Champions league final 2012, Баерн Минхен - Челзи, 19.05.2012, Arena Munchen

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување

Победник?

• Баерн во регуларно време

Гласови: 99 46,9%
  • Челзи во регуларно време

Гласови: 65 30,8%
  • Баерн по продолженија

Гласови: 12 5,7%
  • Челзи по продолженија

Гласови: 10 4,7%
  • Баерн на пенали

Гласови: 6 2,8%
  • Челзи на пенали

Гласови: 19 9,0%

• Вкупно гласачи
    211
  • Гласањето е завршено на .
Кеф ми е што најголема заслуга за играта на Баерн имаат германци. Добро е за фудбалот, реално. Делат малце Рибери, Боатенг, Гомез. Робен ми е исто како германец . Можеби ќе ме осуди некој, но мислам дека ова е квалитетен фудбал, каде во ГЕРМАНСКИ тим, играат ГЕРМАНЦИ. Во АНГЛИСКИ, АНГЛИЧАНИ. Доколку се стават малку рестрикции на ова трансфериве на бразилци и аргентинци во русија :tapp: - фудбалот би бил доста поинтересен. Али јебига, парата го врти светот... Како и да е - Баерн, дефинитивно. Иако поромантично би било Челзи да тепа, покрај сите маки и целиот вложен труд, мислам дека Баерн се дефинитивно ЗМЕЈОВИ ! :)

Баерн го крева трофејот! Зарем има дилеми? o_O

Челзи на пенали 8 гласа, некој заборавил за германците и пеналите колку се сакаат. ;)

Мислам дека ќе тепа Челзи. Инаку ќе навивам за Баерн.
И дали и за ова требаше тема да отворите? :facepalm:

Баерн : Челзи аууу страшно финале,очекувам 4+ голови на натпреваров а кој ке биде победник е многу тешко да се предвиди.Баерн е мотивиран што игра на домашен терен,додека Челзи мотивацијата ке ја црпат од Лампард,Доргба,Чех,Кол(луѓе во години) на кој им е последна шанса да го освојат овој торфеј.Да не го заборавиме ривалството Англија в.с Германија каде историјата ни кажува дека Германците повеќепати ги надмудруваат Англичаните.Очекувам многу голови бидејки одбраната им е редуцирана и на двете екипи додека нападот им е тој што им е ,ке биде работава добар напад против клафче одбрана.

А некој веќе и има изминативе 6 месеци.:ROFLMAO:

да бе ..Жаре бербер ми се појавуваше во сонот со никаквата фризура и ми пиееше песни од Лепа Лукич

Во анкетата да клаевте, и кој поќе корнери ќе има. Глупа анкета.

Anyway и така само еднаш ќе напишам мислење, а тоа е дека Баерн Минхен ќе ја освој ЛШ. Мучас грасијас.

Принципот е „таков“ во модерната Лига на Шампиони. Кој што имал титула, ќе има пак. Тој што немал, никогаш нема да има.

Мене искрено ми е сеедно кој ќе биде шампион оваа година. Можеби со блага наклонетост кон Баерн Минхен, бидејќи Челзи е Англиска екипа.

Yes, Bayern.

Челзи ке ја освои ЛШ оваа година бидејќи Баерн немаат соодветни замени за суспендираните игачи додека Челзи има замена за секој играч.

Принципот е „таков“ во модерната Лига на Шампиони. Кој што имал титула, ќе има пак. Тој што немал, никогаш нема да има.

Мене искрено ми е сеедно кој ќе биде шампион оваа година. Можеби со блага наклонетост кон Баерн Минхен, бидејќи Челзи е Англиска екипа.

Yes, Bayern.
Стварно :eek: . Што зборуваш бре ? :eek: . Не сум знаел . Принципот беше едноставен и во 2010 година кога Интер го претепа Баерн на Бернабеу . Така да тимот што немаше титула во ЛШ стигна до првата .

Нормално Баерн е фаворитот а Челзи како и претходните утакмици против Наполи , Бенфика и шлагот Барселона е отпишан. Се знае тоа нивни терен , нивна публика има да се слуша дури до Македонија :) .

Реално гледано на Баерн ќе му биде потешко да најде соодветна замена за суспендираните (не дека ќе ја смени играта на германците што ја играат 90+ без прекин и секој треба да им се поклоне за тоа) а додека пак Челзи го има тоа може да најде до некаде соодветна замена за суспендираните. Штета голема е што Иванович не игра но тоа е тоа.

Баерн има спремен и јак тим оваа сезона , а во Челзи има стари волци што ја паметат 2008 , а веќе се осветија за 2009.Така да оваа 2012 год ќе донесе изненадување. Шансата Челзи ја има па ќе видеме дали ќе ја искористе :) . Па посебно сега Торес распали да не ги реши со хет трик :D ( шала ) .

Како и да е KTBFFH , ќе биде ептен жешко на Арената :)

Значи Алаба и Густаво лесно ќе им се најде замена едино само за Бадштубер е проблемот кај Баерн пошто е незаменлив а и неаме централен бек(само Ван Бајтен кој е повреден дугачко) . Иначе реков ја 50-50 шансите два големи клуба финале еден натпревар се е можно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom