Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ниедна светска сила, посебно не Америка, никогаш нема да изгуби интерес за Балканов. Според мене баш сега овие пар години е намален интересот, но не целосно изгубен, бидејќи од геополитичка гледна точка интересот за Балканот не може и не смее да се изгуби. Сега како што можеш да забележиш главни светски центри на жаришта и интерес е Блискиот исток, ама Балканот си е секогаш на агендата. Некогаш повеќе, некогаш помалку. :) НАТО алијансата нема толку лесно да го остави Балканот така, не верувам дека би и оставиле простор на Русија да го зголемува своето влијание на Балканот, кое секако дека може да го наметне доколку останатите го игнорираат Балканот. И така се во круг...
Така е балканот е средиште на светот, дупка сералник ништо повеќе.
Стратешко место :icon_lol:, не е за територија туку е за манипулација, не е за пари туку е за крв и страдање.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
На МТВ гостин е Гордана Јанкуловска.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Сериозно овие толку се глупи па и јавно на ФБ си кажуват дека се симпатизери на терористи , имат нивни пријатели па и имат слики ... Нишо чудно шо ЦИА сака да го шпионира ФБ :cautious:

Н

нихилист

Гостин
Не мора да значи, може презимето му е Исмаилович... ама се чуствува како Исмаили.
Ако ја провериш неговата френд листа, нема ниеден пријател со презиме Исмаилович но затоа има 5-6мина што се презиваат Исмаили (најверојатно роднини), е сега не верувам дека цела фамилија, сите до еден се чувстуваат како Исмаили... Па провери ги и нивните профили, еден куп Исмаили но ниту еден Исмаилович.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
192
Поени од реакции
22
Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
Ниедна светска сила, посебно не Америка, никогаш нема да изгуби интерес за Балканов. Според мене баш сега овие пар години е намален интересот, но не целосно изгубен, бидејќи од геополитичка гледна точка интересот за Балканот не може и не смее да се изгуби. Сега како што можеш да забележиш главни светски центри на жаришта и интерес е Блискиот исток, ама Балканот си е секогаш на агендата. Некогаш повеќе, некогаш помалку. :) НАТО алијансата нема толку лесно да го остави Балканот така, не верувам дека би и оставиле простор на Русија да го зголемува своето влијание на Балканот, кое секако дека може да го наметне доколку останатите го игнорираат Балканот. И така се во круг...
биди сигурна дека еден ден претседатели и влади на држави на Балканот ќе им се смачи да бидат контролирани и манипулирани од Запад и ќе се свртат кон Исток......не ни сакам да прогнозирам какви ќе бидат последиците од тоа на Балканот,едно е сигурно - некој ќе се дави во Јадранот !

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.003
Поени од реакции
5.647
Ако ја провериш неговата френд листа, нема ниеден пријател со презиме Исмаилович но затоа има 5-6мина што се презиваат Исмаили (најверојатно роднини), е сега не верувам дека цела фамилија, сите до еден се чувстуваат како Исмаили... Па провери ги и нивните профили, еден куп Исмаили но ниту еден Исмаилович.
Aбе познавам едно дете од средно, се претставуваше дека е Албанец, презимето му завршуваше на -ски, а на Facebook и неговото и презимето од сестра му им се напишани на албански, пЉус, македонски знаеше речиси исто како и секој Македонец. Така да можно е по лична карта презимето да му завршува на -иќ(ич), ама тоа да е останато од минатото. А и не мора да биде точен профилот од Facebook.

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
mnogu mal broj ostanaa ....kljucot e vo ranite 60ti koga Turcija gi povika siteTurci da se vratat od bel svet vo maticnata im zemja sledejci go primerot na turcite ...bosnjacite pocnaa da si gi prodavaat kucite i imotite po sangjak i trgnaa kon Turcija.Turcija im dade dosta drzavjanstva no ovie preteraa i Turcija bese primorana da gi vrati nazad ,nemajci kade da se vratat oti sve prodale KPJ resava da im se dade zemja vo Makedonija kako najslabo naselena republika i taka do den denes ziveat na ovoj prostor.Vo Makedonija po ovaa preselba ne ostana ni edeno Tursko semejstvo....neka ne ve laze nikoj
Ne be nema niedno Tursko semejstvo,moze jas sum ja nasol poslednata Turcinka u gradov koja izleze moze po nekoe natprirodno pravilo da mi bide verenica...
Druze aj sega kazi mi sto si ti po nacionalnost?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.265
mnogu mal broj ostanaa ....kljucot e vo ranite 60ti koga Turcija gi povika siteTurci da se vratat od bel svet vo maticnata im zemja sledejci go primerot na turcite ...bosnjacite pocnaa da si gi prodavaat kucite i imotite po sangjak i trgnaa kon Turcija.Turcija im dade dosta drzavjanstva no ovie preteraa i Turcija bese primorana da gi vrati nazad ,nemajci kade da se vratat oti sve prodale KPJ resava da im se dade zemja vo Makedonija kako najslabo naselena republika i taka do den denes ziveat na ovoj prostor.Vo Makedonija po ovaa preselba ne ostana ni edeno Tursko semejstvo....neka ne ve laze nikoj
ај не треси глупости ако сакаш.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
...Vo Makedonija po ovaa preselba ne ostana ni edeno Tursko semejstvo....neka ne ve laze nikoj
да?:) абе ајде, ама експерти имало овде, ај ѕирни за Канатларци да видиш, 98% Турци, вреден, чесен,мирен народ тврдам и лојален кон Македонија, секој ден имам по некој од нив во дуќан:) немало Турци овде, кој бе вака ве лаже и ви прави лоботомија?:)

Rale

Crno Beli Svet
Член од
14 април 2012
Мислења
809
Поени од реакции
723
А ако намерно му го смениле името за да изгледа дека исламисти го извршиле убиството, а не Учк-и? Ти еб*м држава.

Оф топик, у скоп на муабетот погоре. Имам пријател Босанец и во полно наврати ми има кажано дека не ги сакаат баш Албанците. Ама затоа Турција и Турци не ги вади од уста.
Dzaba kazuvas druze,,na nekoi tuka ne im odgovara toa...a mozam u zivot da se kladam deka pola od niv nemaat vrska koi se Boshnjacite i sto sakaat a sto mrazat.

Член од
27 октомври 2008
Мислења
1.680
Поени од реакции
266
Ne be nema niedno Tursko semejstvo,moze jas sum ja nasol poslednata Turcinka u gradov koja izleze moze po nekoe natprirodno pravilo da mi bide verenica...
Druze aj sega kazi mi sto si ti po nacionalnost?
Јас одговорно ти тврдам а можеш и да прашаш некој постар кој бил сведок на тие настани.... инаку сум Македонец

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Dzaba kazuvas druze,,na nekoi tuka ne im odgovara toa...a mozam u zivot da se kladam deka pola od niv nemaat vrska koi se Boshnjacite i sto sakaat a sto mrazat.
Мојата најблиска другарка е бошњак и јас потврдувам дека албанците баш и не им се во омилена група луѓе. Напротив секакво поистоветување со нив ги навредува.
--- надополнето: 2 мај 2012 во 21:57 ---
Јас одговорно ти тврдам а можеш и да прашаш некој постар кој бил сведок на тие настани.... инаку сум Македонец
Оди во Охрид прошетај и докажи си ги зборовите :)

Kajgana Shop

На врв Bottom