Гоцева нешколувана тераса

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
И ти ништо не треба да знаеш надвор од границите на оваа земја?
Колку си ограничен.
НЕ,ТУКУ МЕ ЗАБОЛЕ ЗА БИВША ЈУГОСЛАВИЈА И ЗА ПЕСНИТЕ ЗА ТИТО!!!!ТИТО Е МРТОВ,САКАЛ НЕКОЈ ИЛИ НЕ

Freedom2say

only the sky is the limit
Член од
23 август 2010
Мислења
196
Поени од реакции
229
Ме копка ти кај си завршил факултет или на кој си..... чекај да погодам на ДРЖАВЕН СИ (браво:cuc:) на филозовски ? родови студии ?:facepalm: ..... затоа што дечково студира архитектура на државниот...... после постов можеш и да ги исереш архитектите ако биле неуки и незнам што:drk: :) ама да дојдеш 1 семестар да го поминеш на архитектура е како цела година на било кој друг... :tapp:

Да, завршив на државен ама не на „ФилозоВски“:rolleyes:....
И нема врска кој што студира, тоа зависи од личните афинитети и таленти на личноста. Имав едни пријатели кои велеа дека ако немаш мозок, најлесно било да завршиш на ДИВ (фискултура). Ако си е човек дибек, кај може да студира спорт???
Или ако е надарен за природни науки, можеш ли од него да направиш лингвист или уметник???

Тука се работи за општа култура и познавање на сопствената историја. Оти таа изрека е синомим за мирољубивиот карактер на Македонците и нашиот духовен и културен развој.

п.с. Не е лошо да читниш малце граматика. :tapp::pos:

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
За воља на вистината дечково едно десетина години живееше у Канада, и плус го прекинаа на сред цртање додека беше целосно внесен во тоа што го работи.
Со други зборови, не бев тука кога се учеше за Гоцета :pos:

Член од
5 мај 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Да, завршив на државен ама не на „ФилозоВски“:rolleyes:....
И нема врска кој што студира, тоа зависи од личните афинитети и таленти на личноста. Имав едни пријатели кои велеа дека ако немаш мозок, најлесно било да завршиш на ДИВ (фискултура). Ако си е човек дибек, кај може да студира спорт???
Или ако е надарен за природни науки, можеш ли од него да направиш лингвист или уметник???

Тука се работи за општа култура и познавање на сопствената историја. Оти таа изрека е синомим за мирољубивиот карактер на Македонците и нашиот духовен и културен развој.

п.с. Не е лошо да читниш малце граматика. :tapp::pos:
Не ми се верува како го изврти муабетот :facepalm: нема везе тоа е тоа, јасно ми е со кого праам муабет, Прво праиш муабет дека дечково бил на приватен и како тоа глупите луге од приватните ке бидат НЕКОГАШ газди, па после не се снаоѓаш со мојава контра.... и на крај стана професор по граматика. АМА ЕДНО Е СИГУРНО... може дечково со приватен факултет (кога би бил на таков) ќе биде негде газда........ ама ти со твојот државен ќе си седиш дома и ќе коментираш по форуми :tapp:

ПС. Дечково живееше 10 год во Канада, Дојде во Македонија и живееше неколку год. во Охрид па се пресели во Скопје (периодот што го живееше во Канада БЕА ГОДИНИТЕ КОГА ЈАС И ТИ ЈА УЧЕВМЕ ИЗРЕКАТА) така да коментаров неможам да зеам на пола Македонија да им го пишам сигурно, ама еве ти ептен со факултетиве ме напна како факултетот да е мерило на знаење...и можеш да ја знаеш вистината околу дечково. Не го сваќај ова каkо карање не ми беше таква намерата. позз

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Алоо како што кажа еден член претходно малку погоре ......... кому му е гајле денеска дали некој(од повозрасните) ги памти или не песните за Тито, че(а)сните Титови пионерски зборови/речи, кунењето и сл.
2012 год. сме Тито си замина пред точно 32 год. а Социјализмот, како и неговите творби СССР, Источниот блок, СФРЈ, пактот на неврзаните(овој пакт сеуште едвај се препелка) и.т.н. си заминаа пред повеќе од две децении .... што фајде денеска од Титовите часни пионерски речи .... како и од кунењата, песните, штафетите, пионерските марами и.т.н.
Знамињата, грбовите и химните на сите екс.Социјалистички држави се променија, нема веќе никаде српови и чекани, петокраки, а и одамна веќе Титовото име го нема никаде, нема веќе Титов(Велес), Титоград(Подгорица), Титова(Митровица), Титов(Дрвар) и.т.н. Исто така и името Југославија никаде веќе го нема ....... добро освен во нашава смешна одредница(БЈРМ), колата Југо пред некоја година отиде во Историјата(веќе не се произведува), а исто така и името на фабриката Застава во Крагујевац отиде во Историјата(сега се вика Фиат-Моторс Србија), Југо-Петрол веќе непостои никаде, конкретно кај нас сега е приватна компанија и се вика Мак-Петрол, го нема веќе стандардот ЈУС, а пак авио-компанијата ЈАТ пред некоја година Србите ја продадоа на странци, фирмата Славија, како и фирмата Братство и Единство пропаднаа и ги купија(за џабе/за гага)некои домашни приватни бизнисмени и секако со нови променети имиња и ред ред други работи !
Сакам да кажам дека сите белези, имиња, симболи од тоа време се отстранети и променети .......... Тито ........ Југо ... Славија ......Братство и Единство ..... Застава ....... петокраката ......... добро освен имињата и симболите на ФК Партизан и ФК Црвена Звезда од Београд-Србија !

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.712
Поени од реакции
13.404
Брее шо обожаам коа вака ќе се уозбилат работиве во ЧДА тема.

Као што вика arakenx, не е само до самите деца, туку и до системот. Бев запрепастен во книгите по физика за 8мо на тема Светлина имаше една ваква дебилна дефиниција за истата: Светлина може репродуцира тело кое е во жива состојба.

Како бе по ѓаволите? Кажи ми со равенка, објасни ми.... Ебати парафизиката.

Freedom2say

only the sky is the limit
Член од
23 август 2010
Мислења
196
Поени од реакции
229
Не ми се верува како го изврти муабетот :facepalm: нема везе тоа е тоа, јасно ми е со кого праам муабет, Прво праиш муабет дека дечково бил на приватен и како тоа глупите луге од приватните ке бидат НЕКОГАШ газди, па после не се снаоѓаш со мојава контра.... и на крај стана професор по граматика. АМА ЕДНО Е СИГУРНО... може дечково со приватен факултет (кога би бил на таков) ќе биде негде газда........ ама ти со твојот државен ќе си седиш дома и ќе коментираш по форуми :tapp:

ПС. Дечково живееше 10 год во Канада, Дојде во Македонија и живееше неколку год. во Охрид па се пресели во Скопје (периодот што го живееше во Канада БЕА ГОДИНИТЕ КОГА ЈАС И ТИ ЈА УЧЕВМЕ ИЗРЕКАТА) така да коментаров неможам да зеам на пола Македонија да им го пишам сигурно, ама еве ти ептен со факултетиве ме напна како факултетот да е мерило на знаење...и можеш да ја знаеш вистината околу дечково. Не го сваќај ова каkо карање не ми беше таква намерата. позз
Е сине, сине... Немаш поим со кого правиш муабет. Затоа го сакам форумов, имаш слобода да „мислиш“ како сакаш. Факт е дека помалце школуваните, тие „итрите“ го водат овој свет, оваа држава, ни директоруваат и ни кажуваат што и кога треба да правиме. Јас сум во тие помалце среќните - што студираа на државен, но во исто време мораа да работат за да можат да завршат оти немаа доволно пари. Мојата „кариера“ започнува во влезовите на скопските згради каде чистев, метев и бришев за да преживеам. Нејсе, јас завршив, имам 12години стаж во образование и едно 8 години нерегистриран стаж. По форуми ретко се наоѓам... можеш да видиш по датата на зачленување и мислењата кои ги имам во тој период.

Изреката...јас ја учев многу одамна... ти очигледно си ја учел не толку одамна ;). Факултетот не е мерило на знаење, апсолутно се согласувам. Особено не СЕГА откако на секој приватен факултет секој главуч може да си купи диплома а да нема блага врска ни со компетенција,ни со стручност, ни со знаење.
Дечкото се избламира, сигурно и тој не мислеше дека така ќе го „избањаат“ по телевизија. Тоа што бил во Канада - is not a big deal. Не сфаќам што ти е поентата. Бил и???
Јас пак за некој месец емигрирам во САД. И??? Not a big deal. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom