Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
Во акција во воз, кој во земјава влегол преку Грција, на 8 Април е откриена уште една група на илегалци од Пакистан. Неколку лица се веќе приведени. А оние кои не ги фатиле го извршиле убиството.
Според првичните информации крајна дестинација за илегалците било селото Лојане.

Скопјанка ги криела илегалците од Африка
Полицијата открила 20 мигранти од северноафриканските земји и од Пакистан и уапсила тројца скопјани кои им помагале, во два одвоени случаја деновиве во Скопје, соопшти МВР. Во првиот случај е приведена скопјанката Б.Б.(33), која во куќата на својот свекор криела група од 13 мигранти кои во петокот со воз од Гевгелија допатувале во Скопје. Илегалците со такси-возила дошле во куќата во која ги прифатила осомничената. Полицијата ги следела мигрантите и веднаш извршила претрес во куќата. На горниот кат и во подрумот биле пронајдени четворица државјани на Еритреја, по тројца државјани на Алжир и Мароко, двајца Суданци и еден државјанин на Тунис. Осомничената на инспекторите им објаснила дека во куќата претходно криела осуммина мигранти од кои земала по 40 евра од лице. Таа рекла дека илегалците морала да ги прифаќа и да им дава преноќиште по наредба на извесен А.М., со кого контактирала на мобилен телефон. Во вториот случај полицијата ги уапси скопјаните А.В.(20) и Б.Д.(48), против кои се поднесени кривични пријави за шверц на мигранти. Според МВР, А.В. во соработка со лице од Пакистан, кое е во бегство, прифатил деветмина пакистански илегалци. Потоа А.В. му предал на таксистот Б.Д. тројца мигранти да ги префрли во кумановско Лојане, а на останатите им купил карти за автобус за Kуманово.
Секоја чест што ги најдоа убијците и случајот не се завлечка, во апсењето учествувале 600 припадници на МВР. :cuc:

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Ти ALoTt за владата да не работиш случајно по форумте, а .
Ако ти се свигат толку Албанците земи си ги дома. Нема потреба ти да ни расветлуваш дали се добри.
Знајме ние колку се добри тие.
Никој не рече дека се добри бе ... имам другарчиња што се ок што почитуваат ама секад има гомна .... не врти муабет... ги мрзам таквите Ш од дното на душата !! Што не почитуваат ;)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Мамицата у пучка да им ја ебам, на сите фатени цели фамилии да им се запалат потомоство да не им остане! СМРТНА КАЗНА ЗА СЛУЧАЈОВ!

levell5

Superlative Сasual Dating - Real-life Girls
Член од
29 јануари 2011
Мислења
397
Поени од реакции
219
Pazi sto zboris druze,,,ne globaliziraj.
Jas kako musliman bi sakal zivi da bidat zapaleni ubijcite,ali ne e vo red toa sto go kaza.
Toa e isto sega za toj Norvezanecot masakr sto napravil i sega site pravoslavni da mi se krivi i da gi mrazam.
Брат може си во право но Глобално не гледум дека си у право.
Биди искрен барем еднаш. -воа немора да значи за тебе, за повеќето.

Член од
13 јули 2009
Мислења
902
Поени од реакции
123
Па све е тоа поврзано, илјадници Пакистанци и Афганци има во Липковско. Ама сепак добивале и поддршка од жители од Македонија, на пример од Албанци, Македонци, Турци, Бошњаци кој го следат радикалниот ислам. Затоа может и најавите да не се прават етнички тензии.
Podrska nemaat od zitelite , i vcera se zalea od niv , imas i video ali bez prevod .. Znaci se zalea sekoj mesec preku medumite od zitelite na Lojane ali dosega vikaat nikoj ne prezel nisto .http://alsat-m.tv/lajme/vendi/129582.html
Vesta e od vcera .

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Podrska nemaat od zitelite , i vcera se zalea od niv , imas i video ali bez prevod .. Znaci se zalea sekoj mesec preku medumite od zitelite ali dosega vikaat nikoj ne prezel nisto .http://alsat-m.tv/lajme/vendi/129582.html
Vesta e od vcera .
Искрено ги жалам овие жители само некако малце се известува за тоа затоа не ми е јасно. Се надевам дека сега конечно и државата ќе преземе нешто пошто ако се навистина 1000 и поќе луѓе, и за самите жители станува опасно. Ај со 10-20 ќе се справиш ама 1000 и плус мажи, спремни на све можеби и радикалци...не е баш сеедно да си жител тука.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Се надевам после ова дека службите (војската, полицијата, ДБК) ќе ја контрилираат границата почесто и построго, затоа што се виде дека има голема промаја и кој сака си влага. Тие што се локална подршка овде и се помагачи треба дебело да го јадат.

Јас не сум за смртна казна. Јас сум за методите на Пиноче, пореди ги на ѕид и стрелај ги прво во нозе да почувствуват болка па после стрелај ги во глава.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.694
Поени од реакции
6.044
Не вртет бе убиството е извршено од лица жители на Рм ,а тоа не може да се Пакистанци како што ги кривите нив зар ако се од Пакистан значи дека се радиклани исламисти или што ги знам уште какви не ги има

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Како што соопшти министерката за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска приведените лица се припадници на радикален ислам, односно радикални исламисти, а мотивот за убиството е создавање страв помеѓу населението. Првичните информации говорат дека немало директна врска помеѓу жртвите и сторителите и поради тоа мотивот за некаква одмазда е исклучен.
Сега они убоо ќе си видат страв !

liana

ја знае вистината
Член од
10 август 2007
Мислења
687
Поени од реакции
45
Неколку дена по убиството беа фатени неколку Пакистанци значи они знаеле кои се убијците само чекале да им најдат добри докази и затоа викаа дека убиството не е извршено од Албанци. :unsure:
точно така, одамна се знаеја убијците, но во интерес на собирање на најсилните можни докази не се апсеа....успешна акција утринава, БРАВО МОМЦИ! ... се надевам дека добиле добар ќотек попатно :cenzura:

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Море живи да се масакрираат на плоштад. Дел по дел од телото да им се сечи.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Искрено ги жалам овие жители само некако малце се известува за тоа затоа не ми е јасно. Се надевам дека сега конечно и државата ќе преземе нешто пошто ако се навистина 1000 и поќе луѓе, и за самите жители станува опасно. Ај со 10-20 ќе се справиш ама 1000 и плус мажи, спремни на све можеби и радикалци...не е баш сеедно да си жител тука.
1000 луѓе се една мала армија која може да прави големи проблеми.

levell5

Superlative Сasual Dating - Real-life Girls
Член од
29 јануари 2011
Мислења
397
Поени од реакции
219
Никој не рече дека се добри бе ... имам другарчиња што се ок што почитуваат ама секад има гомна .... не врти муабет... ги мрзам таквите Ш од дното на душата !! Што не почитуваат ;)
1 на 100 се добри!, има добри да ама и покрај суото и мокрото горит.
Македончето добричко си молчи си трае и еден ќе направи глупост и твоите добри другарчиња како нас си молчи нели. Знаеме колку си молчи и како.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Иначе за тие кој бараат смртна казна да ви кажам дека тоа и го сакаат сторителите пошто по нивно верувајне ги чека рајот со не знам колку девици. Затоа доживотна робија некаде на некој логор и долго, многу долг живот за таквиите.

Kajgana Shop

На врв Bottom