Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
4 јули 2011
Мислења
52
Поени од реакции
50
Јас ќе присуствувам на утрешниот протест, а ги повикувам и сите Македонци кои не веруваат уапсените да се вистинските сторители врз основ на доказите кои ги прикажа МВР како на пример: оружјето што е најдено во акцијата не било искористено за убиството на петте души, 13 од 20те уапсени во акцијата "Монструм" веќе се ослободени... да присуствуваат на протестот. Утре кај вас ќе влезат, и вас ќе ве уапсат за џабе. После може ќе ви се извинат, не се знае.
не се ослободени од обвинението, туку се пуштени да се бранат од слобода...
типтака што е домачица и те како ќе одговара за поседување на арсенал :) а може и ќе се заташка работава како со мр.Груби, па ќе биде историјата ќе им пресуди, а не судот

P

Princ

Гостин
не се ослободени од обвинението, туку се пуштени да се бранат од слобода...
типтака што е домачица и те како ќе одговара за поседување на арсенал :) а може и ќе се заташка работава како со мр.Груби, па ќе биде историјата ќе им пресуди, а не судот
Наоѓањето на арсенал е добро само по себе.
Ама наоѓањето на арсенал (пази молимте арсенал, 1 пиштол нашле кај домачицава) е ништо кога бараме убијци на 5 невини души покрај езерото.

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Јас ќе присуствувам на утрешниот протест, а ги повикувам и сите Македонци кои не веруваат уапсените да се вистинските сторители врз основ на доказите кои ги прикажа МВР како на пример: оружјето што е најдено во акцијата не било искористено за убиството на петте души, 13 од 20те уапсени во акцијата "Монструм" веќе се ослободени... да присуствуваат на протестот. Утре кај вас ќе влезат, и вас ќе ве уапсат за џабе. После може ќе ви се извинат, не се знае.
Еј, планирате да кршите како во Гостивар и Струга?
Дали ќе скандирате, како во Гостивар и Струга, голема албанија?
Дали ќе повикувате на војна, како во Гостивар и Струга?
Чисто прашувам, немој сега да речеш „офтопик е„ затоа што ти почна да пишуваш за протести, ајде кажи сега, да видат сите тука, и администратори и модератори, како така се решија албнците (сосема случајно) да ги бранат убијците? И сега испаѓа...Не ги бранат дека се албанци, туку се загрижени за уставот и законите на Република Македонија.. колку загрижени граѓани имаме ние, алал да ни е.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Сериозен си ?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
А какви докази имаш ти што мислиш дека од овие што се осомничени никој не е сторителот? Почекајте малце уште не ги видовте доказите или тоа не ве интересира?

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.701
Поени од реакции
21.199
Плитко размислување ... оправдано е што оружјето што го нашле не било користено за убиства ама битно е поседувано на диво .. па дај ти кажав и ние да се вооружаме исто колку вас и да излеземе на протести бива ли ? Плитко , дно , нула размислување ... поточно ова не е ни размислување воопшто ова вас ви е механичка реакција ... Се додека 99% од албанците по дома си чуваат зољи калаши пушкомитралези вака ќе биде со вас !!!

Што к.р булата чувала оружје по дома ... заштита од што :? Од полицијата ? Од Македонците од што ?

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
А за ова не треба да легат затвор ?
Ако утре кај некој македонец најдат оружје тогаш ќе излезеш на протест ?
Не бачко тогаш ќе пишеш овде дек штом имал оружје сигурно е замешан у некоја каурска криминална организација.
Така да доста ни продаваш муда за бубрези и утре на протест се надевам ќе ве тресне метеор.

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Ние сме прости строги Македонски р'мбачи..Цел живот рмбање,и на крај па ништо..Цел живот цркај за земја,и на крај таа што сме ја добиле крваво,треба да ја делиме со некој што ми го довлечкале тука со трактор од косово.. -.-
Правдини ли се тоа?

Па исто како дедо ти што ти оставил нива...Твое е земјиштево бе Македонец еден низаеден..Тебе ти го оставил дедо ти,не го оставил на ѓаоли..А ти така лесно го раздаваш,е бе Македонец еден низаеден..

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Не биди националист, тоа е фигуративно..
тоа е поезија, значи дека те љубат..тоа е љубов, толеранција, разбирање.. „смрт„ нели, како „крај на етничките тензии„

Тоа е вид на љубовна парола..

Разбрав :) но што сакав да потенцирам.Ок тоа смрт, еве да не бидеме нефер и ние имаме пароли "смрт за ши.тари". ама ш.птар нема во зборот ништо од верска природа.

Што значи зборот каурин? Неверник така? Пак поврзано со верата.... Таа парола е верски фанатизам....

Член од
4 јули 2011
Мислења
52
Поени од реакции
50
Ама наоѓањето на арсенал (пази молимте арсенал, 1 пиштол нашле кај домачицава) е ништо кога бараме убијци на 5 невини души покрај езерото.
батка, штом ја привеле има зошто...сигурно не е само поради пиштолчето :) еве зошто мене или тебе не те привеле?

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Богами пред да го прочитам коментаров изгубив надеж дека ќе најдам некој што не паднал во медиумската и политичката стапица за меѓуетнички тензии.

M

Moon Child

Гостин
И 1 да е, ако е без дозвола е прекршок.
Зошто јас немам пиштол дома? Или баба ми?

Член од
14 април 2012
Мислења
23
Поени од реакции
50
Сите ке дојдеме дури и комшиите ќе ги земеме.

Кај нас и да влезат нема да најдат калашникови, стрели, золљи, олтари со слики на бин ладен и други такви брадести манијаци .. итн

P

Princ

Гостин
Еј, планирате да кршите како во Гостивар и Струга?
Не би требало, мирен протест би требало да биде.
Дали ќе скандирате, како во Гостивар и Струга, голема албанија?
Да, и вие скандиравте пред 3 недели. Ако не се дозволи и ние да скандираме, ќе се жалиме во ЕУ и НАТО :/
како така се решија албнците (сосема случајно) да ги бранат убијците?
Токму поради болдот ќе биде протестот, некој се осмелува без никакви докази да се обрати према некој друг како убиец, само затоашто така му велат од партијата.
Сериозен си ?
Да пер.

Kajgana Shop

На врв Bottom