не значи дека нема да купам месо за да го нахранам кучето- circle of life, јебига. Ја имам избор, тоа нема.

Отровот, го оставил некој кој ги брани твоите ставови, а не моите. Кривицата барај ја во другата крвничка страна. Мене ми се има отруено куче старо 13 години. Не знам на кого му пречеше, куче чувано дома. Знам како изгледа да испушти последен здив пред тебе. Замисли, лингур од улица беше, го имавме од бебе. Не знам ни како се осудуваш, вината да ја префрлиш на оние кои ги сакаат животните. Стварно не знам. Али ако веќе ти пречи тој отров на улица, што го отрул кучето на твојот другар, замисли тој отров детенце да го лапне? Повторно сме криви ние што ги сакаме кучињата? Или тоа чудовиште од човек кое не знам како спие навечер?
Сочуство за другар ти. Знам како изгледа да изгубиш некој со кој си делел и убави и лоши спомени цела деценија.
Пак ќе ти кажам. Вината не е во љуителите. Вината е во крвниците. Луѓе без грам мозок, луѓе без ронка морал и грижа на совест, луѓе кои што ставаат отрови и испуштаат кучиња на улици, а после и самите се жалаат за проблемот со скитници!

Вие сте тие што го направија проблемот на општеството, вие !!! (не мислам на тебе лично, се надевам дека не си заслужил да те ставам во иста багра).
Немој да ги вртиш работите. Поголема навреда од ова не можеше да биде.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Куче никогаш не напаѓа без причина, а тоа не го прави глупаво.

Во ситуацијат глупав е човек, кој не поработил на својата едукација. (ТОЧКА). А кога сме веќе кај девојчето од 6 години кое е исто глупаво според тебе, пак не бо се сложила, можеби некој не се потрудил да му објасни на тоа девојче како треба да се понаша со куче. Можеби родителите на денешниве деца треба да обрнат повеќе внимание, а не да ги учат- кога ќе видиш куче одма бегај. Во психологија на кучиња, некој што бега е плен, а инстинктот на кучето, кое во природа е предатор, е да нападне. Замисли, проста логика.

Али тоа не значи дека нема да купам месо за да го нахранам кучето- circle of life, јебига.
Аиде да видиме што пиша, бидејќи вака и самата двапати ќе прочиташ, очигледно те испровоцира мојот пост пошто со цитираниве поенти само во нога си пукаш.

Како прво, јасно дека куче не напаѓа без причина. Да разгледаме причини кучето да нападне во реален живот:
-трчаш/поминуваш покрај кучка со мали кученца. Обично тие се скриени и не се гледаат вака "со голо око", па да процени шестгодишната пред да трча.
-поминуваш покрај храна/коски. Ова може да се случи во темница, да влезеш во нивниот "круг".
-возиш точак, јесда не напаѓаат него лаат во повеќето случаи, мене лично ме имаат нападнато и пробано да ме гризнат за нога.

Еве ти три случаи кај што кучето секогаш напаѓа со причина, ама таа причина од човечки (логичен) аспект - е дебилна.

Како второ, ми се свиѓа паролата "УЧЕТЕ ГИ ДЕЦАТА КАКО ДА ПРЕЖИВЕАТ СО УЛИЧНИТЕ КУЧИЊА". Јас шестгодишно и да го научам, пак е нелогично да ми кажуваш дека секогаш ќе ги почитува моите совети. Ќе протрча еднаш кај што не треба, еднаш. Чим на мене, 23 годишен суртук ми се случи 2 пати да ме нападнат минатава година, тогаш на неа сигурно.
Еве ти ги и случаите кога ме нападнаа:

1. Имав сјебано колено во завој, бев до локалнава продавничка по фанта. Пројдов кај што не треба за да скратам пат до зграда, таму да ти била кучката со мали кучиња. Ми се затрча со отворена уста и крвнички поглед да ме гризе, ја сачекав на метар од мене и фанта во фаца и дадов.
Шестгодишното дете кое би истрчало таму се сомневам дека би ја имало мојата стрпливост да ја чека со фантата.

