Поплаки

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Играјќи доста сериозно овие неколку месеци заклучив дека нема ќар да се игра повеќе на конечен тип...
Врти сучи,баш тие утакмици на кои се уплатени најмногу пари најтешко излегуваат,или со тешки маки,или пак се случуваат некои сензации,Челзи се враќа со црвен и дава два гола против Барса,Сандреленд стега 3 парчиња со Сити,Арсенал прима голови од секој напад на Норвич...Јуве мистериозно губи два бода со партал екипа како Лече,Лече кои како магариња изгубија од Фиорентина на домашен терен.....каде бе?...
Примери има милион...
Како мува на :гомце: се лепиме на очигледни public bet мечеви....
Цела Европа игра на нив,и сакаме така да ни ги дадат парите?наивно....:facepalm:
А реалноста е очигледна, на секој стадион има по најмалку една огромна реклама на кладилница.....
На дресовите на најголемите фудбалски клубови да не прајме муабет..
И сакаме да фаќаме нон-стоп,сакаме да ја излажиме кладилницата...е па не даваат така лесно пари...:гик:
Ова е машина која кога тогаш пак ќе си ги врати парите шо им ги дала на играчите...
Гледајте денес шо се случи со Дизелдорф...
Па после ќе речат Германците Македонците местат...па овие се срам за фудбалот....и резил е шо ја газат тревата на толку убав стадион...
Па поголема фарса од последните 10 минути на утакмицата на Фортуна-Дуисбург неам гледано во последните години,ни на нашите терени камоли на тв...
Нормално е дека им требаше бод,се плашеа дека ќе го изгубат,ама пак Дуисбург беше со играч помалку....
Дури и публиката се уби од свирење,со право,никој нејќи да гледа местачи...
+зошто да даваат да сркаме ние играчите,без напор така да лапаме паричка...е не даваат така..:D
Ова е бизнис,огромен,се вртата суми изразени во милијарди евра,долари......
Точно знаат кај треба да закочат некоја утакмица....
Отсега друга тактика,конечен шо помалку на ливче,по можност 1,2 максимум,се друго на голови,кошеви...
Доста е нервози,доста е со Ш екипи кои не прават мајмуни,и прават нерационални резултати со екипи кои се класа над нив,ај разбирам некогаш да се има слаб ден,ама ова е веќе апла местење....:гомце:
Денес на мајтап си пишав едно ливче на голови,последно коло во Холандија...се претурија во голови...
Ко ќе сака сака...одамна не сум фатил толку лесно толку пари...

Имам еден другар,одамна вака игра,не се замара со јаките лиги,си игра искучиво на голови....
И понекогаш на 45/90 1-1,но исклучиво од Ш лиги,и доста често добива....
Сега пред некоја недела фати 1000 евра само со вакви ливчиња на голови,е ова е играта,ем со мали пари,ем со само неколку мечеви имаш огромен коеф,и шо е најважно не се замараш кој ќе тепа,важно е да има голови...
И така сега завршија сите првенства(од јаките лиги)ќе си останат Скандинавците...па со нив ќе си се замараме...:D
Треба одмор по нервозите овие месеци....
Тоа со головите ти е чиста вистина,барем според мене.Одамна се откажав ја од играње фиксови.Не знам дали бев баксуз или па лошо типував али воопшто не ми идеше.Моментално се префрлив на ГГ3+ и 90% од типовите ми се тоа.Сингл играм и сеа почнав и дабл да сврзам со некоја зицерска на голови на вкупен коефициент 2.50.Се откажав одамна со играње 4 утакмици зошто секад една јебеше и кинев живци на глупости.
Да не се урочам али еве 8 пати по ред фаќам и ќе ми каже некој ех сингл/дабл лесна работа да фатиш али сигурен сум дека ако играш со муда многу полесно си у ќар него ли играње 3-4 фикса.
Норвежаните се измислени за ГГ3+ играње.. :)

