Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
И 1 да е, ако е без дозвола е прекршок.
Зошто јас немам пиштол дома? Или баба ми?
Не сакате соживот,затоа не чувате оружје дома.
А тие сакаат соживот,затоа и чуваат оружје дома ;)
Логика.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.701
Поени од реакции
21.199
Не би требало, мирен протест би требало да биде.

Да, и вие скандиравте пред 3 недели. Ако не се дозволи и ние да скандираме, ќе се жалиме во ЕУ и НАТО :/

Токму поради болдот ќе биде протестот, некој се осмелува без никакви докази да се обрати према некој друг како убиец, само затоашто така му велат од партијата.

Да пер.
Знаеме дека ова не е мирен протест , туку мирна провокација ... Протестирате за што , зашто чувале оружје по дома за заштита од ШТО ? ПОЛИЦИЈА ; МАКЕДОНИЦИ ШТО АЈДЕ ОДГОВОРИ !!!!

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Јас ќе присуствувам на утрешниот протест, а ги повикувам и сите Македонци кои не веруваат уапсените да се вистинските сторители врз основ на доказите кои ги прикажа МВР како на пример: оружјето што е најдено во акцијата не било искористено за убиството на петте души, 13 од 20те уапсени во акцијата "Монструм" веќе се ослободени... да присуствуваат на протестот. Утре кај вас ќе влезат, и вас ќе ве уапсат за џабе. После може ќе ви се извинат, не се знае.
Дај извор за тоа каде мвр вика дека оружјето најдено не било користено за убиството (кое е уште на вештачење :facepalm: )! Само не ми ставај албански сајтови, не признавам biased opinion! До сега се што видов од алсат и останти сајтови и телевизии е само гомна.

P

Princ

Гостин
А какви докази имаш ти што мислиш дека од овие што се осомничени никој не е сторителот? Почекајте малце уште не ги видовте доказите или тоа не ве интересира?
Пронајденото оружје кај уапсените НЕ било искористено во убиството. Според изјава на министерката.
13 од 20 уапсени се ослободени безусловно - за 3 се поднесени пријави за тероризам (ќе видиме со кои докази МВР ќе го одбрани нивното обвинение) и за 4 се поднесени пријави за поседување на огнено оружје. За последниве ич не ми чуе, не ги зимам во предвид никако.

Член од
4 јули 2011
Мислења
52
Поени од реакции
50

Да, и вие скандиравте пред 3 недели. Ако не се дозволи и ние да скандираме, ќе се жалиме во ЕУ и НАТО :/

Токму поради болдот ќе биде протестот, некој се осмелува без никакви докази да се обрати према некој друг како убиец, само затоашто така му велат од партијата.

Да пер.
баш ќе гледам на ТВ колку полиција ќе ве чува :) ако воопшто и се појави полиција :) или ќе остават како на Кале да си сечат луѓето со бренери...не им се свиѓала црквата музеј :)

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088

Да пер.
ооо Принц, ако се невини зошто тогаш бегаат ко глувци ??

O

Orion.

Гостин
Хахаха Аљбанциве се поим за интелегенција. Може некој да ме просветли зашто по ѓаволите ќе протестирате коа има докази против уапсените?

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Знам дека ова ќе биде класично потпаѓање под тоа што сакаат да го направат тие што ги влечат конците , но треба утре еден контрапротест да направиме .

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Хахаха Аљбанциве се поим за интелегенција. Може некој да ме просветли зашто по ѓаволите ќе протестирате коа има докази против уапсените?
И ја истото се прашувам цело време...

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
.
...партијата..види кој ти кажува за партии еј, човекот што е решен да ги брани убијците само тоа што биле албанци.
Браво еј, за овие Македонци што ти дале да бидеш модератор, затоа што мислеле дека имаш капацитет некаков за нешто во животот, дури и те бранеа до пред некое време, но после ова.. не верувам ни најслепиот „космополит„ и да има 100 срценца истовирано, не може да се оправда ова однесување, повторувам, одбрана на убијците само затоа што се албанци, како што претпоставуваме дека ќе се случи пред 15 дена.

Сега им сметале зборовите „убијци„ и „монструми„, многу се чувствителни за зборовите.. а каде беше оваа чувствителност во септември 2011 кога ги АМНЕСТИРАА (без судски процес) тие што масакрираа/силуваа/касапеа цивили? Тогаш ОК беше државата, сега не е?

Секогаш ќе најдат нешто да им смета додека убијците се албанци.. а во меѓувреме ви викаат „абе и ние сакаме да ги најдеме„ ама ако се албанци, сигурно ќе има „пропусти во истрагата„ и рзни глупости, а тука луѓе отвараат теми за убавината на соживотот и ве повикуваат на кафе со „добрите албанци„
Супер..

Член од
4 јули 2011
Мислења
52
Поени од реакции
50
И ја истото се прашувам цело време...
они биле не праведно приведени...па мислам хелоо! кој нормален ти доаѓа да те апси во 5 сабајле? уште оџата не пеел...а знаеш може и затоа ги држеле дома до 7 саатот...да испее оџата па да отидат :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Јас ќе присуствувам на утрешниот протест, а ги повикувам и сите Македонци кои не веруваат уапсените да се вистинските сторители врз основ на доказите кои ги прикажа МВР како на пример: оружјето што е најдено во акцијата не било искористено за убиството на петте души, 13 од 20те уапсени во акцијата "Монструм" веќе се ослободени... да присуствуваат на протестот. Утре кај вас ќе влезат, и вас ќе ве уапсат за џабе. После може ќе ви се извинат, не се знае.
Да, да, поверојатно е дека се невини зошто имале „само“ оружје „за свадби и прослави“, а не истото оружје со кое се егзекутирани децата.
Нас ќе ни влезат и уапсат за жижиците што го имаме дома. Распрскувачки материјали.

Присуствувај, сигурен сум дека ќе биде интересно.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
. Утре кај вас ќе влезат, и вас ќе ве уапсат за џабе. После може ќе ви се извинат, не се знае.
Нема да ме уапсат, не чувам ја калашњикови, пиштоли и тромблони по дома, немај гајле... ;)

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Тие што ги пуштија да се бранат од слобода веќе даваат интервјуа по албанските медиуми.Хорор, заплашувања, невини албанци...утре е најавен протест...сценариото човекови права 2 дел aka Илирида е почнато!

P.S. уште еднаш ја гледаме довербата на албанците дури и во оваа сосила порамковена Македонија и желбата за заедничко живеење. Доколку сега МВР презентира снимка од убиството од убијците со калаши во рака како над жртвите извикуваат ги убивме, повторно ќе биде монтажа повторно некој ги мести не се они други се...

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Пронајденото оружје кај уапсените НЕ било искористено во убиството. Според изјава на министерката.
13 од 20 уапсени се ослободени безусловно - за 3 се поднесени пријави за тероризам (ќе видиме со кои докази МВР ќе го одбрани нивното обвинение) и за 4 се поднесени пријави за поседување на огнено оружје. За последниве ич не ми чуе, не ги зимам во предвид никако.
Ок, твоје мислејне но министерката кажа дека се фатени поќето од учесниците во убиството. Е сега другите биле со ними, может им дале поддршка, не украле јајца да не ги приведат се работи за масакар па многу јасно дека полицијата МОРА сите што се со ними да ги приведе и да ги испита. Ете убаво си работи полицијата, тие што се невини ги пушти во законскиот рок, другите ги зачува значи има докази дека се инволвирани. ЈА не знам зошто протестирате? Ви порачувам да протестирате против исламскиот фундаментализам кој е длабоко влезен во вашата заедница.

Иначе очекувам полицијата да биде екстремно строга против подджувачите на радикалниот ислам, нели тоа е основата за убиството.

Kajgana Shop

На врв Bottom