2. Навечер, темница мртва, налетав директ во круг додека јадеа група кучиња. Беа 4-5, беа убер црни, стварно не се гледаше ништо во период кога штедеа струја и гасеа бандери. Ржење, станување и трчање накај мене, среќа кола се појави и се исплашија.
Шестгодишно девојче не би шетало во 11 вечер таму, па аиде, you win here.

Како трето, не можам да сфатам зашто ми кажа дека купуваш месо на твоето куче, едноставно не можам. Знам дека во твојот мозок е тоа оправдано, ама во дискусија да си ги опнеш слабостите на чело, не ми иде ич. Премногу лесно ми правиш да те покажам како нелогична, браниш кучиња, поддржуваш колење на други животни. Следно ќе ми кажеш дека имаш змија и ја храниш со живи глувци. :)

Гледаш, тука се разликуваме јас и ти. Јас ги сакам кучињата, ама ги прифаќам и нивните слабости. Ти ги сакаш, а за нивните слабости се криви малите девојчиња.
Куче не е за улица, а со твоето решение да ги учиме децата - далеку ќе стигнеме, верувај. :)

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
... многу е долг...

Повторно ми вртиш муабети, ок, разбирливо, се што можеш да искористиш во твоја корист. Слободно. Не оправдувам колење на животни, ако веќе навлегуваме во таа тема. Ми се гади и од сама помисла на фарми и кланици. Но, дали тие животни се заклани, за моето куче да јаде месо или за ти на трпеза да имаш сочен оброк? Знаеш дека месото, со кое што се хранат кучињата (ако воопшто може да се нарече месо), се всужност остатоците од тоа животинче што е заклано за ти да го јадеш? Остатоци= тоа што ти не го јадеш. Тоа ми беше поенатата со купување т.н. месо.

Жал ми е што си налетал на кучиња, на секој може да му се деси да биде нападнат ако не знае како да реагира. Во твојава ситуација, ти си знаел...или ти се посреќило...

Ја, едукацијата не ја дадов како примарно решение за проблемот со скитниците, но секако не е и решение кое треба да се прескокне или да му се заврти грб на истото.

Можеби за тебе причините за напад во светот на кучињата се нелогични и дебилни, али јебига, цела природа е нелогична, па дај да ја уништиме нели?

Факт е дека не им е местото на улица, за тоа се слагаме, али решението не е во отров.
Баш ради луѓе кои што сметаат дека тоа е решение, другар ти си го изгуби миленикот.

Немам намера да се објаснувам повеќе.
Не е моја работа да те убедувам во нешто, колку што не е ни твоја да ме убедуваш мене. Твој став, мој став. Крај.
И онака ние двајца нема да го решиме проблемот. Решението го имаат институциите кои не превземаат ништо во однос на тоа прашање. Уствари, превземаат, ни спремаат данок на нас, ние што нормално чуваме кучиња дома.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Јас сметав дека можеш подобро од ова... кучето е глупо... хм... кој би рекол? Можеби еден тон научници кои истражуваат интелегенција кај кучињата... или пак не, можеби истите ќе те утепаат од ќутек :). Куче никогаш не напаѓа без причина, а тоа не го прави глупаво.
Во ситуацијат глупав е човек, кој не поработил на својата едукација. (ТОЧКА). А кога сме веќе кај девојчето од 6 години кое е исто глупаво според тебе, пак не бо се сложила, можеби некој не се потрудил да му објасни на тоа девојче како треба да се понаша со куче. Како мојата вннука од 4 години знае како? Знае да го натера кучево (кое што е 10 пати поголемо од неа) да ги изврѓува сите команди, да го води на поводник итн. Како знае како треба да се понаша кога ќе види улично куче? Како никое куче не ја напаѓа? Замисли живееме во ист град, се соочуваме со исти кучиња секојдневно, само разликата во тоа е што некој знае како да избегне напад на куче- или да не испровоцира напад на куче, звучи подобро. Некој се потудил да и објасни. Можеби родителите на денешниве деца треба да обрнат повеќе внимание, а не да ги учат- кога ќе видиш куче одма бегај. Во психологија на кучиња, некој што бега е плен, а инстинктот на кучето, кое во природа е предатор, е да нападне. Замисли, проста логика.

