Champions league final 2012, Баерн Минхен - Челзи, 19.05.2012, Arena Munchen

• Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување

Победник?

• Баерн во регуларно време

Гласови: 99 46,9%
  • Челзи во регуларно време

Гласови: 65 30,8%
  • Баерн по продолженија

Гласови: 12 5,7%
  • Челзи по продолженија

Гласови: 10 4,7%
  • Баерн на пенали

Гласови: 6 2,8%
  • Челзи на пенали

Гласови: 19 9,0%

• Вкупно гласачи
    211
  • Гласањето е завршено на .
Член од
18 јули 2009
Мислења
91
Поени од реакции
32
Кеф ми е што најголема заслуга за играта на Баерн имаат германци. Добро е за фудбалот, реално. Делат малце Рибери, Боатенг, Гомез. Робен ми е исто како германец . Можеби ќе ме осуди некој, но мислам дека ова е квалитетен фудбал, каде во ГЕРМАНСКИ тим, играат ГЕРМАНЦИ. Во АНГЛИСКИ, АНГЛИЧАНИ. Доколку се стават малку рестрикции на ова трансфериве на бразилци и аргентинци во русија :tapp: - фудбалот би бил доста поинтересен. Али јебига, парата го врти светот... Како и да е - Баерн, дефинитивно. Иако поромантично би било Челзи да тепа, покрај сите маки и целиот вложен труд, мислам дека Баерн се дефинитивно ЗМЕЈОВИ ! :)

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.858
Поени од реакции
8.418
Баерн го крева трофејот! Зарем има дилеми? o_O

M

Mario Gómez

Гостин
Челзи на пенали 8 гласа, некој заборавил за германците и пеналите колку се сакаат. ;)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
конечен резултат 0-6 за Челзи и боби да има кошмари цел месец:D

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.665
Поени од реакции
11.816
Мислам дека ќе тепа Челзи. Инаку ќе навивам за Баерн.
И дали и за ова требаше тема да отворите? :facepalm:

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.363
Поени од реакции
12.779
Баерн : Челзи аууу страшно финале,очекувам 4+ голови на натпреваров а кој ке биде победник е многу тешко да се предвиди.Баерн е мотивиран што игра на домашен терен,додека Челзи мотивацијата ке ја црпат од Лампард,Доргба,Чех,Кол(луѓе во години) на кој им е последна шанса да го освојат овој торфеј.Да не го заборавиме ривалството Англија в.с Германија каде историјата ни кажува дека Германците повеќепати ги надмудруваат Англичаните.Очекувам многу голови бидејки одбраната им е редуцирана и на двете екипи додека нападот им е тој што им е ,ке биде работава добар напад против клафче одбрана.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Во анкетата да клаевте, и кој поќе корнери ќе има. Глупа анкета.

Anyway и така само еднаш ќе напишам мислење, а тоа е дека Баерн Минхен ќе ја освој ЛШ. Мучас грасијас.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Принципот е „таков“ во модерната Лига на Шампиони. Кој што имал титула, ќе има пак. Тој што немал, никогаш нема да има.

Мене искрено ми е сеедно кој ќе биде шампион оваа година. Можеби со блага наклонетост кон Баерн Минхен, бидејќи Челзи е Англиска екипа.

Yes, Bayern.

Член од
27 септември 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
870
Челзи ке ја освои ЛШ оваа година бидејќи Баерн немаат соодветни замени за суспендираните игачи додека Челзи има замена за секој играч.

Член од
7 септември 2011
Мислења
3.539
Поени од реакции
4.782
Принципот е „таков“ во модерната Лига на Шампиони. Кој што имал титула, ќе има пак. Тој што немал, никогаш нема да има.

Мене искрено ми е сеедно кој ќе биде шампион оваа година. Можеби со блага наклонетост кон Баерн Минхен, бидејќи Челзи е Англиска екипа.

Yes, Bayern.
Стварно :eek: . Што зборуваш бре ? :eek: . Не сум знаел . Принципот беше едноставен и во 2010 година кога Интер го претепа Баерн на Бернабеу . Така да тимот што немаше титула во ЛШ стигна до првата .

Нормално Баерн е фаворитот а Челзи како и претходните утакмици против Наполи , Бенфика и шлагот Барселона е отпишан. Се знае тоа нивни терен , нивна публика има да се слуша дури до Македонија :) .

Реално гледано на Баерн ќе му биде потешко да најде соодветна замена за суспендираните (не дека ќе ја смени играта на германците што ја играат 90+ без прекин и секој треба да им се поклоне за тоа) а додека пак Челзи го има тоа може да најде до некаде соодветна замена за суспендираните. Штета голема е што Иванович не игра но тоа е тоа.

Баерн има спремен и јак тим оваа сезона , а во Челзи има стари волци што ја паметат 2008 , а веќе се осветија за 2009.Така да оваа 2012 год ќе донесе изненадување. Шансата Челзи ја има па ќе видеме дали ќе ја искористе :) . Па посебно сега Торес распали да не ги реши со хет трик :D ( шала ) .

Како и да е KTBFFH , ќе биде ептен жешко на Арената :)

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Значи Алаба и Густаво лесно ќе им се најде замена едино само за Бадштубер е проблемот кај Баерн пошто е незаменлив а и неаме централен бек(само Ван Бајтен кој е повреден дугачко) . Иначе реков ја 50-50 шансите два големи клуба финале еден натпревар се е можно

Kajgana Shop

На врв Bottom