ako ova e prikaznata deka gi fatile 'ubijcite' jas sum prva nesamo shto ne gi opravdam tuku mi se gadi odova 'pravda'..jas sakam od se srce da se fakat ubijcite makar tie da se albanci ili nesto drugo ic ne me interesira samo tieda se fatat...
zarem 2 nedeli mu trebase na gruevski i mihalkov da ja smislat ova prikazna so cel da ne ja izgubat vlasta?! i na kolku lesen nacin sakat da japominat ova hahhh
ako sakate da se osiguruvate deka tise se ubijcite togas predlozite da se implementira zakonot so smrtna kazna sega i da vidime kako ke stojat rabotite togas...
@stavrogin ne znav deka si tolku low licnost wow impressed, vazno ti e samo da se albanci a ne ubistvoto wow, znaci ja mozda i pripagam na 'pleme' sho ima ubijci, ama i ti pripagas na 'pleme' koja 95% veruva vo cudata na sveti dimitrija...i ne mi e cudno deka veruvas i vo ova cudo..iskreno
Арта девојче приказната е многу едноставна. Албанци од Македонија се копилињата кој ги убија невините деца. Дај не се правете комплетно луди оти ми лазите на задњи нерви кој ми се останати. Значи не гледам потреба од политички сценарија и измислици. Ги фатија факт Албанци се, ако сакате и колективно фрлете се во Вардар тој факт не го менувате. Можеби молчевме пред да се потврди официјално кој го сторил тоа, но сега нема да молчиме. Од овие учк мучк или како и да си ги викате борците за права и слободи ми е преку таквото. Се дрзнаа до степен да убијат невини деца заради некои посрани идеали. Да им го турам и у идеалите и у верувањето и у религијата комплет, бидејќи они комплет ни го турија на 12.04.2012.
Никој со овој случај неможе да калкулира фотеља, убиени се деца ние сме луѓе имаме емоции. Имајте и вие емоции тоа се ваши врсници, оградете се, осудете, не ми измислувајте прикизни за некакви икс сценарија или оправдување. Не биле тие вие биле, државава филм правела. Ете ги гнидите попарени ги фатија.Треба и фамилиите да им ги покажат јавно се од корен да се исчити. Акцијата не смее да запре тука додека не се најде и исчисти цело ѓубре кое има вакви идеали и намери. Сите до еден случајно да ги погубат, траг да не им се знае.
На Ставрогин не му е важно што се албанци, на Ставрогин како и на секој човек со свест во оваа држава му е мило што конечно ги фатија копилињата. И тие се Албанци од Македонија. Значи на Ставрогин му е мило што ги фатија алабанците кој извршија таков кукавички чин.
Патем јас припаѓам на племето кое верува во чуда, па се надевам дека не само мухамед туку и на мухамед брат му ќе го видат додека трае испрашувањето. Моето племе верува и во чуда и во правда, сега ќе го видат чудото кое се вика полицијамлати. Тоа чудо е најјако не ти посакувам да го видиш.