F
FARANG
Гостин
Tipicno makedonsko razmisluvanje... Toj sto kasni radi guzva u skopje ocigledno ne zaglavil u guzva u nekoj pogolem grad. Pa distancite vo SK se u prosek 5 min eve neka se 10-15 min. Dojdi kaj mene vo Melburn ili koga patuvam niz Azija pa vidi guzva. Pomini po saat dva u kola u eden pravec i ke pravime muabet. Toj sto kasni na rabota kasni oti e nemaren i ne trgnal 5-10 min porano. Ako projdes na crveno za mili sekund i so toa go stavis mojot i tvojot zivot na kocka pa covece ti si IDIOT. I sto si naprail? Si stignal pobrzo za 60 sekundi, svaka cast.Тие што возат како каубојци возат така пошо некој им штити грб, им кине пријави. Ќе си продужат така да се понашаат како градот да е на татко им. Ќе плаќа обичниот граѓанин што закаснил милисекунда наместо жолто на црвено поради тоа што се брзал за на работа затоа што заглавил кога го носеле Грујо на работа. Позната приказна.
A na tie sto nekoj im stiti grb ostavi gi. Ne se tvoj problem. Koga togas ili ke platat za toa so sobrakjaka ili toj sto im stiti grb ke go skicmat eden den pa posle uste potesko e da se priviknat na novite pravila. Nauci da si gledas za sebe i da ne se zamaras so drugite, veruvaj mi podobro ke zivees.