Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Мене ме интересира дали ќе излезе во јавност ПРИЧИНАТА поради која ги убиле децата. И мислам дека и да не се со овдешно потекло нема да кажат, затоа што не им оди во прилог тоа. Т.е. и да се илегално овде (како што спомнав некои доселени од Авганистан и Пакистан), тоа нема да излезе во јавност.
Да ни честитаат Велигден е причината.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Bravo za MVR, ama toa e kapka vo more, sega site tie so sakaat da sirat destabilizacija terba da se sudrat so drzavata, ima mn oruzja i ostanati teroristicki materijali po MAkedonija, i da ke zaboravev, treba da im e*** mater na nelegalnite muslimani vo makedonija, pocnuvajki od kosovo pa zavrsuvajki so avganistan..... legitimacija, nemas prestoj, prijatno... deportacija... ke se iscistime za edno 100 000 krelzi
Работата е што имале легитимации и државни документи, лични карти и пасоши.
Им се удира од глава раздавањето на пасоши на кого стигнат.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Одлично!
Браво за МВР, искрено се сомневав дека ќе успеат, ама покажаа и докажаа дека се способни. Изненаден сум дека ги нашле во Скопје.
Јас очекував, да не речам, сигурен бев дека би избегале во Косово. Што е интересно, на некој начин. Испаѓа дека се чувствуваат побезбедни во Македонија, и не само во Македонија, туку баш во Скопје, отколку на Косово. Ај да беа некаде во албански погранични села, пак, ќе имаше некоја смисла, ама овие си седат во главен град и гајле си немаат.
Неверојатно!
Тоа што не избегале и што сеуште имале оружје, униформи, комјутери и слично, според мене е показател дека ова убиство не им било единствено во план, најверојатно имале за цел уште вакви "акции" со цел да предизвикаат за нив посакувано сценарио.

Член од
17 април 2012
Мислења
2.335
Поени од реакции
2.095
Првата група Пакистанци била откриена на Иво Лола Рибар тоа е некаде накај Водно. Не значи дека сите кои се вмешани се Албанци. Јас дадов пример што би било ако индиректно има вмешано и Македонец. Не дека он ги убил туку на еден начин им помогнал. Сепак тоа е еден индиректен начин на учествување во убиството.
Овие Пакистанците пристигнувале на железничка станица потоа одиле на Иво Лола Рибар за да преноќеваат а на сопствениците им давале пари за тоа а па потоа си одиле во Лојане.
Абе ти на овие "исламистите" да не си им човек задолжен за односи со јавноста па имаш вакви прецизни информации . како што ти е прецизна информација Иво лола рибар кај водно дека се наоѓала?

Г

ГОЦ-К.О

Гостин
Како Ванѓа што рекла..Европа ќе има многу мала популација,и ќе биде ислам ислам и само ислам..

P

Princ

Гостин
Па тоа говорам нелуѓе се нелуѓе нема никакво оправдување за вакви инциденти а камо ли за убиство на 5 млади души кои ништо не згрешиле.
Не, ти го рече тоа бидејќи сакаше од сите Албанци да направиш дивјаци кои би претепале некого за илјадарка. Јас те разубедив со тоа што ти најдов Македонец што претепал некого за 900. Имаше и вест дека во некој град во кој живеат исклучиво Македонци убиле баба мислам за помалку од 500 денари. Така да шупци си се шупци, ги има секакви и секаде.
Еве уште еден претепан за само 500 денари.

Колку што го разбрав зборуваше за радикалните исламисти. Тие би запалиле објект само затоа што внатре се точи алкохол. За нив е целосно во право. Шупци и тоа од поголемите.
Не го најдов "радикален" во неговиот речник.

Член од
15 април 2012
Мислења
341
Поени од реакции
642
Тоа што не избегале и што сеуште имале оружје, униформи, комјутери и слично, според мене е показател дека ова убиство не им било единствено во план, најверојатно имале за цел уште вакви "акции" со цел да предизвикаат за нив посакувано сценарио.
Да, изгледа да
Не гледам друга причина да не избегаат.. 17 дена се во прашање, косовез е на 1 саат од таму, премини колку сакаш..
Не можам да видам друга причина во моментов, освен подготовки за понатамошно делување
Или дали е можно толку да се осеќале силни и заштитени, дека знаат дека во арачиново, кондовез и такви места не важат закони, па си седеле си уживале.. некако не верувам (гледајќи како ги егзекутираа децата)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Мене ме интересира дали ќе излезе во јавност ПРИЧИНАТА поради која ги убиле децата. И мислам дека и да не се со овдешно потекло нема да кажат, затоа што не им оди во прилог тоа. Т.е. и да се илегално овде (како што спомнав некои доселени од Авганистан и Пакистан), тоа нема да излезе во јавност.
Во Франција пред некое време еден дечко од Ал Каеда пукаше во цивили на сред бел ден.Тоа му беше мисија од организацијата како одговор дека французите не се чувствуваат безбедно во својата земја и како одмазда за поддршката кон САД и НАТО против Авганистан.Можно е мотивот на овие за езерото да биде од ист карактер оти и ние помагаме на НАТО пактот.