За вегетаријанци, не се сомневај, не има доволно. Али тоа не значи дека нема да купам месо за да го нахранам кучето- circle of life, јебига. Ја имам избор, тоа нема.

Отровот, го оставил некој кој ги брани твоите ставови, а не моите. Кривицата барај ја во другата крвничка страна. Мене ми се има отруено куче старо 13 години. Не знам на кого му пречеше, куче чувано дома. Знам како изгледа да испушти последен здив пред тебе. Замисли, лингур од улица беше, го имавме од бебе. Не знам ни како се осудуваш, вината да ја префрлиш на оние кои ги сакаат животните. Стварно не знам. Али ако веќе ти пречи тој отров на улица, што го отрул кучето на твојот другар, замисли тој отров детенце да го лапне? Повторно сме криви ние што ги сакаме кучињата? Или тоа чудовиште од човек кое не знам како спие навечер?
Сочуство за другар ти. Знам како изгледа да изгубиш некој со кој си делел и убави и лоши спомени цела деценија.
Пак ќе ти кажам. Вината не е во љуителите. Вината е во крвниците. Луѓе без грам мозок, луѓе без ронка морал и грижа на совест, луѓе кои што ставаат отрови и испуштаат кучиња на улици, а после и самите се жалаат за проблемот со скитници!

Вие сте тие што го направија проблемот на општеството, вие !!! (не мислам на тебе лично, се надевам дека не си заслужил да те ставам во иста багра).
Немој да ги вртиш работите. Поголема навреда од ова не можеше да биде.
Имам јас две внуки, да ти ги донесам да ми ги истренираш?

Член од
16 април 2012
Мислења
333
Поени од реакции
217
Па нема кучиња низ маало. Ако има и ми прават проблеми, нема да ги успијам, туку ќе ги одерам.

?

..........

Гостин
Во ситуацијата глупав е човекот, кој не поработил на својата едукација. (ТОЧКА).

Ивана, глупав е оној кој не поработил на својата едукација за кучињата?
Предлагам да се воведе пред училишна настава уште во најрана возразт, за да знаат лугето како да се однесуват на улица за да не бидат нападнати од кучињата скитници кои впрочем и не напагат без причина, туку ете лугето се глупави..........:facepalm: ......со години не сум прочитал поглупаво мислење, иаоко мора да признаам дека конкуренцијата е енормно голема.....
Кучињата на улица се опасни за народот, треба да се тргнат од улица во нај брз можен рок, доколку вие кучкољубците се согласите да ги приберете сите по дома и да ги чувате и живеете во љубов и хармонија јас би немал ништо против тоа...

Поздрав до упорните кои се обидуват да објаснат здрава логика ... мислам дека никогаш нема да успеете... :icon_lol:

Член од
23 април 2012
Мислења
16
Поени од реакции
21
Vaka sega,gledam ovde ima razlicni mislenja.Ajde da pocneme od pocetok:Koj e vinoven sto ima bezdomni kucinja?Pak covekot so svoeto neodgovorno odnesuvanje!!Neodgovornite sopstvenici dozvoluvaat nivnite milenici da se parat nekontrolirano,a potoa nivniot porod go ostavaat na ulica.Resenie?Sterilizacija,luge,sterilizacija na vasite ili ulicnite milenici.Vo normalni drzavi sterilizacijata i na ulicnite i na domasnite milenici(ama ne onakva kakva sto e vo Vardariste) e besplatna.Trosocite gi pokriva drzavata.So tekot na vremeto problemot,kako sto vie go narekuvate,samiot se resava.
Gledam,nekoj pogore rekol deka kucinjata se glupavi.Ne se tie glupavi,toj,vie,jas,nie lugeto sme glupavi.Koj vi(ni) dava za pravo da resavame ili da odzemame necii zivoti?Luge,toa se zivi sustestva,so cuvstva,znaat da sakaat,da bidat tazni,da se raduvaat.Site vie sto ste ZA ubistvo,treba da vi e sram!!Da pocneme togas da gi ubivame i lugeto bezdomnici!Kategoricno,i iljada pati NE za ubivanjeto.Sterilizacija e resenieto!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom