Ljupco Meljata
AJFON ILI ANDROID you choose
- Член од
- 11 ноември 2007
- Мислења
- 1.726
- Поени од реакции
- 475
Да но сепак е крив за состојбата на државата бидејќи не се ангажира за другите да имаат ме разбираш ако е некој средна класа се декларира за таков тогаш сигурно и тој е пион на богатите или има индиректен ќар.Остај го ти Гадафи со преку 50 милијарди богатство, како прво што е тоа и кој е тоа богат човек ............ ако некој вози кола од 10-15 илјади евра е богаташ ? Ако некој живее во нормална и нова куќа е богаташ ? Ако некој работи и заработува(солидно) за просечен живот е богаташ ?
Ако некој работи во канцеларија сигурно е богаташ ?
Друже богаташи се оние што имаат големи фирми, компании, фабрики или пак оние што ја водат државата, како и тесен круг околу нив, немислам и не би рекол дека богаташ е секој доктор, хирург, инженер, професор, економист, правник и.т.н. Ако некој работи, заработува солидно и живее солидно тоа не значи дека спие на пари по дома и е пун ко шеик !
да не се лажеме ние сме мала држава и сите се знаеме кој како и што.
А знаеш ако имаме 20 посто најадени а 80 посто гладни знаеш кој ќе победи на крајот значи целта на интелектуалецот како главна карика во општеството е да воведе вредносен систем.
Неможе да се вадиме стално на тоа дека на пример јас сум интелектуалец ама ќе си седам во позадина па другите нека кршат глава брат.
Не си видел уште како е кога масата ќе се крене таа слика не сакам никој да ја гледа ужасна работа је.
Еве и јас сум интелектуалец па се борам за тоа сите да имаат не сум дефетист и подлизурко на кремовите секогаш сметам дека треба да имаме исти права.
И нека има богати тоа не е проблем проблемот се јавува кога сакаат да ја купат државата