Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.231
Поени од реакции
337
Крејзи, никому не му користи монтиран случај, ниту на семејствата што ги загуби тие 5 недолжни луѓе.
А за артилеријата оружје... според презентираното во јавност, 1 калашњиков, 2 пиштоли, 1 бомба... во 30 претресени куќи во пост-воен регион. Да не претеруваме сега со зборовите.
"
Поради постоење на основано сомнение дека поголема количина на оружје кое го користеле членови на криминалната група е складирано во домот на 60 годишно лице од село Отља – Куманово, извршен е претрес во дом и други простории, при што пронајдена е поголема количина на муниција и куршуми со кал. 12,7 мм и 14,5 мм, 7,62мм, тронблонски куршуми, рамки од автоматска и полуавтоматска пушка и реденици за пушкомитралез. Исто така пронајдени се радиостаници, маскирни панталони, кошули и ранци, амблеми и легитимации и албум со ознаки од УЧК, тактички елеци маскирна боја од кои еден со амблем на УЧК и др. Против истата поднесена е кривична пријава поради постоење на основано сомнение за сторено кривично дело „Тероризам„ по член 394–б ст.6, од КЗ на Р.Македонија.
Исто така, на подрачјето на Скопје извршени се претреси на три локации во дом и други простории каде е пронајдено оружје и муниција и против 4 лица се поднесени три кривични пријави до ОЈО Скопје за сторено кривично дело „Недозволено изработување, држење и тргување со оружје или распрскувачки материи“ по чл.396 од КЗ на РМ.
Имено, при извршен е претрес во домот кај пријавени татко и син од с.Арачиново пронајдени се пиштол марка „Валтер“калибар 9 мм, рамка со 14 парчиња муниција, пиштол марка „Валтер“, кал.7,65 мм со рамка со 8 парчиња муниција за истиот, рамка од пиштол со 5 парчиња, муниција калибар 9мм. При извршен претрес во домот кај 33 годишно лице од Скопје пронајдени се еден пиштол кал.7.62мм и девет куршуми кал.7,62мм, а при претрес во домот кај 28 годишно лице од Скопје пронајдени се една автоматска пушка АК-47 кал.7.62 мм со празна рамка за муниција, 5 празни рамки за муниции, еден сигнален пиштол марка „Екол“ и една рачна бомба - кашикара.
Исто така до ОЈО за гонење на организиран криминал и корупција поднесен е Посебен извештај против 10 лица на возраст од 22 до 45 години, сите од Скопје, за кои постојат основани сомненија дека учествувале во организирање, подготвување, извршување, помагање и прикривање на кривичното дело „Тероризам“ извршено во атарот на село Смилковци, а со цел докажување на нивната инволвираност во кривичното дело и утврдување на нивната поединечна одговорност.

"

E сега убаво прочитај и види дали се само 1 автоматска пушка и 2 пиштоли.. или помал арсенал оружје ( ЧИТАЈ НЕЛЕГАЛНО) и кој поствоен период од 2001 до сега поминаа 11 години..

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Во време кога МВР не дава конкретни докази дека уапсените се навистина сторителите, останува на населението да играат по некакво убедување дали уапсените се или не се сторителите на делото.
Во таква ситуација, некој се осмелува да плука по цела Албанска националност, да го закопа соживотот со лопата, а некој друг, да верува дека случајот е монтиран. Јас пример мислам дека случајов е монтиран според она што можев да го видам/прочитам/слушнам изминативе неколку дена. И ти немаш доказ дека уапсените се навистина сторителите, но сепак си убедена дека тие се. Пеќи. Не ми барај докази, не ти барам докази.
Извини пријателе, кој фактор сме јас, ти, миле, љуљзим и дритон па да треба МВР нас да ни дава рапорт?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ј И како знаеш дека нема врска со случајот, можеби тоа оружје кое го нашле е тоа што било користено во случајот. Тоа допрва треба да се докаже.
Видовит е. Како Африм избегал оти знаел дкеа ќе го апсат баш за случајов. Немој да ги потценуваш миротворците, ем невини ем видовити.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.003
Поени од реакции
5.645
Во време кога МВР не дава конкретни докази дека уапсените се навистина сторителите, останува на населението да играат по некакво убедување дали уапсените се или не се сторителите на делото.
Во таква ситуација, некој се осмелува да плука по цела Албанска националност, да го закопа соживотот со лопата, а некој друг, да верува дека случајот е монтиран. Јас пример мислам дека случајов е монтиран според она што можев да го видам/прочитам/слушнам изминативе неколку дена. И ти немаш доказ дека уапсените се навистина сторителите, но сепак си убедена дека тие се. Пеќи. Не ми барај докази, не ти барам докази.
Aбе иди у курац... што ти требаат тебе докази, има кај да се презентираат доказите.

P

Princ

Гостин
Јас тоа многу фино го разбирам, но твоето мислење алудираше на тоа дека е оправдано поседувањето на оружје бидејќи живеат во пост-воен регион.
Не не, не си ме разбрала. Не реков и не мислам дека е оправдано поседувањето на оружје во пост-воен регион, само реков дека нема ништо чудно да се најде 1 калашњиков, 2 пиштоли и една бомба, при претрес на 30 куќи во пост-воен регион.
Не е оправдано.
Не е чудно.
Се разбираме?

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235

Како се осеќаш како монструм кој подржува монструм?Само монструм може да подржи убијци монструми?Многу си горд?

По што заклучи дека е монтиран по сестрата што кажува дека братот не е виновен?!:pos: И "видел" дека ќе го наместат два дена по убиството и киднал од Македонија?:facepalm:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Видовит е. Како Африм избегал оти знаел дкеа ќе го апсат баш за случајов. Немој да ги потценуваш миротворците, ем невини ем видовити.
Неко им јако завиди па их је пријавио, и они су осечали то па су побегли.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.003
Поени од реакции
5.645
Мирен беше протестот еве јас сега поминав и зборував македонски на телефон луѓето си отидоа дома мирно имаше многу луѓе
Не ми глуми, ти си Албанец...

P

Princ

Гостин
Aбе иди у курац... што ти требаат тебе докази, има кај да се презентираат доказите.
Боље да бидам вол кој не верува дека нешто се случило дур не видам докази, отколку да бидам вол кој верува во се што некој друг му сервира. Презумција на невиност. Невини се, додека не се докаже спротивното.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Мирен беше протестот еве јас сега поминав и зборував македонски на телефон луѓето си отидоа дома мирно имаше многу луѓе
Чим смееш да збориш македонски во Македонија без да те удрат албанци на коњ си.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Не знам за вас, ама мене баш ми е мерак што излегоа на протест и со тоа ги поддржаа наводните убијци. Со тоа, одреден број на „луѓе“ го покажаа вистинското лице и индиректно ја одобрија егзекуцијата на македонските момчиња. Секоја чест.

Пошто нели, да викаш дека си бил во интернет кафе е поголем доказ дека си невин, отколку што пронајденото оружје и останатите докази (кои се уште не се откриваат) се доволни за да се притворат осомничените. Не знам само од каде Албанците успеаа да го детектираат апсењето како директна закана за нив, кога нели, тие самите „навиваа“ да се фатат убијците и даваа поддршка на МВР што поскоро да го расчисти случајот. Сега, експресно се дигнаа на протести без воопшто да ги дознаат деталите од истрагата. И што воопшто се возбудуваат ако немаат оружје и ни мислат се најдобро. Или, не е така?

Ова е исто ко по настаните на 11 септември во Америка (каде исто така загинаа невини луѓе) некој да излезе на протест и да му даде поддршка на Бин Ладен. Да се случеше ова таму и некој да дадеше поддршка за терористички напад, немаше да види бел ден од ѕидовите на Гвантанамо... Ама, нејсе, „глупите“ Американци и не се толку глупи кога станува збор за националната безбедност.

Не знам какви игри се играат, ама се надевам дека ќе покажат „муда“ нашите и барем нема да ги почастат со министерски места. Резил, вистински резил ќе биде ако не се издржат притисоците и не се истера процесот до крај.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235

Никаде МВР не спомна албанска националност не лажи грев е тоа!

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
Затоа кога протестираа нашите имаше на секоја телевизија и беше претставено како скандал, срамота, вандализам... Уште и ќотек ги частеа, а 80% беа средношколци што утре може да примат по некој куршум онака ради забава.
Abe :) makedoncite koga protestiraa na ulica izlegoa okolu 3 edinici na policijata, ja onaj pat koga protestiraa za veligden naste nikogas ne bev videl deka nie imame taka opremena policija za da smiruva protesti.Ali zalnoto e sto toa go koristea za naste 500 coveka ...A ovie kje se soberat iljadnici i edinstveno sto kje gledate na ulicite e dzandari, a koga makedoci protestirat u sobstvena drzava, protiv niv se vadat site nivoa na drzavno obezbeduvanje ..... ebati posranata drzava.Albancite imat povekje prava tuka ... toa e toa.5 zivoti odzemeni, i ovie pak protestiraat .... prosto ova go nema nikade vo kosmosot !!!!!!!!
Kako moze ve ovaa majka planeta da ragja takvi imbecili moroni i kako li da gi kazam vekje ne znam ... svinji skapani so naj smrdlivi dushi be !!!!!

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Не ми глуми, ти си Албанец...
етнички албанец*, албанци у Албанија има. Тука се македонци со албанско потекло, ама во цела наша држава се пласира поимот "Албанци". Одамна сме федерација, само што полека не спремаат со секојдневно перење мозок, што кај добар дел одамна е проработено, можеш да најдеш такви и на форумов.

Kajgana Shop

На врв Bottom