Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Јас сум точен, ама по се изгледа ти не си, бидејќи не сакаш или не умееш да размозгаш малце повеќе. Акцијата за апсењето беше планирана а не одненадеж, изведена ноќе со присуство на многу специјалци. Зборот ми беше дека требало да има и жени полицајки или слични на ним кои требало да ги приведат осомничените муслиманки.
Немаме жени полицајки обучени да се справат со терористи кои немаат проблем бездушно да убијат. И ниеден со грам мозок нема да прати необучена полицајка во таква акција. И сега?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Чудна работа во цела оваа ситуација е претераната самоувереност на државниве органи во целава ситуација. Иако излегоа закани и мавтање од оружје од фактори кои се во власта, поточно Хазби Лика и Изет Меџити. Да не ги спомнуваме другите, на пример Џезаир Шакири, АНА, Илирида, косовскиот претседател на собранието. И згора на тоа да ги додадеме шпекулациите дека за муџахедини од Чеченија, Авганистан и Пакистан.

Континуираните петочни протести, повикани и изведени пред се на етничка основа, но проследени со смртоносна доза на исламски фанатизам со повици на света војна и финална пресметка со каурите, не се настани после кои можеме да останеме рамнодушни. Овие се моменти кога сваќаме дека трпението било тоа што не довело да се соочуваме со егзекуција на нашата иднина.

Не сме ние тие што генерализираме, тие луѓе што правеа злосторства против човештвото беа бранети од цела Албанска заедница, сега и ладнокрвни ѕверови се бранети од таа заедница. Јас во мојата заедница не сакам да има крвници кои можат без никаква причина да егзекутираат деца, само затоа што припаѓаат на некоја Религија и на некоја етничка заедница. И никогаш нема да ја попречам полицијата да работи и да ги најде тие злосторници, па макар биле и мој брат, чичко, вујко.

Народ, на кој му се помили злосторници одколку убиени деца, сам се генерализира и се идентификува со тие злосторници. Народ кој брани такви бездушни кукавици, самиот си ја потпишува својата смртна пресуда.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Немаме жени полицајки обучени да се справат со терористи кои немаат проблем бездушно да убијат. И ниеден со грам мозок нема да прати необучена полицајка во таква акција. И сега?
Не ги апси :)

Не ми се верува дека и дискутирате со овој лепотанот .. шо паѓате на негово интелектуално ниво ? Нели гледате дека тропа само нешо без веза .. Колку да се буни оти биле уапсени ..

Туку едно прашање до лепиот дух со секира : Ако брат ти беше убиен од страна на муслиманка и притоа осомничената беше приведена од машки полицаец , ќе излезеше ли да протестираш ко муслиман ?

M

Muranyi

Гостин
Чудна работа во цела оваа ситуација е претераната самоувереност на државниве органи во целава ситуација.
И мене ми е чудна несвојствената самоувереност на државните органи.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Кратко и јасно: Жени!
Абе ајде... од кај ги носат тие жени? Ги увезуваат од негде? Не какај :гомце:! Жени треба да се инволвираат во случај на физички претрес, а не на приведување! Или обратното важи само за вашиве св(ет)ињи?:) Можеби и тоа го побаравте во рамковен, а ние не знаеме за тоа? Просветли ме...

Член од
6 ноември 2008
Мислења
1.115
Поени од реакции
1.372
Протест нешто пак ќе правеле „браќава„ во петок или јас лошо разбрав?

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Шипатарите си ги користат жените и децата како штит..Исто ко у 2001,жив штит цела фамилија наредена..Он смее да пука,ама ние не смее..Цивили има околу него..

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
Јас сум точен, ама по се изгледа ти не си, бидејќи не сакаш или не умееш да размозгаш малце повеќе. Акцијата за апсењето беше планирана а не одненадеж, изведена ноќе со присуство на многу специјалци. Зборот ми беше дека требало да има и жени полицајки или слични на ним кои требало да ги приведат осомничените муслиманки.
--- надополнето: 8 мај 2012 во 15:36 ---
Тоа за радикалциве полесно да можат да се справат со нив? Требало да има жени, физички понеспособни, за полесно да избегаат? Интересна логика. Не знам дал воопшто во светов постојат жени кои идат на такви акции... али ваљда за вас ќе мора да се воведат, ете ќе ги земеме тие од С.Арабија.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.018
Поени од реакции
24.568

