Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

@Lbaneso

Лаеш НЕ касаш !
Член од
19 ноември 2009
Мислења
2.425
Поени од реакции
798
Ослободни уште 10 од приведените меѓу кои и 4 жени

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
:pos:

Извини тогаш, за момент помислив дека збориме за радикални исламисти...
Бате треба да разликуваш радикален исламист од Авганистан и Пакистан со овдешен "модерен". Таквите од таму се многу поопасни тие не разликуваат националност туку само муслиман и се останато(неверници). Погледни вести како секојдневно убиваат во Еѓипет христијани и ако се Еѓипјани.Таквите од таму кога оперираат тука не би им било важно дали е Албанец ако е христијанин или католик.Но овдешните пак се поврзани и се сметаат за свои.

А ти кажи ми што е масакрот на 5 недолжни цивили на Велигден ако не е исламски радикализам? Ако беа само УЧКИ можеа една недела после Велигден да го направат тоа. И уште еднаш разгледај му го профилот на ф.б. Каков и да е верник нема толку да се замара со релиѓија ко оваа наказа..... А пошо убиството било планирано не е случајна тепачка во кафеана. Значи датумот не е избран случајно!

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Можно е ... јас досега не сум сретнал Албанци да им завршува презиме на -иќ !! На -ски знам ама на -иќ досега не сум сретнал !! Можно е не викам не ....
море има на ИЌ шо завршува со лопата да ги риниш и со СКИ има шо завршува

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Пратеникот Сеља (ДПА) - Македонија под полициски час. Сведоци сме дека се кршат човекови права деновиве. Министерката настапува како судија. Полицијата носеше жени за рака на испрашување а според стандардите на ЕУ треба да ги придружува жена полицаец...
usual bullshit. Тоа е тоа позициите остануваат исти, никаков пресврт нема да донесе ова освен влошување на меѓуетничката ситуација.
Болдираното воопшто не е точно. Само кога се претресува жена, мора да има жена полицаец која ќе ја претресе, затоа што нели не смее да има пипање и сл, од страна на машки полицајци, но кога станува збор за водење на испрашување или апсење, нема ама апсолутно никакво правило. Сега ако некоја рандом жена ако почне да пука, (пример општ давам), полицијата ќе чека женско полицаец да дојде за да ја приведе, а?
Врска нема, измислици без граници се ова.
Се кршеле човековите права...
А тоа што згаснаа човечки животи?

Од самата употреба на терминот “човечки права“ почнува да ми се блуе.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
А бре батали туристи од пакистан и авганистан и слични.... За таквите нема влегување и готово, какви придружби какви бакрачи.... Се распашале овде како на корзо еба му крвниците. Затвори границите и спрема косово и спрема албанија, и од нив ништо добро нема. Мора така. Подобро вади дозвола од МВР да одиш некаде одколку слободно да одиш па да не се вратиш.....
а ако дојде пакистанец со амерички пасош?

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
море има на ИЌ шо завршува со лопата да ги риниш и со СКИ има шо завршува
намерно ги преименуваат презимињата во ИЌ за да не се открие дека се Албанци, намерно ги прават Бошњаци

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ослободни уште 10 од приведените меѓу кои и 4 жени
Aма битно тие кои беа потребни за откривање се веќе откриени.Сега останува на Косово дали има капацитети за да ни ги испорача преостанатите убијци.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Почнувајќи од профилот на гнасата исмаили одев од еден до друг фејсбук пејџ или пријатели на исмаили и тоа што го видов е страшно. Каде живеат овие луѓе. Имале ли родители, пријатели? Како може во вакви гнаси да израснат деноноќно зборуваат за Алах, џихад,слики од убиства,палења,калаши...и не се работи за 2-3 луѓе него цели групи...страшно.

Член од
28 октомври 2011
Мислења
119
Поени од реакции
84
Meanwhile in Macedonia: http://24vesti.com.mk/index.php/makedonija/293-makedonija/6236-2012-05-03-12-04-19
Како што после маршот за мир се деси овој петкратен масакр, се надевам дека после оваа кампања нема да се деси некој масакр као од типот бомбашки напад на 10 деца во автобус. Мех..

Пратеник

Ала Мадрид
Член од
28 ноември 2011
Мислења
995
Поени од реакции
617
Aма битно тие кои беа потребни за откривање се веќе откриени.Сега останува на Косово дали има капацитети за да ни ги испорача преостанатите убијци.
Побрзо во ЕУ че влезиме отколку косово шо че ни ги испрати убијците

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Нема правило кога да се почне со спротиставување, прво мисловно, се разбира. А фактите се толку очигледни, што нема простор да се каже било што. Зошто ги одбегнуваме? А, зошто и овој пост се разликува од твоите други?Нешто смени мислење или тактика „иронија„ ?
Мојот пост беше многу подолг од цитираниов твој дел.:)

Што ме прашуваш сега, бидејќи не сум сигурен дека се разбираме, јас не сменив мислење туку се обидувам да ги потенцирам очигледните работи на ироничен начин.

Употребете малу аналогија, ништо повеќе.

Овие осомничени, доколку прифатиме дека тие се сторители на убиствата, се добро познати на луѓе од партијата на власт - ДУИ и на сите поранешни соборци во УЧК/ОНА.

Сите они биле под командна одговорност на сегашните нивни парламентарци - соборци и доколку некој би требало да знае за какви „радикални исламисти“ се работи тогаш нема никој покомпетентен од оној кој заедно копал ровови со нив и пукал врз македонската полиција и војска.

Доколку ваквите исламски радикали биле специјално врбувани поради нивната нечовечност која им служела првенствено во воени цели, а тука можеме да ги споменеме сите масакри кои што се случија 2001 врз цивили и припадници на АРМ/МВР, тогаш за мене кристално јасна е одговорноста која ја сносат оние кои тогаш ги командувале и давале такви инструкции и слобода на делување.

Згора на тоа, врз основа на штурото обвинение за „радикален исламски“ тероризам може истотака да се обвинат десетина албански пратеници и партиски функционери под чие водство биле овие осомничени.

Затоа што, доколку било кој војник изврши воено злосторство врз војници или цивили, тогаш за него одговара и претпоставениот, до највисоко ниво. Кај нас тоа не се случи, ниту некој одговараше за масакрите ниту се изнесоа на суд тогашните команданти - сегашни парламентарци.

Се додека не се утврдат нарачателите на овие оркестрирани убиства, за мене први осомничени треба да бидат токму поранешните команданти во УЧК кои денеска не’ уценуваат со меѓуетнички тензии и кои што имаат силна мотивација да ја доведат земјава до федерализација.

Не знам што глумиме лудило и вечно се спремаме да реагираме, а таман да излеземе на улица ни ја пуштаат Јанкуловска да ни продава ефтини перверзии на кои почнуваме масовно да дркаме и папагалски да повторуваме тоа што таа ни сервира, односно тие над ние.

Ако има некаков си “радикален ислам“ во Македонија, тогаш тој е под целосна политичка контрола на албанските партии кои го користат во зависност од потребите.

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Meanwhile in Macedonia: http://24vesti.com.mk/index.php/makedonija/293-makedonija/6236-2012-05-03-12-04-19
Како што после маршот за мир се деси овој петкратен масакр, се надевам дека после оваа кампања нема да се деси некој масакр као од типот бомбашки напад на 10 деца во автобус. Мех..
Ќе треба навистина авторите на сликите од билбордите да се потрудат за да ми објаснат како да ги почитувам вредностите со некој што за идол го има Осама Бин Ладен или пак со некој што посакува основање на Илирида.

Kajgana Shop

На врв Bottom