Кучиња скитници

Ваше мислење:

• Вкупно гласачи
    619
B

Black Guard

Гостин
Моето познавање од Биологија ми кажува дека сите инсекти спаѓаат во Kingdom Animalia, спаѓаат во класификацијата "кралство на животни". Било кој инсект е животно исто колку и куче/маче.
Што кажува твоето познавање од Биологија? Кој е твојот аргумент?
Што аргумент бараш бе?

Кучешка тенија,трауми кај деца после каснување,и на крај финалниот аргумент е синџирот на исхрана па ние сме на повисоко ниво и ни се може.

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
Кучињата скитници проблем за тетовската општина
15.04.2012 - 18:23 | Македонија

Жителите на Тетово мака мачат со кучињата скитници кои напаѓаат и касаат луѓе.

Со години граѓаните се соочуваат со оваа појава. Општинските власти постојано најавуваат решавања на проблемот, но сеуште кучињата скитници се на улиците.

Дел од граѓаните до народниот правобранител поднеле претставки поради незадолство од работата локалните институции во областа на комуналните дејности.

Во Центарот за јавно здравје во Тетово за 2011 година и првите три месеци од годинава регистрирани се 250 случаи на граѓани каснати од кучињата скитници.
http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/kuchinjata-skitnici-problem-za-tetovskata-opshtina

Па добро бе уште колку луѓе треба да бидат искасани за да се превземе мерки?
Уште 2500 ли?
Решението е месо зачинето со вакво

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
Кучињата скитници проблем за тетовската општина
15.04.2012 - 18:23 | Македонија

Жителите на Тетово мака мачат со кучињата скитници кои напаѓаат и касаат луѓе.

Со години граѓаните се соочуваат со оваа појава. Општинските власти постојано најавуваат решавања на проблемот, но сеуште кучињата скитници се на улиците.

Дел од граѓаните до народниот правобранител поднеле претставки поради незадолство од работата локалните институции во областа на комуналните дејности.

Во Центарот за јавно здравје во Тетово за 2011 година и првите три месеци од годинава регистрирани се 250 случаи на граѓани каснати од кучињата скитници.
http://sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/kuchinjata-skitnici-problem-za-tetovskata-opshtina

Па добро бе уште колку луѓе треба да бидат искасани за да се превземе мерки?
Уште 2500 ли?
Решението е месо зачинето со вакво

Леле со син камен ги троват? Оф леле мачна смрт...
Овде со Креозан или Кревозан... :(

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Треба да се успијат што е можно побрзо, но не само тоа туку треба и да се спречи ваква ситуација во иднина, да се реагира побрзо за да нема кучиња по улиците.
Сега белким ти е појасно зошто немам намера да ти објаснувам или да трошам време за тебе.
Ваков дебилизам ретко се среќава.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
... а каков е тоа "дебилизам" ?
Јас сакам да се успијат сите бездомни луѓе.
Ти сакаш да се успијат сите бездомни кучиња.

Дебилизам во двата случаеви.
Не ти објаснувам понатака.
Ти си кучемразач. Полошо од тоа не може.

Член од
30 август 2011
Мислења
27
Поени од реакции
6
Тебе изгледа те немаат нападнато улични кучиња ?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Да ти кажам, ме немаат.
Ама немаат ни зошто.

За цел мој живот ниту едно куче ме нема нападнато. А имам машко куче и логично би било барем него да го нападнат.
Животните ме сакаат, а зошто...

Член од
30 август 2011
Мислења
27
Поени од реакции
6
Не знам , едноставно ме нападнаа, немаше причина.

L

Lu

Гостин
sandra74
Неможе да немало причина :)
Имало причина ... само ... проблемот е во тоа што *ти* не знаеш која е причинта што ги поттикнала кучињата да те нападнат ;)

Се плашиш од кучиња ?

Член од
30 август 2011
Мислења
27
Поени од реакции
6
Lu
Значи не знам што беше проблемот.
Eдноставно ме нападнаа без причина, нормално дека се плашам после тоа...

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Не знам, едноставно ме нападнаа, немаше причина.
(y) И ја така си миев тањири во кујна, влезе еден со пиштол и ме испука...:tapp:

Lu
Значи не знам што беше проблемот.
Eдноставно ме нападнаа без причина, нормално дека се плашам после тоа...
бтв, не е нормално да се плашиш, тоа е психолошки проблем кој тебе те кочи во живот, а воедно и твојот страв предизвикува непријатности за луѓето околу тебе... во овој случај - постои психијатар!

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Јас мислам дека Сандра ја нападнале кучињата превентивно, бидејќи и погледнале длабоко во очите и сфатиле дека е лоша во душа, па немало друг начин освен да ја изгризат.

Некогаш ви се чудам на прашањава, ама после ми текнува дека нема понелогично нешто од женски куче-сакач. Зашто ја нападнале?

Можеби проаѓала низ некој темен пролаз кај што овие гнетеле храна и ја виделе како закана, па ја нападнале. Можеби проаѓала мнооогу блиску до мајка која имала мали кученца, па оваа мислела дека сака да и ги земе и ја нападнала.

Ама не, вие веќе си имате увртено во глава дека да сте биле вие, нема шанси да ве нападнат. : )
Исто така, чим ја нападнале мора да е она крива нешто, не може тоа туку така, гарант ко мала ги гаѓала со камења, па сеа и враќаат.

Нормално, на крај се е комплетно кога ќе се спореди повторно кучешката со човечката раса.
Можам и да се кладам дека повеќето од вас не се вегетаријанци, ама затоа први сте да ги исправите неправдите на кучињата...

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
Porano 2 pati godisno vrvea vo Nedeli na sabajle i pravea hajka po kucinja skitnici...bam bam bam...posle so kamion ke gi soberea i ke isturea v deponija...
Iskreno mi nedostasuvaat tie akcii.

Kucinja skitnici, nitu se na rab na istrebuvanje nitu pak imame nekoja kojznae kakva korist od niv.

Ako ste vie protiv cistenjeto kucinjata, ja sum protiv ubivanjeto komarci i deratizacija...neka ziveat i oni...Zasto kucinjata da bidat poprivilegirani od edni komarci i gluvci?

Kajgana Shop

На врв Bottom