Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Не очекував многу од not-another-blair-witch-movie, ама испадна добро филмче. Онака, на средината малку стана досаден, ама крајот беше јак. Плус, како рехабилитација ми дојде после изгледани три лоши филма.

Едит: Темата.

Хахаха, која коинциденција..

Инаку, зошто не уште еден blair witch филм.. па почнувајќи од тој и сите гледани ми се океј, Rec, Cloverfield.. дури и Paranormal Activity 1.. јебига, ми се погоди атмосфера. Сега што користат маркетинг и штампаат пари со продолженија или римејци како ПА 2, ПА 3.. или Quarantine.. јебига. Секогаш е успешен, макар на квалитет макар на правење пари овој тип на филмчиња. Досега беше хорор ориентирано повеќе, ама еве Chronicle e ок филмче, би рекол супер. Кога ќе размислам вака, со shaky first-person камери и доста популарни серии има..
--- надополнето: Apr 28, 2012 3:56 AM ---
Ferris Bueller's Day Off (1986)
од истиот режисер

Една од најдобрите комедии, во all time favorites листа.

Една од најдобрите комедии, во all time favorites листа.

Има теорија дека се што се случува во филмов е во главата на настинатиот и накљукан со апови Камерон. Демек толку е осамен што го има измислено Ферис како човек кој за разлика од него е секогаш подготвен за авантура а Миа Сара(заборавив како се вика ликот нејзин во филмот) е девојка од средното училиште во која е затрескан.

Хахаха, која коинциденција..

Инаку, зошто не уште еден blair witch филм.. па почнувајќи од тој и сите гледани ми се океј, Rec, Cloverfield.. дури и Paranormal Activity 1.. јебига, ми се погоди атмосфера. Сега што користат маркетинг и штампаат пари со продолженија или римејци како ПА 2, ПА 3.. или Quarantine.. јебига. Секогаш е успешен, макар на квалитет макар на правење пари овој тип на филмчиња. Досега беше хорор ориентирано повеќе, ама еве Chronicle e ок филмче, би рекол супер. Кога ќе размислам вака, со shaky first-person камери и доста популарни серии има..
Да, Rec, Rec 2 и Cloverfield си беа супер, Paranormal умрев од досада, ама зборот ми беше дека во последно време documentary-ish техниката се користи не како креативен додаток на добро сценарио, туку само за привлекување на публика. Во овој случај ми одговараше, добро изведено, особено кога летаа и со помош на десетиците мобилни можеа да си дозволат повеќе кадри.

Препорачајте некој ХОРОР филм, али со добра приказна и добар лик. Нешто како Фреди Кругер, Петок 13 и сл.. :P

Препорачајте некој ХОРОР филм, али со добра приказна и добар лик. Нешто како Фреди Кругер, Петок 13 и сл.. :P

http://www.imdb.com/title/tt0098320/
--- надополнето: 29 април 2012 во 19:42 ---
. Улогите ги толкуваа: поима немам која е девојката али добро глуми
Crush, од American Gladiators.
b6cc744ba9ab.gif

Најчесто нејќам филмови кои треба да ги сфатам дури откако ќе прочитам анализи на интернет, ама понекогаш тоа е и финтата - сам да се потрудиш да извлечеш заклучок. Ако го погодиш точниот одговор, задоволството е неизбежно. Сакам да кажам, The Element of Crime - уште едно ремек дело од Вон Триер. Ќе пишам и рецензија во догледно време.

Добро бе, како не му здосади на Бартон?

Џони Деп плус ваква комедија пак, аман, мене ми здосади веќе и во трејлерот имаше глупи и веќе видени шали. Аман... :)

http://www.imdb.com/title/tt1077368/

Јас ја иам глеано само продужената верзија и сеа не знам дали има сврха да ја глеам обичната...а ме интересира дали поинаку ќе ја доживеам причата :)
Не знам, обичната е 2.19, а продолжената е 2.35ч.. Ја ќе го послушам Io, па за другата верзија понатаму ако ми се ептен допадне филмот.

Да бе, оти е срце она, ќе ја послушате. Ја и ајсбој, тастатура излижавме за анимирани..

Немој само некои од имдб ради приказна и што не, анимирани во поглед на се, ама претежно анимиран треба да освои со анимацијата и боите, така да похахонтас и остали не, оти ќе стискам пријави. Друго, да ве потсетам и бонус - сеопфатни филмови, и мој предлог 10 филмови, уште еден жанр, кој тапчовците треба да ги игнорираат, 10 најлоши. :)

Добро бе, како не му здосади на Бартон?

Џони Деп плус ваква комедија пак, аман, мене ми здосади веќе и во трејлерот имаше глупи и веќе видени шали. Аман... :)

http://www.imdb.com/title/tt1077368/

леле аман од триово веќе . Бартон , жена му и Џони. 20 години работат заедно на сите можни видови на мрачни филмови :pos: Јесте да е специфичен , ама и досаден веќе .

мада ева грин :drk: , ќе видиме у шо ќе ја облече , би требало да биде доста жешко во филмов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom