Champions league final 2012, Баерн Минхен - Челзи, 19.05.2012, Arena Munchen

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Победник?

• Баерн во регуларно време

Гласови: 99 46,9%
  • Челзи во регуларно време

Гласови: 65 30,8%
  • Баерн по продолженија

Гласови: 12 5,7%
  • Челзи по продолженија

Гласови: 10 4,7%
  • Баерн на пенали

Гласови: 6 2,8%
  • Челзи на пенали

Гласови: 19 9,0%

• Вкупно гласачи
    211
  • Гласањето е завршено на .
Член од
10 јули 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
197
Imam samo edna zelba da POBEDIME ne me interesira koj ke igra koj nema dali ke izigrame Germanski ili ke se branime

Tocno e deka ke igrame bes Batstuber,Alaba i Gustavo no Badi ke ni fali najvise , no dobra vest e sto vBayten pocnal da trenira intenzivno pa ima sansi i da zaigra ako ne igra ke mora so Timoscuk sto sporet mene e podobra opcia no ke bideme mnogu ofanzivni zatoa sto ke trebe da igrame so Shfajni,Kros,nema sto da se branime na domasen teren igrame imame dobar napat dobra sredina pa zasto da ne pobedime.

Eee sea chelzi sum gi gledal ovaa sezona i ne bea nesto posebni,da gi tepaja Barsa no protiv nas ne veruvam da parkiraa avtobus pret golot ima mnogu pricini zasto
Ne im igraa klucnite igraci vo odbrana i sredina Tery,Ramires,Ivanovic,Mireles.
Citam pogore chelzi ima super rezervi sto moza site igraci da gi smeni OK ne vikam ne no fintata e kolku igrale sezonava ili kolku sa uigrani timski,chehil igra mesto tery a luiz se vraka posle dolga povreda (i chehil se povredi protiv Barsa no neznam sto se sluci so nego) znaci ke igraa so luiz chehil (tery golem +so neigra) potoa mesto Ivanovic bosingva ovja sirotiov cela sezona so maci so povredi i nee veke toj stariot Meireles neigra mesto nego esien i ovja e slicen ka bosingva ne ocekuvam da izigraa nesto posebno e sea Ramires mislam deka nema niedna dobra zamena malouda,starig se mnogu ofanzivni a chelzi nema takov stil na igra.

Normalno e deka ke glasam za mojot tim no ke bide mnogu mnogu tesko

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Добро овие што гласале Челзи на пенали нормални сте вие Англичани да ги тепаат Германци на пенали па уште среде Минхен :pos:

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Предности за Челзи:

• свесни се дека им е последна шанса за ЛШ;
Не капирам.Оптимистички гледано, Челси и да не победи пак има шанса наредна сезона да игра пак во ЛШ. Ако не се случи тоа, ондак ќе си ја бараат шансата во ЛЕ преку ФА купот, па здравје 2013/2014 сезона пак ќе се борат за финале во ЛШ. Навивачите нема да прекинат да го следат клубот ако на 19ти не освојат титула, навикнати сме без неа :D

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Неможам да разберам како можи да пишите дека на Челзи му е последна шанса за титула во ЛШ..повеќе има логика последна шанса за оваа генерација на Челзи ...Челзи ќе престојува уште многу многу години и Амбрамович не верувам да се откажи од клубот кој му значи се..секако имаат финансиска моќ ќе купат пак еден куп играчи и повторно ќе бидат на врвот небаре за Стеуа Букурешт се работи па последна шанса...

во финалето нававам за Челзи иако мислам дека Баерн ќе победи со хендикеп во регуларниот тек на натпреварот..уште одсега се знае дека Германците ќе ја имаат топката во свој посед и ќе направат повеќе шанси кон голот а одбраната на Челзи не верувам дека се дотолку кадарни да се одбранат...

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Неможам да разберам како можи да пишите дека на Челзи му е последна шанса за титула во ЛШ..повеќе има логика последна шанса за оваа генерација на Челзи ...Челзи ќе престојува уште многу многу години и Амбрамович не верувам да се откажи од клубот кој му значи се..секако имаат финансиска моќ ќе купат пак еден куп играчи и повторно ќе бидат на врвот небаре за Стеуа Букурешт се работи па последна шанса...

