Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.735
Поени од реакции
8.754
Sakav da potenciram deka site baraat koja nacionalnost se storitelite pa normalno nemoze da bidat etnicki Makedonci so pravoslavna veroispoved vo tie vahabitski krugovi , jasno e deka se albanci muslimani bez da kaze nekoj se e jasno stom se spomnuva toa.
Очигледно или овие не знаат што е вахабист, па успеваат да бидат и Албанци, башка и вахабисти, или поим немаат зошто тепаат, ама битно тепаат.
Вахабистот не признава националност, туку религија и само религија. Не познава политичка партија, државен систем, познава Куран и Шеријат.
Не е логично вахабист да има националистички идеали, ниту да признава државни граници. Смешно е вахабист да се бори за Голема Албанија, Косово итн.

Член од
15 април 2012
Мислења
37
Поени од реакции
64
Да ти појаснам тебе (а со тоа и на Inglourious Basterd):
далеку од тоа дека ги браниме убијците. Верувајте (ако сакате) дека и Албанците за убијците сакаат жестока казна, заслужено. Проблемот е настанат поради (наизглед) недостигот од докази кои МВР ги има за да ги опише упасените како ГИ ФАТИВМЕ УБИЈЦИТЕ. Според она што е пласирано во јавноста, најдени се 1 калашников, 2 пиштоли, 1 кашикара, неколку куршуми, неколку празни шаржери. Сега не сакам да се курчам, ама оваа количина не ми е изненадувачка кога слушам од каде се уапсените.
Второ, има полно нелогичности. Цело време се настапуваше со идејата дека сторителите се професионалци. 90% од нас беа убедени во тоа. Да не фатам да ве цитирам сите што пишувавте на темава, сите се согласувавте дека се професионалци. Поради начинот на кој се фатени (во земјава, спиејќи) сомнително е ептен колку овие уапсени се професионалци. Вие сите мислевте дека сторителите се веќе во Косово, 15 минути откако го извршиле делово. Како тоа наеднаш испаднаа толку аматери, да се во земјава + да спијат без стража?
Трето, ако се професионални радикални исламисти, тие не би се предале мирно на полицијата. Ниту еден куршум не бил испукан.
И така натаму. Значи Албанците (и некои Македонци) според она што може да го види јавноста, не се убедени дека овие се сторителите туку дека ова апсење има други, задни, поголеми намери.
Ако некој ми докаже со 100% сигурни факти и докази дека некои од уапсениве се навистина сторителиве, јас ќе го побарам тоа што секој од вас го побара - гилотина. Убијци на млади невини деца не му требаат на никое општество, па што сака нека бидат тие по националност или верска припадност. Стварно, не ме интересира. Лудак што е способен да натера 5 невини души да клекнат на колена, и да ги егзекутира безмилосно, не му требаат никому. Јас на него гледам како лудак, а за лудаците се знае што следува.
Значи на друго место е проблемот, на место кое вие Македонците не можете и не сакате да го земете воопшто во предвид туку под дифолт го отфрлате. Тоа е секако ваше право и не ви се чудам воопшто на умот, само се трудам да ви објаснам иако знам дека никој нема ни да се потруди да ме разбере.
Да резимирам: мнозинството Албанци со кои имав прилика да зборам денес и во изминативе 3 недели сакаат жестока казна за убијците, без разлика што и кои се. Исто така, мнозинството Албанци некако не се убедени дека уапсениве се навистина сторителите. Капишчи?
Нема никаков проблем... тоа што кажуваш е сосема издржано и точно дека наизглед МВР нема докази... ама ваљда во овој момент од процедурата не можат да објават се што знаат... Нели собираа генетски материјал од колата од местото... ваљда треба да се совпаѓа со уапсениве... Па ваљда не се морони тие што работат во полиција.. (додуше не речи два пати).. ама па ако е така ја преминувам во вахабисти..

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
мое мислење е дека МВР доби информација од САД, 4-5 дена кружеше над скопје беспилотниот предатор на американската амбасада, и многу глупаво е кога ќе прочитам дека сето ова е сценарио на владата, глупости, браво за МВР и полицијата добро си ја завршиа работата, организирано и прецизно, останува да видиме како судот ќе се справи со терористи сервирани на маса..

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Везилке, најверојатно се Исмаиловиќ, бидејќи најверојатно се дојденци од Косово. Односно, си го влечкаат презимето од стариот систем, но не го сакаат.
Имам колеги Албанци кои имаат презиме кое завршува на ски/ска во документите нивни, но на фб и општо, ги менуваат презимињата да звучат ,,албански,,.
Така што, презимето си е точно на ТВ, на ФБ користат ,албанско, презиме.

Значи Косовари увезени после 92.Тие не се никакви Македонци а најмалку заслужиле Македонско државјанство! Кои им издал треба да одговара!