Инаку во последно време муџите се повеќе прибегнуваат кон убивање и егзекутирање цивили со огнено оружје наместо експлозиви.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
Абе ти на овие "исламистите" да не си им човек задолжен за односи со јавноста па имаш вакви прецизни информации . како што ти е прецизна информација Иво лола рибар кај водно дека се наоѓала?
Следам вести бе, што нели си слушнал дека една недела пред убиството најдоа Пакистанци на таа улица или само да пишеш нешто? Па дај малце следи настани овоа оноа.
http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=B365537EBA30BB499F8D4CF25BCE1041

Член од
24 март 2010
Мислења
15.286
Поени од реакции
26.168
Не, ти го рече тоа бидејќи сакаше од сите Албанци да направиш дивјаци кои би претепале некого за илјадарка. Јас те разубедив со тоа што ти најдов Македонец што претепал некого за 900. Имаше и вест дека во некој град во кој живеат исклучиво Македонци убиле баба мислам за помалку од 500 денари. Така да шупци си се шупци, ги има секакви и секаде.
Колку што го разбрав зборуваше за радикалните исламисти. Тие би запалиле објект само затоа што внатре се точи алкохол. За нив е целосно во право. Шупци и тоа од поголемите.

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235

Каква поголема причина од тоа дека се христијани и дека беа убиени на најголемиот христијански празник.

M

Mario Gómez

Гостин
Не е само тоа, во Европа постој голема политичка коректност која во најголем дел е глума. Поддржувачи мултикултурни општества се најгласни и ги бранат дури ваквите појави. Секој друг ќе биде сместо прогласен за нацист. Тоа што во Европа почнаа да добиваат десноориентирани популисти е последица од таа појава, луѓето се почесто се против муслиманите, не затоа што се муслимани туку поради екстремистите во нивните редови. Ете прошлата недела во Германија Вахабисти делеја курани на плоштадите низ градовите, но умерените турски друштва се оградија од ними. Затоа и очекувам ИВЗ јасно да се огради од Вахабистиве.
Тоа е проблемот, а доволно се моќни западниве држави да прават и депортација масовна, по десетици илјади и никој ништо да не им рече. Германците се опаметија, им треба милион работници, полјаци, чеси, унгарци земаат. Но Франција, Швајцарија е критично.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Работата е што имале легитимации и државни документи, лични карти и пасоши.
Им се удира од глава раздавањето на пасоши на кого стигнат.
ова е точно, полесно е во државава да извадиш пасош него имотен лист. Си има канали за вакви работи ајт вие...

Член од
6 јули 2011
Мислења
57
Поени од реакции
107
А, зошто тогаш Албанки од христијанска вероисповед коишто неможат да најдат маж Албанец христијанин одат во македонски и српски села да се мажат?Зошто не одат да се мажат за Албанци муслимани. а?Зошто Албанки муслиманки од Косово и Македонија не одат во Албанија да се мажат за Албанци христијани?Ниедна албанска муслиманска фамилија нема да даде ќерка на Албанец христијанин и обратно.Видовме како заврши таа Албанка муслиманка од Македонија којашто беше убиена од својот татко, затоа што дознал дека ќе се мажи за Албанец католик во Швајцарија.Ја застрела и неа и мајка и.;) Ти изгледа читаш само дневни весници, а а никогаш не си се движел помеѓу нив.
Кој те лаже дека никогаш немало верски инциденти во Албанија?

Ниедна српска фамилија нема даде ќерка на Србин Јеховин сведок.
То је нешто друго.

Можда се албанци муслимани и албанци христијани не воле...можда је било неких верских инцидената...али никад није било верског рата.
Како то да верске ратове воде само против Срба и Македонаца?

Председница такозване државе Косово Атифете Јахјага је Албанка христијанка...Нисам приметио да је она због тога умеренија од Хашима Тачија.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Верувај повеќе од тебе сакам да ги видам и слушнам тие докази. Мака ми е од претпоставки и секакви од ракав дадени сценарија. Сакам да знам зошто се убиени децата, кој ги убил и истите гнаси да одговараат! До тогаш, како што реков, неам што друго да кажам.
Еден од можните мотиви.

Во Франција пред некое време еден дечко од Ал Каеда пукаше во цивили на сред бел ден.Тоа му беше мисија од организацијата како одговор дека французите не се чувствуваат безбедно во својата земја и како одмазда за поддршката кон САД и НАТО против Авганистан.Можно е мотивот на овие за езерото да биде од ист карактер оти и ние помагаме на НАТО пактот.

Инаку во последно време муџите се повеќе прибегнуваат кон убивање и егзекутирање цивили со огнено оружје наместо експлозиви

Kajgana Shop

На врв Bottom