Дали имате сателитска и што ресивер имате?

• Креатор на темата Креатор на темата Zakon4eto
  • Време на започнување Време на започнување

КАКОВ РЕСИВЕР ИМАТЕ?

• Вкупно гласачи
    99
А има некој параметар за да споредуваме шерингот на едни шо нудат до други? Да не им веруваме на жиими мајка не сецка?

А има некој параметар за да споредуваме шерингот на едни шо нудат до други? Да не им веруваме на жиими мајка не сецка?

Обично „продавачите“ на шеринг даваат некој ден пробна линија за шеринг па ти можеш самиот да увидеш дали вреди шерингот или не. Конкретно јас првата година, ставив шеринг од 100 евра кој многу сецкаше, ама данокот на неискуство си го направи своето. Веке втората година, најдов шеринг горе - доле со дупло подобар квалитет во висина од 4000 илјади денари (65 евра), али пред тоа тестирав уште два-три други по два дена.
Иначе се оди преку компјутер, инсталираш програмчето TEAMVIEW и ти инсталира дилерот преку него, за 5-10 минути :)

Обично „продавачите“ на шеринг даваат некој ден пробна линија за шеринг па ти можеш самиот да увидеш дали вреди шерингот или не. Конкретно јас првата година, ставив шеринг од 100 евра кој многу сецкаше, ама данокот на неискуство си го направи своето. Веке втората година, најдов шеринг горе - доле со дупло подобар квалитет во висина од 4000 илјади денари (65 евра), али пред тоа тестирав уште два-три други по два дена.
Иначе се оди преку компјутер, инсталираш програмчето TEAMVIEW и ти инсталира дилерот преку него, за 5-10 минути :)
Од слушање тоа знам дека за околу 4-5 иљади има квалитетен шеринг. А тие шо се за 50 евра сецкале, ама еве ти искуство кажуваш со од 100 евра шо сецкало. Значи ипак нема параметар освен тест периодот, тоа погоре некој шо спомна риспондинг тајм или сл...?

Од слушање тоа знам дека за околу 4-5 иљади има квалитетен шеринг. А тие шо се за 50 евра сецкале, ама еве ти искуство кажуваш со од 100 евра шо сецкало. Значи ипак нема параметар освен тест периодот, тоа погоре некој шо спомна риспондинг тајм или сл...?

Да, баш тоа го говорам, пробај тест период и ке се увериш дека цената не игра никаква улога.

Имам другар со дримбокс за 100 евра годишно, никогаш не му сецка и гледа практично се, каналите се забегување, цел ден да ги врткаш нема да ги изгледаш сите.

Дримбоксот не фаќа МК канали кои не се на сателит ама фаќа се друго што ќе ти текне.

А дали некој земал шеринг од Мебиус продавницата или пак да не знае дали некој користел и како е задоволен, пошто гледам тој е околу 3600-4000ден?

Какви 100 еуро за шеринг , јас за 50 земав и до сеа ми нема сецкано , но е без тотал тв нормално ..

Му имам скипе и број од дечково може да ти ги дадам ,па се договори со него ...

Стварно не ми се јасни некој шо запвет за тотал, ко го имам скај италија, германија, англија, кај шо имам да гледам филмој од 2012 година во HD квалитет, некој плачит за сител на сателит :facepalm:

Иначе тотал замина од СЅ зш ја впарија картицата со ресиверот, нешто шо во ЕУ не е дозволено со антимонополските закони. И дур е така скај италија, англија, германија, канал+ шпанија, холандија ќе се гледет.

Пример на спорт клуб гледам само една утакмица од англиско пример болтон-евертон, на скај италија ги имам сите утакмици шо се игрет во 16:00 и гледам која сакам. Башка таљански јазик измислен за коментирање, а оние слепцине од спортклуб ко ќе ги слушнам исто ко нашиве од мтв или канал5

А Диги Тв на Тор дали добро се отврара и каналите на ХРТ на Хотбирд?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom