Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И јас исто и мене ме интересира и онака имам јака крв и не само што ќе спасам живот и за акните е добро да се дава крв па би сакал да дадам ако може од Б позитивЈас сум Б позитивна. Б може да дава на АБ, само не сум сигурна за Rh (прима ли соодветни инјекции за да добива крв од Rh позитивни?).
Те молам прашај и пиши.
Сакаш да кажеш дека од јаката крв излегуваат акни ? и мене ми излеваатИ јас исто и мене ме интересира и онака имам јака крв и не само што ќе спасам живот и за акните е добро да се дава крв па би сакал да дадам ако може од Б позитив
Да да,јака крв и мрсна храна - главни фактори.Да не се оддалечуваме од темата,има и за акни тема! ( да не ни ги бришат коментарите таму оди има свеСакаш да кажеш дека од јаката крв излегуваат акни ? и мене ми излеваатзначи треба крв да дадам
Нема никакво оправдување за давање на „компатибилна“ крвна група.Јас сум Б позитивна. Б може да дава на АБ, само не сум сигурна за Rh (прима ли соодветни инјекции за да добива крв од Rh позитивни?).
Те молам прашај и пиши.
Нема никакво оправдување за давање на „компатибилна“ крвна група.
А сигурен сум дека во трансфузија имаат залихи на АБ -, а ако немаат и имаат итна потреба лично ќе викнат редовен дарител, потребно е еден ден, додека крвта дадена денес стане употреблива, треба да се извршат тестови, посебно ако станува за дарител за прв пат.
Од каде е Славица ? Нели треба да се обратите во некоја болница. Како што гледам, залихите на крв на крвометарот на институтот за трансфузиологија покажуваат дека има доволно (не премногу но доволно) за оваа крвна група.
Едно е што кажуваат, друго е каква е реалноста. А и 0 чим немаат, за крвна група ко АБ не ни очекувај да имаат![]()
Ако ова е вистина слободно можам да кажам дека тие мора да се некои идиоти.Имаат, како немаат, ама изнудуваат пари за истата.
Нездрава работа.
Вистина е, треба да платиш партиципација за крв да земеш, не знам само точно колку беше ама мислам дека е некаде 2-3000.Ако ова е вистина слободно можам да кажам дека тие мора да се некои идиоти.
Ако ова е вистина слободно можам да кажам дека тие мора да се некои идиоти.
Вистина е, треба да платиш партиципација за крв да земеш, не знам само точно колку беше ама мислам дека е некаде 2-3000.
Па ова не би го нарекол изнудување. Си помислив дека бараат пари под рака, незаконски.Вистина е, треба да платиш партиципација за крв да земеш, не знам само точно колку беше ама мислам дека е некаде 2-3000.