Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Што пишува на ова може некој да го преведе?
Најава за нов протест од страна на етничките албанци против полициската акција "монструм".
Се шират гласини/пораки преку фб за протестот, а воедно и коментари кој покажуваат согласност.

Протестите ќе бидат одржани во 13:30 часот во Куманово, Скопје, Тетово, Гостивар, Кичево, Дебар, Струга и во секој друг град каде што има Албанци.
Протестот е закажан за 11.05.2012 (од сликата)
Отприлика вака нешто вика google translate.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
Добро овоа племе знае ли за нешто друго освен за војна.Војна ,па војна.Знаат ли за друго да зборат освен за војна,чуле ли за спорт,за култура, за економски проблеми,војна па војна ми го отекоа више.Иако во многу нешта не се согласувам со Миленко ,за ова му симнувам капа

Прикаска за добра ноќ:
Си било едно племе. Чудно племе. Различно од другите, ептен различно!
Сите племиња биле во 21-от век, но ова племе си било во првобитно општество.
Сите племиња прифатиле општо правило дека жената е партнер на мажот (и обратно). Само ова племе дозволувало дртави старци да сексаат 10-годишни девојчиња и деца.
Само ова племе сметало дека единствена кола на светот е Голф 3-јка. Само они сметале дека на црна ципела и пантолона се носи бела чарапа. Само они сметале дека прасече не е најубаво јадење на светот (“Док не пробам лава, за мене је свиња краљ животиња“).
Само ова племе не знаело дека нивниот историски јунак и “нивниот воин на коњ“ бил христијанин. Исто така и омилената часна сестра (полу влаинка, полу рисјанка).
Само ова племе не знаело што е добар кафиќ, дискотека, клуб, ресторан... Па затоа трчале во локалите на другите племиња.
Само ова племе немало низ историјата светски пејач, композитор, скулптор, сликар, глумец, уметник... Тие што станале големи уметници од нивното племе, бегаа од соплемениците. ЛАжеа дека се од друго племе. Едниот глумец, се самоуби во Белград, на пример.
Да, да, да... Си беше едно племе. Сеуште постои тоа племе. Работи како платеник за големиот светски хегемон. Но, на тоа племе полека му истекува употребната вредност. Како Осама, како Мубарак, како Талибанците, како Садам, како Ортега, како многу други ќе бидат пуштени во герисот на историјата како племе за една употреба. Племе тоалет папир. Непарфимиран.
Си беше едно племе кое секогаш сакаше да си има газада. Да има кој да го господари/стопанисува. Си беше, и сеуште има едно племе каде што племенската политика е едноставна: вечно да се биде слуга.
ПП! Партал племе.

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Lugje ajde neka pocne vojna i da se prijavam dobrovolec oti stvarno na kur vekje od ovie.Jebiga.24 godini sum ama mora da se umre nekako, neka barem da bide za tatkovinata.Stvarno sekoj den sledam sto se slucuva i ova gi mine site granici.
Gledam princ nogu mi se jaca i seuste ima faca da zbore tuka na temata pokraj site maloumni raboti koi negovite brakja gi pravat.Za takvi kako nego bi mu dal sovet - neka brat da se videme vo shumata OK ?Toa sakavte veruvaj za zal kje go dobiete oti ima takvi kako mene nogu u vaa drzava koi nemaat pari oti 30% odat na vas.Ima takvi kako mene istinski rodoljubci koi vekje im skurci i veruvaj edvaj cekat da polnat sarzeri so 7.62.Veruvaj ima mnogu takvi bezrabotni momci koi nervozno cekat podobro utre ali pokraj takvi kako vas podobroto utre nikako da dojde.Veruvaj ima takvi kako mene mladi na koi zivotot u vaa kriza im e napnat epten taka da ima mnogu koj da puka od kaj nas.Ali veruvaj ima i takvi koi i posle vojnata kje ve ebeme ... ozbilno ti vikam, ako pukne kje pukne ovoj pat fatalno.
Sekoj den se povekje sakam da pocne vojna i da se prijavam, ali edno me plasi.Deka vojnata kje mine za nekoj mesec, ako umram umram jebiga, ali me e strav deka site tie koi kje umreme za tatkovinata kje ni se sluci istoto kako vo 2001.Samo zatoa ne bi otisol vo vojna, ali posle ovaa slika so znameto zabodeno vo kola ne znam sto da kazam ....

