Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.701
Поени од реакции
21.199
Според муабетот на министерката, тројца вкупно пуцале.
После следува цитатов:

Мојата математика вели дека од тројцата уапсени за тероризам, двајца се уапсени (плус еден во бегство - вкупно три).
Епа дечко твојава математика се предава у прво оделение .. ама после тоа иде второ до осмно па средно па факултет !!!

P

Princ

Гостин
Епа дечко твојава математика се предава у прво оделение .. ама после тоа иде второ до осмно па средно па факултет !!!
Или министерката лаже кога вели
Едно лице од двете кои се во бегство е директно осомничено

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.735
Поени од реакции
8.753
Па и Спасов неможе да се спореди со овие монструми, ако е ѓубре. Можам да се кладам дека Спасов немал намера да го убие......
Немал, но немал ни доблест да остане и да му помогне, киднал. Тоа го прави монструм, а не самото афективно реагирање. Неговата неспособност за вршење на таа должност, не е негова вина, туку на неговите претпоставени. Не може секоја будала да биде полицаец, посебно не специјалец.
Речиси сите психолошки тестови настанале во периодите пред војна, од причина што не секој можел да учествува во војната. Не знам како е возможно секој да биде полицаец.
А соучесниците на Спасов се сеуште на слобода, др. полицајци, Брза Помош, сите оние кои ништо не видоа и ништо не слушнаа, а најмногу од се оние кои го видоа и не го задржаа (неговите колеги).
И тоа е ептен офтопик.... ептен.

Не е важно, и во тој, и во овој случај, згаснаа млади животи, уништени се семејства... и тоа не запира.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Според муабетот на министерката, тројца вкупно пуцале.
После следува цитатов:

Мојата математика вели дека од тројцата уапсени за тероризам, двајца се уапсени (плус еден во бегство - вкупно три).
Погрешно читаш, јас ен знам како не ти е јасно.

Три лица од уапсените во полициската акција „Монструм“, во која беа приведени дваесетина осомничени за убиството кај Железарско Езеро, директно учествувале во масакрот врз петте Македонци.

Ова денеска на прес-конференција го соопшти Гордана Јанкуловска, министерката за внатрешни работи.

http://www.mkd.mk/29145/crna-hronika/trojca-od-uapsenite-direktno-go-izvrile-ubistvoto-kaj-zelezarskoto-ezero/

Значи тројца се уапсени, двајце се во бегство. Се надевам се разбра исправно што било кажано на пресот.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.701
Поени од реакции
21.199
абе ти реков секој со свој капацитет некој завршува факултет некој купува дипломи кој колку може .. на крај сите сме ние академски граѓани помалце или повеќе !!!

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Немал, но немал ни доблест да остане и да му помогне, киднал. Тоа го прави монструм, а не самото афективно реагирање. Неговата неспособност за вршење на таа должност, не е негова вина, туку на неговите претпоставени. Не може секоја будала да биде полицаец, посебно не специјалец.
Речиси сите психолошки тестови настанале во периодите пред војна, од причина што не секој можел да учествува во војната. Не знам како е возможно секој да биде полицаец.
А соучесниците на Спасов се сеуште на слобода, др. полицајци, Брза Помош, сите оние кои ништо не видоа и ништо не слушнаа, а најмногу од се оние кои го видоа и не го задржаа (неговите колеги).
И тоа е ептен офтопик.... ептен.

Не е важно, и во тој, и во овој случај, згаснаа млади животи, уништени се семејства... и тоа не запира.

Така е но има разлика од намера и ладнокрвно убиство од убиство од невнимание и глупост и непрофесионализам, се сложувам со сите останати констатации.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Зошто професионално не прескокнале граница. Имам повеќе прашања :)
Можеби затоа што МВР ја доби медиумската „војна“ и сторителите се почувствувале безбедно овде. Има цела наука за такво психолошко делување и освојување на медиумите. Безбедносните структури во светот се прилагодуваат кон новите времиња.

На крајот на краиштата кој рече дека се уапсени во Македонија, кога веќе шпекулираме? :D

Член од
9 февруари 2012
Мислења
24
Поени од реакции
20
Или министерката лаже кога вели
Едно лице од двете кои се во бегство е директно осомничено
Ajде да се расчисти еднаш ова со бројките. Според МВР 5 лица биле на езерото но тројца пукале. Е сега пошто се фатени тројца, еден од нив сигурно е директен извршител ( 3(пукале)-2(во бегство)=1(пукал)).
Значи можно е и сите 3 фатени да пукале, а можно е и два од нив да пукале, но еден е сигурно. МВР ги дели шансите на пола/пола па вика дека еден од избеганите пукал.
Еве што вика Вечер:
"Според засега неофицијални информации, петтемина кои директно учествувале во ликвидацијата се Алил Демири (27), Агим Исмаиловиќ (33) и неговиот брат Африм (32), Рами Сејди (24) и Фејзи Азири (54), сите од Скопје. Тоа се и петтемина против кои МВР поднесе кривични пријави за тероризам.
Тројца од нив се фатени, а Демири и Африм Исмаиловиќ се во бегство, најверојатно во Косово. Она што нашите извори го тврдат е дека Агим Исмаиловиќ е едно од трите лица кои пукале во голобрадите момчиња и недолжниот рибар."