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Што си ги играл Барса 1 против Челзи на 1.25. Па Челзи не се Ваљадолид.. и тоа со Јуве-Лече некако се очекуваше кикс на Јуве.
Инаку и на голови не е сигурно. Едно коло ќе се растурат од давање другото од 8 натпревари 3-4 само ќе бидат 3+
Нема ништо СИГУРНО ВО КЛАДИЛНИЦА;)..
Сигурно е дека си ги дал парите,и чекаш да те погодат утакмиците....
Друже ако гледаме од друг агол пак...
Ете Челзи,беше изгазен од Нукасл на Стемфорд Бриџ.....клучен меч за ЛШ....Не беше за играње?
Секој меч е ризичен,е сеа се случуваат :гомце:,уште 100 утакмици да изигра Барса со Челзи,на водство од 2-0,со црвен за Челзи,нема да се случи она шо се случи тогаш...им се поклопија коцките,си искористија максимално се шо им се укажа од шанса и заслужено се во финале...
Грешката на Јуве(односно на Џиџи се случува)...ај да не играат играчите...
Случајно или не не е важно,важно кладилниците се наполнија со пари...
Интер се истури од губење од партал екипи,дали тренерот не чинел,дали местеле не е важно,сега со нов тренер со истите играчи си ги шлака Милан,Удинезе...:)
На голови барем не се замараш кој ќе тепа...е сега има ризик овде,поголем отколку кога би играч на конечен тип,ама пак затоа имаш многу поголеми коефициенти,и со помала уплата ќе скиниш некоја банка...
А за конечен ти треба малку поголема уплата...ризикот е поголем....(барем за нашиот џеп)....
--- надополнето: 7 мај 2012 во 10:19 ---
Тоа со головите ти е чиста вистина,барем според мене.Одамна се откажав ја од играње фиксови.Не знам дали бев баксуз или па лошо типував али воопшто не ми идеше.Моментално се префрлив на ГГ3+ и 90% од типовите ми се тоа.Сингл играм и сеа почнав и дабл да сврзам со некоја зицерска на голови на вкупен коефициент 2.50.Се откажав одамна со играње 4 утакмици зошто секад една јебеше и кинев живци на глупости.
Да не се урочам али еве 8 пати по ред фаќам и ќе ми каже некој ех сингл/дабл лесна работа да фатиш али сигурен сум дека ако играш со муда многу полесно си у ќар него ли играње 3-4 фикса.
Норвежаните се измислени за ГГ3+ играње.. :)
Норвежани,Данци,Финци,Швајарци,Англиските ниски лиги.....се наоѓаат добри мечеви...
И ГГ 3+ е добра игра..
А најдобра на голови според мене е играта 1 гол прво полувреме/1 гол во второ полувреме..
Од почеток ги имаа дадено многу повисоки коеф....ама сега гледам се повеќе намалуваат...
Зависи од лигите,некаде се пониски коефициентите,некаде како во Турција,Аргентина,се по 2 коеф....
И 1+1п/2+2п е доста добра игра,со оглед дека паѓаат во просек повеќе голови во второ полувреме...
И добри коефициенти има,по околу 3 коеф...со 3 утакмици еве ти речиси 30 коеф....
А со мала уплата на 2+1п/2+2п со 4 утакмици имаш 200 коеф...
Барем досега најголемите добивки по кладилници во Битола биле на голови....
И така сега завршија грото од лигите па ќе си се занимаваме со голови...

Кирца

Монк
Член од
7 април 2008
Мислења
7.051
Поени од реакции
2.289
Нема ништо СИГУРНО ВО КЛАДИЛНИЦА;)..
Сигурно е дека си ги дал парите,и чекаш да те погодат утакмиците....
Друже ако гледаме од друг агол пак...
Ете Челзи,беше изгазен од Нукасл на Стемфорд Бриџ.....клучен меч за ЛШ....Не беше за играње?
Секој меч е ризичен,е сеа се случуваат :гомце:,уште 100 утакмици да изигра Барса со Челзи,на водство од 2-0,со црвен за Челзи,нема да се случи она шо се случи тогаш...им се поклопија коцките,си искористија максимално се шо им се укажа од шанса и заслужено се во финале...
Грешката на Јуве(односно на Џиџи се случува)...ај да не играат играчите...
Случајно или не не е важно,важно кладилниците се наполнија со пари...
Интер се истури од губење од партал екипи,дали тренерот не чинел,дали местеле не е важно,сега со нов тренер со истите играчи си ги шлака Милан,Удинезе...:)
На голови барем не се замараш кој ќе тепа...е сега има ризик овде,поголем отколку кога би играч на конечен тип,ама пак затоа имаш многу поголеми коефициенти,и со помала уплата ќе скиниш некоја банка...
А за конечен ти треба малку поголема уплата...ризикот е поголем....(барем за нашиот џеп)....
--- надополнето: 7 мај 2012 во 10:19 ---