SAKAM VOJNA !!!! EDVAJ CEKAM DA OTIDAM NA GRANICA DA SE PRIJAVAM MAME VI EBAM AUUUUU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Едноставно не можам да верувам што читам (за следните протести) :sick:

Значи имаа шанса со неизлегување на протест да докажат дека не се такви какви Балканов што ги знае. Цело време се бунат за генерализација, а само ги потврдуваат стереотипите за нив и после плачат зошто така мисли мнозинството. Еднаш да покажеа дека можат позитивно да изненадат, ед-наш. Не, нема логика и разбирачка, више не знам што да кажам...
Комплетно сум запрепастена..

juve_persempre

▐ I am VIKING▐
Член од
17 февруари 2010
Мислења
296
Поени од реакции
83
Ова 2012 стварно била тоа што некои пред 4-5 години најавија :facepalm:

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Едноставно не можам да верувам што читам (за следните протести) :sick:

Значи имаа шанса со неизлегување на протест да докажат дека не се такви какви Балканов што ги знае. Цело време се бунат за генерализација, а само ги потврдуваат стереотипите за нив и после плачат зошто така мисли мнозинството. Еднаш да покажеа дека можат позитивно да изненадат, ед-наш. Не, нема логика и разбирачка, више не знам што да кажам...
Комплетно сум запрепастена..
И јас сум запрепастена и од најавата за протести и од изјавите на некои албански фигури. Во името на угнетени и бараме правда преку радикалниот ислам и пораки до убиство на недолжни цивили. Правата кој ги бара оваа група се: „Дозволете ни да убиваме“, „Сакаме војна, но да не бидеме ние виновни“ и „Не смее да се апси Албанец по било која основа, правната држава за нас не важи“.
Па слободно на овој повик за протест да ги залепиме паролите, да не се лажеме сите сме возрасни. Барем јасно и гласно да се знае на што повикуваат.

juve_persempre

▐ I am VIKING▐
Член од
17 февруари 2010
Мислења
296
Поени од реакции
83
Албанци и македонци ги гледате работите како вас ви се допаѓа НАЈГОЛЕМИ УТОПИСТИ :tapp:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.003
Поени од реакции
5.648
Да глумам дека и јас сум запрепастен?
Ова што се случува е голем срам, организаторите на овие протести мора да бидат казнети.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ова што се случува е голема срам, организаторите на овие протести мора да бидат казнети.
Глуми, тоа е иднината. Шокиран, изненаден и слични ствари.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Јас не сум изненаден, се знае со кого си имаме работа а целта ми е да дознае и светот за тоа.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.003
Поени од реакции
5.648
Јас не сум изненаден, се знае со кого си имаме работа а целта ми е да дознае и светот за тоа.
Искрено, мислам дека на Светот и не му е толку гајле, повеќе би сакал да се освестат некои умислени фаци тука кај нас. Се надевам дека ќе се освестат пред да ни остане само Источна Македонија.

Tемјан

the Kingslayer
Член од
19 мај 2011
Мислења
691
Поени од реакции
1.141
SAKAM VOJNA !!!! EDVAJ CEKAM DA OTIDAM NA GRANICA DA SE PRIJAVAM MAME VI EBAM AUUUUU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Отиди во Министерството за Одбрана или најблиската полициска станица и прашај каде треба да се пријавиш за доброволец за Воена Резерва. Само треба да имаш служено воен рок. Можеби заедно ке им покажеме на терористите што ги чека во планината. ;)

Б

Бат Елохим

Гостин
:tapp:
Не се криви они. Ние сме! Они се научија да се курчат. Им се може башка никој не ги сопира. И ова не е протест за права. Ова е апла "Ништо не ни можете. Што сакаме си правиме"

Баш ме интересира дали со полицијата пак ќе биде исто, ко во цивилка, ќе ги пратат ко пајташи некои. Може и транспарент да им тупнат у раце да не идат празни за џабе по нив да демонстрираат соживот!

Ебати државата глупа што свесно поддржува апартхејд.

И ебати државата глупа што дозволува деца на форум да се организираат да се/ја бранат.

И влада и министерства и се, од 2002 до сега, кај се најдоа вакви изроди што се плашат да изреагират за да не им се налути коалициониот парнер под смешни изговори за соживот.

Политичари, кретени сте од прв до последен!

Член од
26 јануари 2009
Мислења
428
Поени од реакции
519
Искрено, мислам дека на Светот и не му е толку гајле, повеќе би сакал да се освестат некои умислени фаци тука кај нас. Се надевам дека ќе се освестат пред да ни остане само Источна Македонија.
Точно ама мора барем медуимски да се експонираме како што правиме овие неколку дена за ако недај боже дојде до поголеми проблеми да не се вадат на немање права, борба за слобода и слично. Да не ја повториме грешката, да ги информираме сите, па после да имаме одврзани раце а не да ги вадат со климатизирани автобуси а ние живи да се јадеме од нервози.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Ова што се случува е голем срам, организаторите на овие протести мора да бидат казнети.
Нема што да глумиш ако не си. Треба да бидат казнети, ама тој филм нема да го гледаме.
Инаку, муабетот ми е дека се надевав дека барем имаат маааалце капацитет после петочниот протест каде сами си дадоа автогол, да престанат да се бламираат. А фактот дека ќе се омасовуваат покажува колку во обратна насока им се движи IQто.
И сега ќе чекаат скачка со полиција да се прикажат пак како сироти измалтретирани граѓани, ми се гади, одвратно :sick:
Да се немало грам достоинство, никаква улога во сопствениот живот..

Kajgana Shop

На врв Bottom