Член од
25 април 2009
Мислења
367
Поени од реакции
135
Ajде да се расчисти еднаш ова со бројките. Според МВР 5 лица биле на езерото но тројца пукале. Е сега пошто се фатени тројца, еден од нив сигурно е директен извршител ( 3(пукале)-2(во бегство)=1(пукал)).
Значи можно е и сите 3 фатени да пукале, а можно е и два од нив да пукале, но еден е сигурно. МВР ги дели шансите на пола/пола па вика дека еден од избеганите пукал.
Еве што вика Вечер:
"Според засега неофицијални информации, петтемина кои директно учествувале во ликвидацијата се Алил Демири (27), Агим Исмаиловиќ (33) и неговиот брат Африм (32), Рами Сејди (24) и Фејзи Азири (54), сите од Скопје. Тоа се и петтемина против кои МВР поднесе кривични пријави за тероризам.
Тројца од нив се фатени, а Демири и Африм Исмаиловиќ се во бегство, најверојатно во Косово. Она што нашите извори го тврдат е дека Агим Исмаиловиќ е едно од трите лица кои пукале во голобрадите момчиња и недолжниот рибар."
ке си каже самиот...ко ке го утепат од кјотек у мвр дури да признај што беше како беше :icon_mrgr:

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Трн, не дупи еј, радикален ислам мај ес.
Се изразувам со речникот на повеќето луѓе што го користат деновиве...

Инаку неколку факти кои што треба да се земат барем од наша страна со мирна глава:

1. Пред да се каже во јавноста за апсењето, на властодржците до толку им се држи власта што претходно искалкулирале кои термини треба да ги употребуваат за јавност и кои работи да се потенцираат. Еве, неколку луѓе досега што ги сретнав го пцуеја Бин Ладен. Просто неверојатно колку глуп народ има, особено во Америка што под таква режија направија серија војни...

2. Самите семејства на уапсените категорично тврдат дека не се „радикални“ во своите религиски сфаќања.

3. Албанци се. А според снимките од МВР, кои сите можеме да ги видиме и на јутуб, поседуваат повеќе видови автоматско оружје и амблеми и постери на УЧК.

4. Ниту „Разбуди се“, ниту било која партија или организација од албанската страна не излезе категорично да се огради од овие...НАКАЗИ...ниту пак да повика до останатата албанска јавност дека треба конечно да престанат да бидат манипулирани и замајувани и да го штитат криминалот на своите лидери кои го кријат под маската на некаква големоалбанска идеја и слични глупости кои на никој (особено на нив) ништо добро не му носи!

Се додека се резервирани во своите пораки - оставаат простор гневот да расте кај Македонците и останатите етнички групи, па после ќе биде дека ние не сме ги сакале и сме сакале во гасна комора да ги ставиме.

Конечно еднаш да им се долови и сликата на еманципираните албанци дека лицата кои останатите луѓе ги викаат Албанци се баш овие монструмиве. Не Принц, не Тони, не rymz. Туку овие гадови.

Втора работа што сакам тука да ја споделам со вас е следнава вест од Алсат:

http://alsat-m.tv/lajme/vendi/130159.html

За сите што не разбираат албански, гугл транслејт вика вака:

Во меѓувреме, српскиот заменик-Драгиша Милетиќ дури и денес не обезбеди појаснување на неговата изјава од 9 март во Собранието, каде предупреди на сериозни настани во текот на месец април во Македонија. Милетиќ вети дека ќе ја разјасни неговата изјава, но тоа не се случи велејќи дека е на пат во Србија.
Од друга страна парламент ги одби барањата на телевизија Алсат барање да ни обезбеди видео-снимка од сесијата "Комитет маса односи меѓу заедниците". Одговорот на Собранието беше негативен, со образложение дека барањето мора да биде на македонски јазик.
Изјава на Милетиќ од стенограмите:
"Јас би сакал овој настан да биде последен што се случува, но се зборува, а кога луѓето зборуваат, има нешто. Има предупредувања на слични акции, од луѓе кои секако не и мислат добро и во корист на Република Македонија. И немаат чувство за напредок и соживот. Поради оваа причина,не сакам да бидат визионер, но предвидувањата се дека може да се случи нешто лошо во четвртиот месец"-рече во Собранието пратеникот Драгиша Милетиќ.
Што треба ова да значи? Ќе се тешиме дека монструмите кои носат амблеми на УЧК се уствари натерани од страна на српски тајни кругови да го направат тоа што го направиле??? И тоа само затоа што оваа греотава по случајност му се трефнала на тепка кажана реченица??

ВАКВИТЕ ТИВКИ ПРЕФРЛАЊА НА ВИНА МЕ КУРЧАТ, СЕРИОЗНО!

