- Член од
- 18 јануари 2012
- Мислења
- 619
- Поени од реакции
- 947
Да не има некој прашања деловна етика од испити или колоквиуми што се паѓале?
Јас!
Да не има некој прашања деловна етика од испити или колоквиуми што се паѓале?
лани на втор колоквиум проблемот беше да ги утврдиш трите вида на ризик во 10 различни ситуации (инхерентен/контролен/неоткривање). од прашањата имаше две отворени од МОС (мислам дека беа мос3 и мос6 но не ме фаќај за збор), ги имаше оние набројуванките СУНР (11те), документи во перманентен регистар .. толку се сеќавам.Колеги го имал ли некој овде Ревизија да ми каже за 2 кол. какви проблеми пагаат ???И плус од кои теми најмногу дава прашања?
Да колега;на 14 ти е кол. Од материјалот нема ништо скратено, ниту додадено. Инаку лани само 1 проблем ли имавте ?? пошо знам на прв кол. ни даде 2. Фала ти сепак за информациите,па да се надеваме дека ке поминеме на кол. Првиот не беше толку тежок, но вториот којзнае каков ке е ...лани на втор колоквиум проблемот беше да ги утврдиш трите вида на ризик во 10 различни ситуации (инхерентен/контролен/неоткривање). од прашањата имаше две отворени од МОС (мислам дека беа мос3 и мос6 но не ме фаќај за збор), ги имаше оние набројуванките СУНР (11те), документи во перманентен регистар .. толку се сеќавам.
јас паднав на втор лани, требаше да одам на поправен (дозволуваше поправен за оние што имат над 40 бодови), но ги изгубив двете сесии бидејќи бев Америка, а зимата не го спремав бидејќи беше многу рано плус имав МСС испит.
Доколку има некоја информација плус за овој втор колоквиум (додатен материјал/презентации/отфрлено) ве молам споделете. Знам само дека од 6та тема нагоре е материјалот.
edit: и дали 14ти е конечен датум за полагање?
стварно не се сеќавам, да не излезе после лажам ..Инаку лани само 1 проблем ли имавте ?? пошо знам на прв кол. ни даде 2.
Според календарот на активности: 14.05.2012 – 23.05.2012Кога почнуваме со заверување на семестарот, Фала поздрав!
Едната само што ја видов, ја имаш на последниот слајд од презентацијата за 11-та глава. Многу просто изгледа. А за друга навистина на знам како би изгледала, бидејќи никогаш и не сме ни решавале задачи, освен ако има за ДДВ, има една табела која се појавува и во книгата и во презентација.Колеги некој да сподели какви се двете задачи по јавни финансии сега на втор колоквиум ???
Една задача ќе има за инвестиции од последниот слајд од 11 тема ко што спомна ти а ако има уште една ке биде за ДДВ како што е на 39 слајд од презентацијата од 10 глава..е сеа јас имам нешто да прашам кај ќе има списоци кај се полага правни и етички зашто асистентката денес ми рече дека на зефир ќе ги ставела а ја сеа гледам дека на зефир нема група за предметов.Ај ако некој има некое инфо плус да сподели зашто од повеќе термини се полага па би сакала да знам.ФалаЕдната само што ја видов, ја имаш на последниот слајд од презентацијата за 11-та глава. Многу просто изгледа. А за друга навистина на знам како би изгледала, бидејќи никогаш и не сме ни решавале задачи, освен ако има за ДДВ, има една табела која се појавува и во книгата и во презентација.
Ако има некој подобри информации, нека сподели