- Член од
- 8 јуни 2007
- Мислења
- 6.102
- Поени од реакции
- 12.199
E некој на туризам?
Не сум слушнал ништо за оваа вест, но знам дека има магистарски студии по форензика на институтот за Физика.слушнав нешто ќе се отварало нов смер на ПМФ - Компјутерска и дигитална форензика ... доколку некој има било каква информација поврзана со овој нов смер нека ја сподели овде.
Немам слушнато, а и да се отвори ќе биде мултидисциплинарен со најголем акцент на физика. Има постдипломски на хемија и на физика форензика.слушнав нешто ќе се отварало нов смер на ПМФ - Компјутерска и дигитална форензика ... доколку некој има било каква информација поврзана со овој нов смер нека ја сподели овде.
Би било убаво, ама смерови од типот на биохем.физиолошка, анал.биохемија не можат да се опремат ко шо треба и да се доведат до некое задоволително ниво на студирање поради недостатоци на професори за одредени изборни предмети како пример Нанохемија и нанотехнологија, а не да се отвараат додипломски компјутерска и дигитална форензика.слушнав нешто ќе се отварало нов смер на ПМФ - Компјутерска и дигитална форензика ... доколку некој има било каква информација поврзана со овој нов смер нека ја сподели овде.
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/studentka-i-asistentka-seksualno-napadnati-kaj-pmfШто се случило денес има некој инфо? Ни вести слушнав ни ништо...
4 години како сум студент ништо не преземаа. Секојдневно се напаѓаат колеги/колешки и овие од деканат како најнормална појава ја сметаат. Пред 1 месец кога со нож беше прободен и ограбен студент дадоа милион ветувања за милион различни мерки што планираат да направат на итниот состанок кој го побаравме студентите. А и доста голема бројка бевме, 15 студенти(повеќето од 4та година бевме и сите машки освен една од СП ПМФ) и 20 професори и асистенти и од студентски парламент имаше 4-5 души. А на настанот на фб 200+ стистанле присуствуваат. И сакаме озбилно да не сфатат, па со потсмев рече еден професор само толку ли сте.
Студентски парламент ги заболе, се виде кога таа од ПМФ на студентски парламент на сред дискусија си стана и си отиде без збор. Овој од ФИНКИ барем нешто пробувал во полиција ама само го вртеле во круг. Тој од ПМФ професор ли е , декан ли е , поглуп неможеше да испадне. Сакал да огради цел ПМФ, СТИВ, ХЕМИСКИ, ШУМАРСКИ, ЗЕМЈОДЕЛСКИ. Тоа ќе коштало накај 10 000 000 денари. Немаат пари да изнајмат обезбедување , па не вакви скапи проекти. А најтрагично кога рече серизен "Ако видите некој чудно облечени лица пријавете веднаш" . Како чудно облечени? Ако видите некој со скафандер или космонаутска облека одма пријавете го. Така да манијаци,крадци што сакаат да носат чудна облека одма ќе бидат пријавени. Треба да се чуствувате сигурно сега.
Немој да мислите ова го пишувам зашто сум бил нападнат. 4 години ништо досега, а и веќе привршувам. Ама мој колеги беа нападнати со нож, куче и други не толку опасни работи. Што планираат кога догодина ќе мораат дел од тазе бруцошите на ФИНКИ да доаѓаат на ПМФ, зашто технолошки нема капацитет за нив и за новите бруцоши , дали ќе им одржат некој час по карате и препораката што ни ја велат одете во група. Па убаво им рече еден од Физика , "Како да формираме група кога ние сме двајца без тројца". Се надевам дека нареден пат сексуално да нападнат некој декан или продекан, тогаш можеби ќе сфатат дека е опасно.
Ова да го сфатам како сарказам ?
НЕ. Погрешно си ме сватил сакав да ја доловам суровата вистина. И мене ме изиритира целата ситуација, а највеќе тоа што сум го болдирал. За приматијади и слични работи народ врие, а за вакви активности кои се за општо добрро НИКАКО да се појават!Ова да го сфатам како сарказам ?
Немора да се појавуваат. За гага одење во Охрид се први овде ги нема.НЕ. Погрешно си ме сватил сакав да ја доловам суровата вистина. И мене ме изиритира целата ситуација, а највеќе тоа што сум го болдирал. За приматијади и слични работи народ врие, а за вакви активности кои се за општо добрро НИКАКО да се појават!
Потполно се согласувам со постот кој го имаш напишано погоре Поздрав.