Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
23 ноември 2011
Мислења
108
Поени од реакции
14
Мене требаше до вчера да ми го пуштат, и сеа глеам пак е ~5Mbps. И се јавив и тетката ми вика дека ми е пуштен вчера, нешто кај мене кабли курци палци може да е проблем, па каков антивирус користам бла бла бла...
Дај кажете ми озбилно, дали е можно од тоа да е, или пак ме ребраат мене овие, па повторно да и се јавам да ги отерам у 3 пм.
Истото и мене ми го рекоа но кога му кажав дека и на ubuntu-то е 5 Mbps го ресетираше системот и си дојде на 8 Mbps.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.111
Поени од реакции
9.051
А ја па што ми е 7мб Attainable и 6мб Current Data Rate а само што се префрлив на 3максСтарт пакет..
Како имаш сега од 7 на 17Mbps attainable data rate? Правеше некои промени на линија или од централа се ти средија? Ќе им се јавам пак, се напнав еј :)

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157
Како имаш сега од 7 на 17Mbps attainable data rate? Правеше некои промени на линија или од централа се ти средија? Ќе им се јавам пак, се напнав еј :)
Им се јавив вчера еднаш, само ми побара број за контакт и после 2-3 часа ми пратија порака на моб и средено беше, само си го ресетирав рутерот :)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.111
Поени од реакции
9.051
Им се јавив вчера еднаш, само ми побара број за контакт и после 2-3 часа ми пратија порака на моб и средено беше, само си го ресетирав рутерот :)
Ме интересира ова што викаш дека предходно си има 7Mbps attainable data rate (значо толку имала проток линијата). Ова го провери преку DSL во рутерот? Ако толку ти била тогаш а сега ти е 17Mbps, малце ми е mindfuck. :S

Bla4KRa1n

АДМИН
Член од
19 ноември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
Од 7мб Attainable на 17мб Attainable. Интересно. :)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.111
Поени од реакции
9.051
Од 7мб Attainable на 17мб Attainable. Интересно. :)
Ај ако не те мрзи те молам закачи слика од рутерот со DSL sync да видам како е кај тебе за споредба, дека сме на исти пакет. Можеш и по private message, сеедно.

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
Ццц што се дешава бре, со уклучен ТВ:

Со исклучен:

Наместо да ми го накачат, сега ми е поспор... Сеа плус им звонам и ми титка како да им е зафанано.

Член од
5 декември 2010
Мислења
700
Поени од реакции
157

Со исклучен:

Наместо да ми го накачат, сега ми е поспор... Сеа плус им звонам и ми титка како да им е зафанано.
Не се секирај до нив е , ќе се среди уште малку барем така ми кажаа

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879

Со исклучен:

What? Пола саат им е зафатено? Јас па се чудам што е зафатено 2 пати им звонев.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
6.104
Поени од реакции
2.514
What? Пола саат им е зафатено? Јас па се чудам што е зафатено 2 пати им звонев.
Која се јави за да те префлат на новиве пакети со 8 мбпс брзина? Јас петокот се јавив уште не ми е стигната..

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Јас се јавив и уште другиот ден ми го префрлија пакетот. Се јавив на 0800 колку да проверам и ми рекоа се е префрлено, и еве супер ми е, осеќам разлика колку толку во брзината

Bla4KRa1n

АДМИН
Член од
19 ноември 2011
Мислења
61
Поени од реакции
10
Ај ако не те мрзи те молам закачи слика од рутерот со DSL sync да видам како е кај тебе за споредба, дека сме на исти пакет. Можеш и по private message, сеедно.
Ти пратив во порака зошто кога пред некој ден постирав тука слика од тоа што бараш имав 17MB attainable data rate, а сега околу 15MB. :D

Член од
20 март 2008
Мислења
694
Поени од реакции
414
Ти пратив во порака зошто кога пред некој ден постирав тука слика од тоа што бараш имав 17MB attainable data rate, а сега околу 15MB. :D
баш вчера-завчера проверуав ова и имав 17МБ, сеа го читам твојов пост ... проверуам.... 15МБ иам.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.111
Поени од реакции
9.051
Уште нешто што приметив, ресетирам рутер 20 пати, и на сите 20 пати добивам различно attainable data rate и current data rate, различен noise to radio signal и сите тие податоци. Значи секој пат кога ресетирам на различно ниво се синхронизира протокот на линијата, некогаш повисоко, некогаш пониско.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Која се јави за да те префлат на новиве пакети со 8 мбпс брзина? Јас петокот се јавив уште не ми е стигната..
Ех не се сеќавам сега моите кога склучија договор мислам или среда или четврток беше прошлата недела, а им се јавив првпат вчера. Денеска скоро 10 пати им се јавив, или зафатено или ќе ми пуштат музика и никој жив не се јавува :rolleyes:

Kajgana Shop

На врв Bottom