Ме снема на кратко, ама еве сум се вратив со нови сили и желба за да ја раширам вистината.
Не ми се веруваше шо слушнав на вестите дека сме организирале протест. Очигледно се прават слепи на нашите твитови и презентираат она што ќе им биде диригирано.
Ако има нов протест во петок, ке имаме нов материјал за ширење од една страна, а од друга страна значи дека не се откажуваат од намерата да доминираат и командаат во нашата држава.
Да го спречиме тоа, да ја рашириме вистината!
Нека се освести власта и цел свет, нека разберат дека повеќе не молчиме. Доста беше!
На кои вести рекле дека од форумов се организира протест?!
Исламизам е политичко движење за воведување шеријатско испамистичко право наместо демократскиот политичкии систем и не е кривично дело се` додека не е наруши некој закон или Уставот на РМ.
Радикален исламизам е со насилни средства да се остварат радикално-фундаменталистичките сваќања на шеријатските правила на радикалните исламисти.
Значи и ненасилната борба за воведување на шеријатско-исламистичко право, наместо уставот на РМ и законите, кои се европски, е антидемократски,, антиЕУ и антиНАТО чин.
Со самото тоа што се повикуваат исклучиво Албанците-муслимани на протести против МВР, демократијата и секуларноста на македонското општество, а притоа Албанците христијани се ставаат во ист кош со етничките Македонци (рисјани), дава индиции на луѓето дека овие протести ќе бидат исламистички.