во финалето нававам за Челзи иако мислам дека Баерн ќе победи со хендикеп во регуларниот тек на натпреварот..уште одсега се знае дека Германците ќе ја имаат топката во свој посед и ќе направат повеќе шанси кон голот а одбраната на Челзи не верувам дека се дотолку кадарни да се одбранат...
Од наредна сезона чинам стартува правилото за фер плеј со трансферите, така да нема да може преку ноќ да се направи ремонт на цел тим...

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Не капирам.Оптимистички гледано, Челси и да не победи пак има шанса наредна сезона да игра пак во ЛШ. Ако не се случи тоа, ондак ќе си ја бараат шансата во ЛЕ преку ФА купот, па здравје 2013/2014 сезона пак ќе се борат за финале во ЛШ. Навивачите нема да прекинат да го следат клубот ако на 19ти не освојат титула, навикнати сме без неа :D

Многу нормално мислам на оваа генерација, ОК, може не бев доволно јасен...

А навивачите секако дека ќе продолжат да си навиваат и понатаму и наредни генерации да се борат за трофејот. Ама Лампард, Тери, Дрогба, Чех и компанија не верувам дека ќе имаат трета шанса...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Добро овие што гласале Челзи на пенали нормални сте вие Англичани да ги тепаат Германци на пенали па уште среде Минхен :pos:
Се што ќе кажеш може да биде искористено против тебе после натпреварот :pos:
Од наредна сезона чинам стартува правилото за фер плеј со трансферите, така да нема да може преку ноќ да се направи ремонт на цел тим...
Ама сепак може Челзи да направи ремонт.
50 милиони веќе заработија само од ЛШ. Башка пари од продадени играчи,ТВ права,спонзори,пари на крај на сезона според освоено место во ЕПЛ,пари од ФА куп според пласман. Така да околу 100 милиони за трансфери имаат :)

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Многу нормално мислам на оваа генерација, ОК, може не бев доволно јасен...

А навивачите секако дека ќе продолжат да си навиваат и понатаму и наредни генерации да се борат за трофејот. Ама Лампард, Тери, Дрогба, Чех и компанија не верувам дека ќе имаат трета шанса...
Може некој од нив ќе си оди од тимот (највеќе типувам на Есиен, Оби Микел, Калу и компанија), не викам не, ама тешко дека тоа би биле Лампард, Тери или Чех. Тери па посебно, нема теорија. Направи грешка типчето на полуфиналето со Барса и сега тоа скапо ќе го чини цел тим против Баерн, но сигурен сум дека повеќето кога ќе си спомнат Челси одма ги асоцира на Тери и обратно. Дрогба пак, секоја година го поврзуваат со некои трансфери (најново за во Барса сега) па пак го гледаме наредната сезона во Челси. Не би ме чудело да си оди, а и не би ме чудело и да остане.

За финалево, не верувам дека Челси ќе игра одбрана. Можеби ако први дадат гол па да го бранат, што е сосем нормално. Но се додека е 0-0 типувам на добар фудбал.

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Овие баварциве кај на домашен терен се па уште и они си отвараат тема, па па па =))
Да надополниме, дури и промо видео си праат :ROFLMAO:
Играчиве што нема да играат не знам што бараат на видеово али ајде, феноменално е! (y)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Да надополниме, дури и промо видео си праат :ROFLMAO:
Играчиве што нема да играат не знам што бараат на видеово али ајде, феноменално е! (y)
Па како добри домаќини да ги угостиме, да си к’снат колбавче, се сликаат на Терезиенвизе со пивце во рака, малку туристички на Мариенплац, музејот на БМВ, Олимпијапарк ако е убаво времето, шопинг на Максимилијанштрасе, нек се подружат со некои цицлести плави Баварки и Баварчици, па некоја разгледница - сувенирче и трк назад Лондон.

Трофејот не мора да се мачат да го влечкаат накај Лондон, нек си седи во Минхен ;)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.790
Поени од реакции
11.371
Ќе навивам за челси, ама сепак баерн ќе ја слави 5тата лш титула.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.350
Добро е што во видеово обрнато е внимание на голманите кои што може да го решат натпреварот

Kajgana Shop

На врв Bottom