Норвежани,Данци,Финци,Швајарци,Англиските ниски лиги.....се наоѓаат добри мечеви...
И ГГ 3+ е добра игра..
А најдобра на голови според мене е играта 1 гол прво полувреме/1 гол во второ полувреме..
Од почеток ги имаа дадено многу повисоки коеф....ама сега гледам се повеќе намалуваат...
Зависи од лигите,некаде се пониски коефициентите,некаде како во Турција,Аргентина,се по 2 коеф....
И 1+1п/2+2п е доста добра игра,со оглед дека паѓаат во просек повеќе голови во второ полувреме...
И добри коефициенти има,по околу 3 коеф...со 3 утакмици еве ти речиси 30 коеф....
А со мала уплата на 2+1п/2+2п со 4 утакмици имаш 200 коеф...
Барем досега најголемите добивки по кладилници во Битола биле на голови....
И така сега завршија грото од лигите па ќе си се занимаваме со голови...
1 гол прво полувреме/1 гол во второ полувреме..е најдобар да али како што викаш драстично ги намалија коефициентите одкако се воведе овој тип.Знам дека кога играа најакиве екипи дома коефициентот беше над 1.5 а сеа не е над 1.25.

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536
Вчера едно бате во Спорт Лајф во Битола влезе со шише со крстена вода и прскал по масите во кладилницата:eek:
Се чуделе вработените.....
Причината според него била многу проста и едноставна...:D
НОН СТОП ПАЃАЛ НА ЕДНА УТАКМИЦА И МОРАЛО ДА СЕ "СМЕНИ" НЕШТО...:pos:
Па се испрскал во кладилница,маси,столици,пенкала....:)
Ќе одел и до црква да остаел масло....:facepalm:
Значи до кој степен се паднати луѓето со овие кладилниците,не е можно ова:eek:(дури и верата ја испревртуваат):tapp:
Ова е за плачење...:facepalm:
Суеверието и комарот одат заедно,многу луѓе веруваат во ова.....
Ама да дојдиш до ова ниво(на тешко психичко растројство) треба да си навистина очаен...:facepalm: ....

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
ЈАс пак што да речам..ја играм сингл Лејкерс-Денвер минус 199,5 и последна четвртина паѓаат 60 коша:facepalm:..само за два ебани коша јас останав чаљо..

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.736
Поени од реакции
43.857
И ете последното коло, како и цела сезона....пак само една..

Малага
Наполи
Фиорентина
Тотенхем
Џенова
ПСЖ
Јувентус

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Виљареал сите ги изгоре денес изгледа :tapp:
200 денарки ми чурнаа, добивка 7,352 :tapp:

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Кој баксуз сум бе Цска прима кош во последна секунда,а уште потрагично да биде сум ја ставил Рајо Ваљекано и дека ја имав и на друго ливче ја сменив со цска и останав со к...т во раце.

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
На едно лион гниди едни, за добра пара на друго кај најдов да ги стаем копенхаген

Tomasino

Член од
19 март 2009
Мислења
9.251
Поени од реакции
19.536

Америчка мекдоналдс ретардирана бандера !
И мене ме скина овај кретенот за 30 евра...и јас сам си го барав во понеделникот го фатив со Колшајбер,и сам изледа не е свесен како доби,е сеа по втор пат нема добивање со таква игра...
100 пати сум напишал,сега само пак ќе повторам ПОГОЛЕМИ КРЕТЕНИ ОД АМЕРИКАНЦИТЕ НЕМА!!!!
Грам интелегенција да се немало....класични дебили...
Сите се дрва-Иснер,Родик,за Фиш да не прајме муабет,тој е кретен прва класа.....

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.337
Поени од реакции
5.358
Вчера дупла шанса ме падна не е можно :mad::tapp:
Лас Палмас - Херкулес X2 @ 1.27 ги имам 2:0 заврши :facepalm:
За 1000че само таа ме падна...

Денес Металург - Вардар :mad: