Итно е потребна АБ негатив крвна група

• Креатор на темата Креатор на темата Ivan99
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 мај 2012
Мислења
1
Поени од реакции
1
Мојсова Славица итно и е потребна АБ- крвна група.
Тел. 075883896

Од каде е Славица ? Нели треба да се обратите во некоја болница. Како што гледам, залихите на крв на крвометарот на институтот за трансфузиологија покажуваат дека има доволно (не премногу но доволно) за оваа крвна група.

јас сум АБ негатив... каде треба да се даде? пиши ми на ПМ

Јас сум Б позитивна. Б може да дава на АБ, само не сум сигурна за Rh (прима ли соодветни инјекции за да добива крв од Rh позитивни?).
Те молам прашај и пиши.

Јас сум Б позитивна. Б може да дава на АБ, само не сум сигурна за Rh (прима ли соодветни инјекции за да добива крв од Rh позитивни?).
Те молам прашај и пиши.
И јас исто и мене ме интересира и онака имам јака крв и не само што ќе спасам живот и за акните е добро да се дава крв па би сакал да дадам ако може од Б позитив

И јас исто и мене ме интересира и онака имам јака крв и не само што ќе спасам живот и за акните е добро да се дава крв па би сакал да дадам ако може од Б позитив
Сакаш да кажеш дека од јаката крв излегуваат акни ? и мене ми излеваат :D значи треба крв да дадам

Сакаш да кажеш дека од јаката крв излегуваат акни ? и мене ми излеваат :D значи треба крв да дадам
Да да,јака крв и мрсна храна - главни фактори.Да не се оддалечуваме од темата,има и за акни тема! ( да не ни ги бришат коментарите таму оди има све :D )

Те молам прашај и пиши.
Нема никакво оправдување за давање на „компатибилна“ крвна група.
А сигурен сум дека во трансфузија имаат залихи на АБ -, а ако немаат и имаат итна потреба лично ќе викнат редовен дарител, потребно е еден ден, додека крвта дадена денес стане употреблива, треба да се извршат тестови, посебно ако станува за дарител за прв пат.

Нема никакво оправдување за давање на „компатибилна“ крвна група.
А сигурен сум дека во трансфузија имаат залихи на АБ -, а ако немаат и имаат итна потреба лично ќе викнат редовен дарител, потребно е еден ден, додека крвта дадена денес стане употреблива, треба да се извршат тестови, посебно ако станува за дарител за прв пат.

Донатор сум и кога никој не моли за крв, do not worry.
И последните испитувања ми се пред околу 1 година, не знам дали треба нови, во секој случај, позната сум им. Само што приметив дека многу злоупотребуваат, односно ,,башка продаваат,, крв, и најмногу ради тоа почнав на конкретни корисници да дарувам, зошто знам дека во правилни раце идат и дека нема да им се изнудуваат додатно пари.

Од каде е Славица ? Нели треба да се обратите во некоја болница. Како што гледам, залихите на крв на крвометарот на институтот за трансфузиологија покажуваат дека има доволно (не премногу но доволно) за оваа крвна група.

Едно е што кажуваат, друго е каква е реалноста. А и 0 чим немаат, за крвна група ко АБ не ни очекувај да имаат :tapp:

Едно е што кажуваат, друго е каква е реалноста. А и 0 чим немаат, за крвна група ко АБ не ни очекувај да имаат :tapp:

Имаат, како немаат, ама изнудуваат пари за истата.
Нездрава работа.

Ако ова е вистина слободно можам да кажам дека тие мора да се некои идиоти.
Вистина е, треба да платиш партиципација за крв да земеш, не знам само точно колку беше ама мислам дека е некаде 2-3000.

Ако ова е вистина слободно можам да кажам дека тие мора да се некои идиоти.

Најчесто има идиоти по сите можни државни институции, вклучително и здравство.
Од таа причина се повеќе луѓе донираат крв на конкретна личност, зборувам за луѓе кои не даруваат баш на секои 3 месеци (како мене на пр.).
Имаше повеќе случаеви, ќе даруваме за некого конкретно ама нема да го наведеме името (има едно како ливче, ако сакаш на некого конкретно да даруваш) и во болницата им викаат нема крв, а 10 души 2 дена предходно сме дарувале.
--- надополнето: 2 мај 2012 во 20:54 ---
Вистина е, треба да платиш партиципација за крв да земеш, не знам само точно колку беше ама мислам дека е некаде 2-3000.

Башка болничари/сестри/доктори мислат дека даруваната крв е нивна сопственост.

Па ова не би го нарекол изнудување. Си помислив дека бараат пари под рака, незаконски.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom