Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Го признав штом ги прочитав имињата, тоа што не ме читате воопшто не е моја вина.

Бидејќи беше под мотото „Стоп за монтираните случаи“. Во тоа верувам и тоа го барам. Зошто да не го оправдам?
Некогаш не сум во можност да читам 100 страни одеднаш...

Иначе, протестот иако под официјално име се водеше како "Стоп за монтираните случаи", немаше ни "С" од тоа. Зошто се истакнуваа знамињата на Албанија, исламистички знамиња, се величаше Алах, се извикуваше "УЧК", "Јанкуловска терорист"...?
Каква поврзаност има тоа со протест против монтирани случаи?
И кои монтирани случаи?
Зошто не го оставите судот да си ја заврши работата, па после да протестирате? Изгледај го видеово, и запази го типот на 0:42. Ако е домачински човек зошто чува калаши и пиштоли по дома? Или сеа ќе ми речеш дека за тоа се обвинува само за нелегално поседување оружје?
Па што не оставивте на судот да пресуди дали е така?

Се знае убаво зошто беше протестот. Да се предизвика тензија и ДПА да го искористи тоа. Ама готови се и они.

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Бидејќи беше под мотото „Стоп за монтираните случаи“. Во тоа верувам и тоа го барам. Зошто да не го оправдам?
Зашто тогаш не ги осудивте тие што не беа дојдени да протестираат под тоа мото. Ќе ги пријави некој за поттикнување расна, верска, национална омраза?
Или можеби немаше такви во толпата?

M

MrzaRules

Гостин
па и на протестот извикувале против аљи амети....абе слепци,ако не беше аљи амети ќе бевте до сеа лица од загрозен вид на работ на истребување....

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
па и на протестот извикувале против аљи амети....абе слепци,ако не беше аљи амети ќе бевте до сеа лица од загрозен вид на работ на истребување....
Ако не беше тој лично да се залага со позната реченица по сите телевизии во 2001 "Ако не им се дават права на Албанците, ќе го срамнам Скопје", Сега и по него плукаат....и тој веќе нема контрола над нив...контролата ја презеде најстрашната организација - Директно финансирана од Саудиска Арабија, Мајката на светскиот Исламски тероризам.....Ништо чудно е некогаш и Албанци да се свртат против овие....овие знаат само за убиства и ништо друго, неизживеани се скроз....директно на кожа го осетивме тоа со кое се бори САД, Русија, Израел.....Овие земји цел век се борат со овие а се најсилните земји на планетава воено, ако Македонија не спречи ова да пушти корени овде, ние имаме 0% шанса против ова, ќе мора да идат и војници да не спасуваат од други земји.....Искрено не ми се сака мене на улица да гледам некој војник да ме штити со амблем на САД, Русија или кој и да е.....Ова земја нека ги стегни своите бебедносни структури и да воведе мир...тоа и ние потребно.....

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Протестиве да беа негде на страна,да речеме САД,имаше тоа муцињата да им ги апдејтираа. Овие одозгора,крекаат на цајканите,јадат трици алах акбар..and shit :facepalm:
алооо 21 век сме !
Кога ќе се прави документарец,за последиците од мешање на хромозомите- таман..видеа од протестиве е одлична презентација на младите студенти по медицина :icon_lol:

Член од
17 октомври 2011
Мислења
150
Поени од реакции
74
Не верувам на многу работи од оваа власт но и не сакам некој на уште не видени докази однапред да ослободува од вина.Од каде таа слобода уште пред првото судско рочиште некој да кажува и да протестира дека овие не се убијците.И МВР малку ја посра работата со тоа што бегајќи да објави дека убијците се шип...и а се со цел да не се креваат тензии топката ја префрли на радикален ислам а притоа на снимките од апсењата прикажувајќи само слики од борци од УЧК и ништо друго поврзано со муслимански радикализам.:(:(

P

Princ

Гостин
Зашто тогаш не ги осудивте тие што не беа дојдени да протестираат под тоа мото. Ќе ги пријави некој за поттикнување расна, верска, национална омраза?
Штом некој ги пријави овие за поттикнување расна, верска, национална омраза, ќе ги пријавиме и другиве.

Не може за едни мајка за други маќеа, не играме така веќе десетина години.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Протестот беше конфузен и неорганизиран, се слушаше се и сешто од повици за насилство од повици за ослободување на обвинети од скандирања за голема Албанија и УЧК...... во таа толпа и ти беше до тој кој бараше насилство. Не можеш да речиш “Јас викав други пароли - шо ми е гајле за другите“
Од друга страна ти си образован, не ми се верува дека размислувањата ти се на ниво на маалски озборувања и непроверени муабети. Макар и да не си правник знаеш дека постои начин, пат по кој обвинетите можат да си ја докажат невиноста. Згора на тоа што и ЕУ и Вашингтон ќе го следат и судењето и доказите. Нема многу простор за монтирања. Но и покрај тоа одбиваш да му дадеш шанса на обвинителите и истражителите да објаснат покажат со кои докази сметаат дека се тие инволвирани во немилиот настан. Постојат луѓе кои му се радуваат на протести, кршења пароли “Смрт за овие“ Смрт за оние“ и кои се надеваат дека сето тоа ќе се продлабочи и ескалира.
Јас не сум тој. Јас сакам да видам фер судење обвинети со бранители, јавноста информирана, казна за сторителите, слобода за невините.

M

MrzaRules

Гостин
Штом некој ги пријави овие за поттикнување расна, верска, национална омраза, ќе ги пријавиме и другиве.

ма немој да ме јебеш бре....овие шо ги стави си го добија од полицијата,а овие твоиве кршеа,извикуваа сешто па никому ништо...не ти држи овоа..и така е...за вас не важат законите,за нас важат....

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112

Добро е што признаваш дека голем дел беа такви денес и дека ги поддржуваш.
Чим така имаме проблем.

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Не му одговарајте на овој лицемерен модератор Принцот (од Саудиска Арабија), гледате дека к*р ташак си игра со вас, а на крај вие ќе го наебете кога ќе ве банира, тоа му е хоби кога не протестира! Поздрав и направете нешто вредно за Македонија!

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Не му одговарајте на овој лицемерен модератор Принцот (од Саудиска Арабија), гледате дека к*р ташак си игра со вас, а на крај вие ќе го наебете кога ќе ве банира, тоа му е хоби кога не протестира! Поздрав и направете нешто вредно за Македонија!
Дај некој предлог.

Kajgana Shop

На врв Bottom