PIRATIC
diplomiran klozetar
- Член од
- 26 јануари 2012
- Мислења
- 7.854
- Поени од реакции
- 6.495
За мажо’ да се чуваат АЛЛОООооооооооооооо !А зошто да се чуваат?
За мажо’ да се чуваат АЛЛОООооооооооооооо !А зошто да се чуваат?
А зошто?За мажо’ да се чуваат АЛЛОООооооооооооооо !
А дали ќе ми поверуваш ако ти кажам дека во неколку случаи ми се има случено да ми се пуштаат Албанки и Босанки !
Нормално дека ги одбив, несакам да си правам непотребни проблеми, а и онака ништо неможе да биде/има помеѓу нас од хххх причини, пријателство ОК, но друго НЕ !
Сакам само да ти кажам дека и они(не сите секако) не се веќе цвеќиња за мирисање како порано !
Оти им се може?А зошто?
Епа така рекле дедо Ное и дедо Аврам !А зошто?
Оти им се може?
Мене ме интересира како машките гледаат на девици од различна возраст, ист е критериумот или? Бидејќи јас сум убедена дека не е исто, ама ете некој може и ќе ме демантира...
Ете стартува девојката со таква благородна замисла, запишува факултет, по завршувањето следат магистерски студии, во припрема и е докторат и наеднаш сфаќа дека ја натфрлила 30 -та година, во меѓувреме имала неколку врски, строго за раче само држење и зјапање во месечина и читање поезија, за да се заслужи бакнувањето, арно ама на нејзиниот принц чарминг, очигледно му дале некој побавен коњ, па сеуште го нема да се појави на хоризонтот, или како Дон Кихот брка некаде ветерници... Знам дека нема некој кој не би бил соблазнат на идејата 16 -17 годишна девица, но што со девиците над 25, 30... дали се и тие исто посакувани? Дали е подеднаква цената на химен од различна старост?
И прашање до девиците, што во ваков случај?
Ok, но има и други страни на паричката... Што ако е манипулативна кучка и со калкулирањето со невиноста има совршен параван за сите нејзини потфрлувања како идна сопруга?! Не ја бива во кревет, не ја бива за готвење и сите останати активности како домаќинка, не е внимателна мајка на твоите деца, ти ја мрази цела фамилија и друштво, ама еј, ти си гордиот сопственик на - парче пробиена мембрана... И не ти текнало дека зад цела таа драма на чедност, може и да ја крие сопствената асексуалност или фригидност, бидејќи очувана 30 год. девица звучи некако, во најмала рака, сомнително? И прв, не значи неминовно и последен, а бракот и не е семоќен во однос на очувањето на неговата светост (или што и да е тоа...)...da devica e devica
stom si prv kaj nea normalno e deka devojkata ima povisoka cena od drugite koi imale vrski
prav maz go ceni toa
Прав маж?!da devica e devica
stom si prv kaj nea normalno e deka devojkata ima povisoka cena od drugite koi imale vrski
prav maz go ceni toa
Да не се разбереме погрешно, едно е да останала девица бидејќи сметала дека ниеден од партнерите не и‘ е соодветен за да бидат интимни. Ама, овде има друго сценарио, таа тргнува од старт со наметнување - секс, само после брак. Значи на некој начин врши притисок врз дечкото, дури суптилно се нуди себеси, ако добие прстенче на рака и потпис во матично, не знам има нешто помалку чудно во целово сценарио.Девица докај 22/3 и 25 нека е да речеме, но на 30 или пак на 30+ .. УОУ МЕНпретеризам е веќе тоа !
Полни три банки(декади) а сеуште девица ......... мора да има некаква причина за тоа или штознам ?!
Се е турли тава испомешано ................Да не се разбереме погрешно, едно е да останала девица бидејќи сметала дека ниеден од партнерите не и‘ е соодветен за да бидат интимни. Ама, овде има друго сценарио, таа тргнува од старт со наметнување - секс, само после брак. Значи на некој начин врши притисок врз дечкото, дури суптилно се нуди себеси, ако добие прстенче на рака и потпис во матично, не знам има нешто помалку чудно во целово сценарио.
Во време кога не ти е неопходна невиност за да стапиш во брак, ако сеуште ја форсираш по секоја цена, веројатно има тука некоја cost - benefit игра...
Тогаш зошто ми тврдеше спротивно пред неколку поста, или виде дека нема каде да бегаш, па легна на брашно?Другпат не ми контрирајте со рекла-казала муабети.Епа друже баш поради ова болдираново што си го напишал баш затоа они имаат просперитет како нација, а ние полека полека тонеме во амбис и јас сум го приметил тоа, доколку одиш во доминантно албанска средина(без разлика град или село) се е штуро после 20/21 часот, ретко да видиш и машко по улица, а камо ли па женско ........... додека пак кај нас во тој период сеуште се спремаат за излагање... инаку кај Албанците е интересен феноменот што многу си ја поштуваат пред се нацијата, најчесто се дружат само Албанци/Албанки со Албанци/Албанки, дури не се дружат ни со Турци, Босанци и сл. Е сега дека Муслиманките се толку многу повлечени и затворени не се слагам баш, бидејќи сум одел на пракса со Албанки/Турчинки/Босанки и најнормално сме седеле, сме пиеле кафе, пушеле, муабетеле .......... е сега за нешто повеќе тоа тешко, ипак си се држат претежно до својата нација, но не се до тој степен да неможеш муабет да направиш со нив, секако доколку заедно учите, одите на пракса, работите ........ знаеш помеѓу нас и нив постојат истовремено и национални(односно јазични) и религиски бариери, додека пак помеѓу на пр. Македонци и Срби да речеме, не постојат скоро никакви бариери, сличен јазик, иста религија .......... незнам за во другите делови од светот, но кај нас на Балканов до ден денеска националните, културните, религиските бариери сеуште се држат и тоа цврсто !
Во секој случај, секој ќе си стои на девизата - мој живот, мои правила... А, општи правила за успех на теми како љубов и секс - и нема.Се е турли тава испомешано ................
Ако е девица, зашто е девица, ако не е девица, зашто не е девица .......... ?????????????? Who knows !