Машки треба да се каже бе! „Јеби га, нашите згрешија - ние сме првите што треба да ги осудиме и да не дозволиме во иднина да се повтори никогаш, за доброто на сите!“

Ама не бе...дај ако не да фатиме да се испотепаме до еден дур не остане!
--- надополнето: 3 мај 2012 во 03:01 ---
Не ми е јасно сега, Исмаили или Исмаиловиќ?
ИСМАИЛИ!

Еве погоре што пишав:
на властодржците до толку им се држи власта што претходно искалкулирале кои термини треба да ги употребуваат за јавност и кои работи да се потенцираат.
...за да остане се по линија на помал отпор и да заборавиме следната недела...

Пак ќе кажам: Во 21ви век, самата помисла дека живеат луѓе со вакви примитивни сфаќања ме наведува на тоа или да им ги искорнам очите, рацете, нозете и јазикот - или да си го соберам семејството и потомството и што подалеку од оваа вукојебина. Второво ми изгледа многу подобро бидејќи на првото ми се чини дека нема да му се види крајот...

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Машки треба да се каже бе! „Јеби га, нашите згрешија - ние сме првите што треба да ги осудиме и да не дозволиме во иднина да се повтори никогаш, за доброто на сите!“
Озбилен си ова.. дали си озбилен ова? Дека ќе кажат своите дека згрешиле? Тие војни водеа на Косовез, секој протест им е голема албанија, постојано и официјално се закануваат со војна („ако ни ги уапсите убијците, ќе се дестабилизира кревката меѓуетничка толеранција....итн, т.е. ќе има ВОЈНА„), бараа слобода за силувачи, касапи на цивили, кои вршеа претходно масакри (ова е септември-2011), немаа ниту еден уапсен 2001, се кренаа на „војна„ за голема албанија, каде што се мнозинство, малтретираат се, избркаа неколку стотици илјади Македонци од западна Македонија, избркаа неколку стотици илјади Срби од Косовез, секој ден(да,да,СЕКОЈ,веќе не кажуваат медиумиве) малтретираат македонци во автобуси, во населби каде што ги има повеќе, палеа цркви редовно,...до кога да набројувам? Уапсени нема, еве сеа првпат овие, ама ај може ќе ги амнестираме (како што ги амнестиравме минатите во 2011-септември, пред само 8 месеци).
И ти од овие очекуваш да кажат нешто против „своите„, т.е. да бидат реални?

Добро, зарем постојат уште луѓе со вакви смешни ставови...
можно ли е после се..

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
Пак ќе кажам: Во 21ви век, самата помисла дека живеат луѓе со вакви примитивни сфаќања ме наведува на тоа или да им ги искорнам очите, рацете, нозете и јазикот - или да си го соберам семејството и потомството и што подалеку од оваа вукојебина. Второво ми изгледа многу подобро бидејќи на првото ми се чини дека нема да му се види крајот...
Целта е постигната.
--- надополнето: 3 мај 2012 во 03:24 ---
1. Пред да се каже во јавноста за апсењето, на властодржците до толку им се држи власта што претходно искалкулирале кои термини треба да ги употребуваат за јавност и кои работи да се потенцираат. Еве, неколку луѓе досега што ги сретнав го пцуеја Бин Ладен. Просто неверојатно колку глуп народ има, особено во Америка што под таква режија направија серија војни...
Не ме мачи фактот што понекогаш ете државата мора да најде инструмент да прикрие некои работи, дека политичкото водство имало на ум дека така треба. И сигурен сум дека има доста искуство со вакви работи во минатото и кај нас.
Ме мачи моментот, што цела оваа работа е изиграна пацерски и со очигледни грешки и недостатоци, кои ја водат здравата логика во некој правец суптилно.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Целта е постигната.
Јамајка, јас верувам дека многу покомотно ќе се чувствувам доколку пишувам радикални ставови по ова прашање, како што го прават повеќето македонци на темава...од некое удобро столче во богата западна држава. Во моментов сум во Македонија, до кога - не знам. Најверојатно до оној момент кога ќе се прелие чашата.

До тогаш, да им порачам на сите македонци и албанци кои се надвор од македонската граница (со намера да останат таму кај што се), да не јадат многу вафли на меѓуетничка основа бидејќи нив газот им е на сигурно.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
трну јас отворив тема која отиде во вечните ловишта дека мене ми мирише на rerun на 2001 , ме направија будала пошо сум пишуел од земји далечни ( јебем га) а не од овде .

Целаца оваа онанија ме потсеќа на тој период македонските политичари игнорираат, додека албанските партии ќутат од страв да не бидат ебени ко пдп шо заврши во вечни ловишта а народот на крај ебан.
Целава ситуација од почеток до крај ме потсеќа на една огромна намештаљка како 2001 ...
Ако некој памти баш таа година се распродадоа најпрофитабилните државни фирми под изговор војна и пунење воен буџет последиците до ден денес ги трпиме на разни нивоа, и сега се мерачат купувачи од сегде за ресурси ми делува мене дека ќе се обидат нешто такво да напраат за да заташкаат феудализацијата на Македонија...

( отвори ти тема можда тебе сериозно ќе те сватат со оглед дека си таму со ќерќичката)

Со среќа Гоце

Kajgana Shop

На врв Bottom