Почнав да следам политика од пред 3 год,политички сум неопределен,гледам вести на сите програми читам разни мислења на аналитичари и потоа сам си го кројам моето мислење,еве што мислам за ова ситуациј во која се наоѓа Македонија.Сето ова е дело на власта која го труе народот со национализам,тие го почнаа ова лудило за да можат да ни го отргнат вниманието од вистинските проблеми,за да можат спокојно да си крадат да се богатат и на крајот кога ке згусне работата и ке нема назад да си заминат во нивните луксузни станови во странски земји.Ова почна уште во Ниш со оние навивања ''мртов албанец,добар албанец'' па со планењето македонски зманиња.Видете ги случувањата за време на владеењето на Милошевиќ пре 20 години ке ги видите истите сценарија денеска во Македонија.Национализмот не дефокусира од реалноста дека живееме во сиромаштија,имам 21 год студирам на факултет и понекогаш си разминслувам за шо учам воопшто кога во наредниве 20 години ке биде уште полошо кога младоста ми помина во сиромаштија и нервози,поарно да фатам да се фрлам од 15 спрат.Најголемите кривци сме ние Македонците бидејки сме како коњи не гледаме ни лево ни десно само право како ке ни го покаже патот јавачот.
бтв:Оваа власт заслужува само пофалба за тоа како ја извртува реалноста со контрола на медиумите и страшно добра пропаганда,може дури Жозеф гебелс да им завиди.
-И најитересно ми е шо повекето патриоти иднината си ја гледаат во странство