Трн, не дупи еј, радикален ислам мај ес.
Се изразувам со речникот на повеќето луѓе што го користат деновиве...
Инаку неколку факти кои што треба да се земат барем од наша страна со мирна глава:
1. Пред да се каже во јавноста за апсењето, на властодржците до толку им се држи власта што претходно искалкулирале кои термини треба да ги употребуваат за јавност и кои работи да се потенцираат. Еве, неколку луѓе досега што ги сретнав го пцуеја Бин Ладен. Просто неверојатно колку глуп народ има, особено во Америка што под таква режија направија серија војни...
2. Самите семејства на уапсените категорично тврдат дека не се „радикални“ во своите религиски сфаќања.
3. Албанци се. А според снимките од МВР, кои сите
можеме да ги видиме и на јутуб, поседуваат повеќе видови автоматско оружје и амблеми и постери на УЧК.
4. Ниту „Разбуди се“, ниту било која партија или организација од албанската страна не излезе категорично да се огради од овие...НАКАЗИ...
ниту пак да повика до останатата албанска јавност дека треба конечно да престанат да бидат манипулирани и замајувани и да го штитат криминалот на своите лидери кои го кријат под маската на некаква големоалбанска идеја и слични глупости кои на никој (особено на нив) ништо добро не му носи!
Се додека се резервирани во своите пораки - оставаат простор гневот да расте кај Македонците и останатите етнички групи, па после ќе биде дека ние не сме ги сакале и сме сакале во гасна комора да ги ставиме.
Конечно еднаш да им се долови и сликата на еманципираните албанци дека лицата кои останатите луѓе ги викаат Албанци се баш овие монструмиве. Не Принц, не Тони, не rymz. Туку овие гадови.
Втора работа што сакам тука да ја споделам со вас е следнава вест од Алсат:
http://alsat-m.tv/lajme/vendi/130159.html
За сите што не разбираат албански, гугл транслејт вика вака:
Во меѓувреме, српскиот заменик-Драгиша Милетиќ дури и денес не обезбеди појаснување на неговата изјава од 9 март во Собранието, каде предупреди на сериозни настани во текот на месец април во Македонија. Милетиќ вети дека ќе ја разјасни неговата изјава, но тоа не се случи велејќи дека е на пат во Србија.
Од друга страна парламент ги одби барањата на телевизија Алсат барање да ни обезбеди видео-снимка од сесијата "Комитет маса односи меѓу заедниците". Одговорот на Собранието беше негативен, со образложение дека барањето мора да биде на македонски јазик.
Изјава на Милетиќ од стенограмите:
"Јас би сакал овој настан да биде последен што се случува, но се зборува, а кога луѓето зборуваат, има нешто. Има предупредувања на слични акции, од луѓе кои секако не и мислат добро и во корист на Република Македонија. И немаат чувство за напредок и соживот. Поради оваа причина,не сакам да бидат визионер, но предвидувањата се дека може да се случи нешто лошо во четвртиот месец"-рече во Собранието пратеникот Драгиша Милетиќ.
Што треба ова да значи? Ќе се тешиме дека монструмите кои носат амблеми на УЧК се уствари натерани од страна на српски тајни кругови да го направат тоа што го направиле??? И тоа само затоа што оваа греотава по случајност му се трефнала на тепка кажана реченица??
ВАКВИТЕ ТИВКИ ПРЕФРЛАЊА НА ВИНА МЕ КУРЧАТ, СЕРИОЗНО!
Машки треба да се каже бе! „Јеби га, нашите згрешија - ние сме првите што треба да ги осудиме и да не дозволиме во иднина да се повтори никогаш, за доброто на сите!“
Ама не бе...дај ако не да фатиме да се испотепаме до еден дур не остане!
--- надополнето: 3 мај 2012 во 03:01 ---
Не ми е јасно сега, Исмаили или Исмаиловиќ?
ИСМАИЛИ!
Еве погоре што пишав:
на властодржците до толку им се држи власта што претходно искалкулирале кои термини треба да ги употребуваат за јавност и кои работи да се потенцираат.
...за да остане се по линија на помал отпор и да заборавиме следната недела...
Пак ќе кажам: Во 21ви век, самата помисла дека живеат луѓе со вакви примитивни сфаќања ме наведува на тоа или да им ги искорнам очите, рацете, нозете и јазикот - или да си го соберам семејството и потомството и што подалеку од оваа вукојебина. Второво ми изгледа многу подобро бидејќи на првото ми се чини дека нема да му се види крајот...