Ништо не си прочитал, само ескивираш.
Читај повторно па после изигрувај сезнајко:

http://www.dw.de/dw/article/0,,15936242,00.html?maca=maz-TB_maz_utrinski-5917-xml-mrss
Џони, пример ти дадов не се прави на 3 и пол. Знам дека ти е тешко да да го сфатиш ова меѓутоа во нормална и секуларна држава, шаријатот не е закон, и законот е над религијата. Што е следно, ако некој во џамија крие минофрлачи, специјалците ќе мора боси и со клањање да влезат? Да, да знам колку ти сече, и дека ќе ми одговориш нешто во стил дека во џамија не смее да се чува оружје.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326

Ништо не си прочитал, само ескивираш.
Читај повторно па после изигрувај сезнајко:

http://www.dw.de/dw/article/0,,15936242,00.html?maca=maz-TB_maz_utrinski-5917-xml-mrss
Државата е секуларна по устав и нема никаква потреба да се доведуваат жени или што ти ја знам за да бидат приведени по шеријатски закон или муслиманско правило.
Ако беше постот за Курбан Бајрам да не требаше и да постат полицајците за да ги приведат?

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Шипатарите си ги користат жените и децата како штит..Исто ко у 2001,жив штит цела фамилија наредена..Он смее да пука,ама ние не смее..Цивили има околу него..

Радикалните исламистички групи ги користат насекаде жените и децата како штит. Истото се случува во Сомалија, Палестина, Авганиста... За жал и кај нас постојат групи и поединци радикални албански исламисти. Тоа е факт.

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Се уште чекам одговор од нашите лицемерни муслимани за ова ??!!!!!
Одговор ти е даден милион пати.

Вашите лицемерни муслимани уште од почетокот го осудија петкратното убиство и се ставија на страната на истражните органи.

Дури вашите лицемерни муслимани јавно нагласија дека се спремни тие да им пресудат по кратка постапка на убијците.

Но, вашите лицемерни муслимани се против следното:

Но, масовната полициска акција реализирана на 1-ви мај во раните утрински часови, при што според Министерството за Внатрешни Работи се приведени актерите на петкратното убиство, за жал, беше придружено со голем број незаконитости и неправилности, кои, независно од тежината на случајот, не би смееле да се случуваат во една демократска држава, аспирант кон евроатланските структури. Меѓу другото, во текот на полициската акција беше повредено правото на приватност на поединецот и на семејството, преку сликањето и снимањето на полициската акција, а потоа објавувањето и емитувањето на овие слики и снимки во средствата за јавно информирање. Исто така, од страна на самите институции на државата, министерката за внатрешни работи и јавниот обвинител, беше кршен еден од главните уставни принципи, пресумпцијата на невиност, со прогласувањето на приведените лица како убијци, исламски радикалци и терористи.

Вознемирувачко во целата оваа сторија е и негативната и тенденциозна улога на неколку македонски медиуми, кои исто така јавно и бесрамно ги етикетираа приведените лица, уште пред да се декларираат судските органи во врска со нивната вина или невиност.
Имајќи го во предвид досегашното искуство со повеќе монтирани случаи, бараме поголемо ангажирање на релевантните политички субјекти во земјата и на Меѓународниот фактор во следењето на истражните и судските постапки, се со цел за праведно расветлување на случајот и казнување на вистинските виновници.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
Одговор ти е даден милион пати.

Вашите лицемерни муслимани уште од почетокот го осудија петкратното убиство и се ставија на страната на истражните органи.

Дури вашите лицемерни муслимани јавно нагласија дека се спремни тие да им пресудат по кратка постапка на убијците.
Абе не те прашав за тоа, туку за ова, ајде уште еднаш со copy paste ќе прам

Зошто нашите лицемерни муслимани не се бунат против Турција кога ќе ги уапсат исламските радикалисти од страна на турската полиција?? Тоа ме интересира како ова што беше например

Во Турција уапсени 12 лица под сомнение за поврзаност со Ал Каеда

http://www.kurir.mk/svet/vesti/5585...2-lica-pod-somnenie-za-povrzanost-so-Al-Kaeda

или ова например

Во Турција уапсени 30 терористи

Турската полиција уапси најмалку 30 луѓе осомничени за поврзаност со исламска екстремистичка група.

http://www.kurir.mk/svet/vesti/15237-Vo-Turcija-uapseni-30-teroristi

Ево уште еден пример
Во Турција уапсени 120 лица поврзани со Ал каеда

http://www.time.mk/read/826d26f771/aa31a15fde/index.html

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Клучниот збор е ОСОМНИЧЕНИ, а овде наголемо за сите се велеше дека се убијците уште пред да бидат осудени. Има разлика нели,паметњаковичу?

Е затоа не се бунат муслиманите во Турција, додуше можеби и се бунат којзнае, ако земеме во предвид дека и курдите во поголем дел се муслимани.

Kajgana Shop

На врв Bottom