Има една група на фб која ги организира тие протести. Според нас не е време за протести, тоа е најлошиот тајминг што можат да го изберат.Ја слушнав на канал 5 на вестите. Не конкретно од форумов, туку дека организирана група млади сакалe да правat протест во сабота против радикалниот ислам. Па претпоставувам дека станува збор за нас.
toa e na FBЈа слушнав на канал 5 на вестите. Не конкретно од форумов, туку дека организирана група млади сакалe да правat протест во сабота против радикалниот ислам. Па претпоставувам дека станува збор за нас.
ovde site se proradikalno i nacionalno/cisticki nastroeni, zatoa i go pravat toa sto go pravat ( besplatno), dokolku si za tolerancija/ pacifizam / ili sto znam sto. pobaraj si drustvo na drugo mestoПоздрав дечки само не дозволувајте да ви се инфилтрираат радикалци од другат страна.тогаш ќе нема поента, радикални заоени глави да решавате со радикални од спротивната.Сите се тие исти
Многу погрешно ги имаш сфатено луѓето овде. Не се националистички настроени, на темава нема ништо националистичко, ниту нетолерантно. Кој нормален толерира радикалисти? Не бараме ништо друго освен да не се дозволи притисокот од радикалистите да има влијание врз судскиот процес, и да се освести Македонија и светот за тоа што ни се случува! Никој не повика на омраза заради националност, религија, всушност на никаква омраза не повика никој. Само се чувствуваме загрозени и сакаме да се заштитиме, тоа е сѐ. Не ги толкувај работите погрешно.ovde site se proradikalno i nacionalno/cisticki nastroeni, zatoa i go pravat toa sto go pravat ( besplatno), dokolku si za tolerancija/ pacifizam / ili sto znam sto. pobaraj si drustvo na drugo mesto
ama sepak nesto odvnatre te tera da si vklucen vo sebo ovaМногу погрешно ги имаш сфатено луѓето овде. Не се националистички настроени, на темава нема ништо националистичко, ниту нетолерантно. Кој нормален толерира радикалисти? Не бараме ништо друго освен да не се дозволи притисокот од радикалистите да има влијание врз судскиот процес, и да се освести Македонија и светот за тоа што ни се случува! Никој не повика на омраза заради националност, религија, всушност на никаква омраза не повика никој. Само се чувствуваме загрозени и сакаме да се заштитиме, тоа е сѐ. Не ги толкувај работите погрешно.
Jas sum nov ovde i po cista i nezavisna inicijativa ne sum videl do sega, a ti ako si dojden da vnesuvas razdor i da lepis etiketi nema potreba od toa.Ako ne ti se dopagja nema potreba da si go trosis svoeto dragoceno vreme imas i drugi temiovde site se proradikalno i nacionalno/cisticki nastroeni, zatoa i go pravat toa sto go pravat ( besplatno), dokolku si za tolerancija/ pacifizam / ili sto znam sto. pobaraj si drustvo na drugo mesto
DA ME TERA DA JA ISTERAM PRAVDATA NA VIDELINAama sepak nesto odvnatre te tera da si vklucen vo sebo ova
Тоа секако не е ниту национализам, ниту радикализам, ниту нетолеранција.ama sepak nesto odvnatre te tera da si vklucen vo sebo ova
На кои вести рекле дека од форумов се организира протест?!
Исламизам е политичко движење за воведување шеријатско испамистичко право наместо демократскиот политичкии систем и не е кривично дело се` додека не е наруши некој закон или Уставот на РМ.
Радикален исламизам е со насилни средства да се остварат радикално-фундаменталистичките сваќања на шеријатските правила на радикалните исламисти.
Значи и ненасилната борба за воведување на шеријатско-исламистичко право, наместо уставот на РМ и законите, кои се европски, е антидемократски,, антиЕУ и антиНАТО чин.
Со самото тоа што се повикуваат исклучиво Албанците-муслимани на протести против МВР, демократијата и секуларноста на македонското општество, а притоа Албанците христијани се ставаат во ист кош со етничките Македонци (рисјани), дава индиции на луѓето дека овие протести ќе бидат исламистички.
Никола, зборувај во свое име. То овде си залутал ако бараш националисти и радикали. Твитерџииве шо окапаа на #spreadthetruth НЕ се радикално настроени. Само се загрижени за опстанокот на својата земја. Има разлика дечко -- ОГРОМНА разлика. Другарски совет: побарај дефиниција на зборовите „национализам“ и „радикализам“ во некој добар речник. Јас сум ептен поборник на толеранција и пацифизам. Ептен. Ама треба да се стаса до тоа ниво. Со твитање, праќање мејлои, создавање свест. Толку можеме - толку знаеме.ovde site se proradikalno i nacionalno/cisticki nastroeni, zatoa i go pravat toa sto go pravat ( besplatno), dokolku si za tolerancija/ pacifizam / ili sto znam sto. pobaraj si drustvo na drugo mesto