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Значи Косовари увезени после 92.Тие не се никакви Македонци а најмалку заслужиле Македонско државјанство! Кои им издал треба да одговара!
Иди однеси го Бранко на суд тужи па да видиш како функционира нашиот правен ситем. Он им подели 100 000 македонски државјанства, и тоа пред избори 94, и погоди кој бил условот да добијат државјанство :D

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Мммммм, напротив. Не е муабетов за на форум, да не ме соберат и мене сабајлево по боксерици (ако видите утре на ТВ од утринсково апсење гз у црни боксерици - мој е) ама ако си прилично возрасен (над 25 би рекол) и ако имаш здрава логика за да гледаш на работите од малку повисоко (не пример ко леандра, јеее фатија некого, можам да спијам раат) би требало да разбереш што БИ МОЖЕЛО да се игра. Ни под разно не ја отфрлам можноста некој од уапсениве да е сторител на масакрот. Но не ја отфрлам ни можноста за нешто друго.
Во ова време од невреме имам право во повеќе работи да се сомневам.
Преголем е влогот, на двете страни за да ја играат таа игра што веројатно мислиш дека ја играат. Особено не во овој период.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.003
Поени од реакции
5.647
Мммммм, напротив. Не е муабетов за на форум, да не ме соберат и мене сабајлево по боксерици (ако видите утре на ТВ од утринсково апсење гз у црни боксерици - мој е) ама ако си прилично возрасен (над 25 би рекол) и ако имаш здрава логика за да гледаш на работите од малку повисоко (не пример ко леандра, јеее фатија некого, можам да спијам раат) би требало да разбереш што БИ МОЖЕЛО да се игра. Ни под разно не ја отфрлам можноста некој од уапсениве да е сторител на масакрот. Но не ја отфрлам ни можноста за нешто друго.
Сакаш да кажеш дека ДУИ дозволи невини албанци да бидат уапсени?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.264
Затоа и си страдаме како држава се мораме нешто на некого да објаснуваме како мали деца да сме божем па треба да ги прашаме мама (еу) и тато(Сад) ние наполнивме полнолетство како држава пред 2 години и време е веке со своја глава да мислиме пред 91 Белград го слушавме што треба да правиме а после 91 Брисел Вашингтон итн ги слушаме што треба да правиме тоа ти е како комшијата што кур го боли за тебе да ти кажува што да правиш абе ако ти не се грижиш за тебе друг го заболе курот за тебе извини за речник ама стварно е така.
за жал така било така е и така ке биди и во иднина.
не само за нас туку и за многу други. посебно ако се наоѓаш на место кое спаѓа во свера на интерси на некој поголем.
знам дека е глупо и безвезе, најмалце демократски ама таква е играта. само треба да научиме да играме по правилата. со глава во ѕид никој не го скршил ѕидот.

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
и сега кој дел не ти е јасен, уствари??
Mene se mie jasno samo me nervira faktot sto uste si mislite deka ke ima sozivot so ovie , oni se tuka deluvaat se sirat i od den na den stanuvaat pojaki .Nekoj predmalce kaza nebile site albanci isti i fatenive se samo edna maska za narodot da se smiri , jas vikam smesno e da se komentira taka direktno ili indirektno site se vmesani vo ubistvoto kako prvo , kako vtoro so pobuda od radikalniot islam so cel da se prosiri strav kaj naselenieto i nesigurnost taka sto utre ke operiraat mnogu posigurno i so otvoreni race preostanatite nivni clenovi .Balkanot im e logisticka podrzka na operativcite od al kaeda gore vo Evropa poleka ama sigurno igraat .

O

Orion.

Гостин
Значи според министерката има релевантни докази за апсење и поведување на кривична постапка, што не ти е јасно?
МВР не може да ги осуди, тоа е работа на судот. Судењето треба да биде јавно.
Како ќе ги наместат ако немаат докази?
--- надополнето: 3 мај 2012 во 01:27 ---
Очигледно или овие не знаат што е вахабист, па успеваат да бидат и Албанци, башка и вахабисти, или поим немаат зошто тепаат, ама битно тепаат.
Вахабистот не признава националност, туку религија и само религија. Не познава политичка партија, државен систем, познава Куран и Шеријат.
Не е логично вахабист да има националистички идеали, ниту да признава државни граници. Смешно е вахабист да се бори за Голема Албанија, Косово итн.
Во 2001 учествуваа и вахабисти...

P

Princ

Гостин
@Princ
зошто тогаш се во бегство,ако ништо не направиле?
зошто тебе не те бараат?
Се осеќам ко министерката на денешниот прес, која повтори десетици пати дека од 5 осомничени, 2 се во бегство.
Дали и зошто двајца се во бекство појма немам, но од друга страна немам ни одговор на прашањето за кој стап тројца останале во земјава откако професионално ги извршиле убиствата. Зошто професионално не прескокнале граница. Имам повеќе прашања :)

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Сакаш да кажеш дека ДУИ дозволи невини албанци да бидат уапсени?
По сликиве и по оружкето и UCK амблемиве не ми изгледаат како некој академски грагани или академици од Ману, по сликиве ми изгледаат за некој што имаат помегу 60-70 IQ и испран мозок на некоја нивна глупава идеја .

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
Se vo sklop so religijata (islamot) se se bazira na toa .

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.314
А ти имаш доверба во некој што во 2001 пукал на тебе и бил терорист а сега припадник на Мвр. И ти имаш доверба сега?
Јас немам доверба, како и ретко кој има доверба. Зошто јас би имал доверба, кога еве Принц, како Албанец, нема доверба во нив, кои дефакто се дел од власта.

Kajgana Shop

На врв Bottom