Android корисници (проблеми, прашања, совети)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
добро за ARC S побргу го пуштаат.. за мојов покасно малце викаат arc...иначе денес проверив ама ништо ur phone is up to date :D
--- надополнето: 28 април 2012 во 23:31 ---

иначе ако можеш пушти некој screenshot да видам каков е официјалниот ;)
Еве ти ѕирни : :)

--- надополнето: 28 април 2012 во 23:56 ---
Ма ич не се замарајте со официјални апдејти... златен XDA си имате... читајте и средете ;) Ем убав формат си правите на мобилниот :)
Користам custom ром и од XDA форумот за друг телефон (Galaxy S). ;)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Ништо нема да направите, ако чекате официјални апдејти. Сами ромови да редите, или ако добиете еднаш апдејт не очекувајте повеќе.
Ма ич не се замарајте со официјални апдејти... златен XDA си имате... читајте и средете ;) Ем убав формат си правите на мобилниот :)
Не просветливте сега... :)
Важи, ќе ви го послушам советот. Само најдете custom rom на кој му работи 3D-то на HTC Evo 3D. Јоктур таков ром, затоа и чекаме официјален апдејт.

Член од
14 април 2012
Мислења
130
Поени од реакции
140
Еве ти ѕирни : :)

--- надополнето: 28 април 2012 во 23:56 ---

Користам custom ром и од XDA форумот за друг телефон (Galaxy S). ;)
фино фино ..фала што се потруди друже.. ке биде и за мојов кај и да е ке стигне, поздрав ;)

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Не просветливте сега... :)
Важи, ќе ви го послушам советот. Само најдете custom rom на кој му работи 3D-то на HTC Evo 3D. Јоктур таков ром, затоа и чекаме официјален апдејт.
Оди тука, имаш два начина за инсталирање на ромови кај овој мобилен (CDMA и GSM). Избери некој ром... имаш внатре и упатсва и све... почетокот е малце тешко, но после ќе растураш :D Има добри ромови, реално.

... мораш да расчепкаш повеќе, јас се гњавев со овие работи едно добри 2 дена... се додека не научам како точно одат работите.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Јас пред два дена инсталирав официјален ICS 4.0.3 апдејт на Xperia Arc S и сум ептен задоволен. Треба да инсталираш Sony PC Companion на компјутер од сајтот на Sony mobile и потоа да го поврзеш телефонот преку USB. Програмот ке те води до крај на инсталацијата. Пробај може е пуштен апдејтот и за Xperia Arc. :)
САМО ВАКА може да го апдејтнете, на телефонот уште се постарите локации на серверите(од SE, сеа си сите на сони пребацени, т.е на други).само од УСБ.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Оди тука, имаш два начина за инсталирање на ромови кај овој мобилен (CDMA и GSM). Избери некој ром... имаш внатре и упатсва и све... почетокот е малце тешко, но после ќе растураш :D Има добри ромови, реално.

... мораш да расчепкаш повеќе, јас се гњавев со овие работи едно добри 2 дена... се додека не научам како точно одат работите.
Како да ти објаснам... Нема ништо со кое работи 3D-то :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
а шо праиш па ти со 3дто?филмови гледаш на моб?
Шо ти е гајле шо правам, кога инсталирам нов OS сакам да добијам повеќе (или барем исто), а не помалку.
Утре ако треба да го шитнам ќе му речам на чоекот: „Види батка, ова е HTC Evo 3D, али не му работи 3D-то и едната камера му е за украс“.

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Шо ти е гајле шо правам, кога инсталирам нов OS сакам да добијам повеќе (или барем исто), а не помалку.
Утре ако треба да го шитнам ќе му речам на чоекот: „Види батка, ова е HTC Evo 3D, али не му работи 3D-то и едната камера му е за украс“.
увек можеш бекап да направиш и да си го флешнеш ромот шо ти треба.има малце повеќе работа али тоа е шо да се прави.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
а шо праиш па ти со 3дто?филмови гледаш на моб?
Има интересни 3Д игри, исто и видеата се јаки, но како и да е, ако веќе ја има таа опција телефонот нејќам да биде ускратена. :)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
увек можеш бекап да направиш и да си го флешнеш ромот шо ти треба.има малце повеќе работа али тоа е шо да се прави.
Сепак, фала, не гледам причина зошто да ставам ром (ниту ме јебе нешто оригиналниот систем, ниту пак изгледа и работи лошо HTC Sense-от).
Од друга страна, гледам голема причина зошто да не ставам (губење на време во барање, губење време во инсталирање, губење некои од основните функции на телефонот како дисплејот и камерата и тн...).

Член од
7 март 2012
Мислења
238
Поени од реакции
21
здраво на сите
Имам sony ericsson xperia x8 на 19 април ми заврси гаранцијата и сега неможам да го носам на поправка па морам да прашам некој да ми помогни. Мислам дека имам вирус во телефонот и мислам дека е спуштен преку маркет или некоја друга апликација го скенирав телефонот со аваст нортон есет и никој не ми покажа дека има вирус а телефонот кочи кога одам на лево тој оди на десно кога стегам на горе тој оди на десно кога стегам мени тој отвора повици кога стегам единиц стега некој трета бројка понекогаш дури и како тачот да ми го исклучува кажувајте помош вчера го ресетирав преку сетингс фактори ресет и го рестартирав после то ама бадијала пак истото и сабајлево ми звони мобилниот одвај кренав не фајчаше тачот поздрав и плис помагајте

Член од
31 август 2008
Мислења
499
Поени од реакции
381
здраво на сите
Имам sony ericsson xperia x8 на 19 април ми заврси гаранцијата и сега неможам да го носам на поправка па морам да прашам некој да ми помогни. Мислам дека имам вирус во телефонот и мислам дека е спуштен преку маркет или некоја друга апликација го скенирав телефонот со аваст нортон есет и никој не ми покажа дека има вирус а телефонот кочи кога одам на лево тој оди на десно кога стегам на горе тој оди на десно кога стегам мени тој отвора повици кога стегам единиц стега некој трета бројка понекогаш дури и како тачот да ми го исклучува кажувајте помош вчера го ресетирав преку сетингс фактори ресет и го рестартирав после то ама бадијала пак истото и сабајлево ми звони мобилниот одвај кренав не фајчаше тачот поздрав и плис помагајте
Епа другар не ќе да е вирус,туку 99 % најболната точка на ваквите телефони - ТАЧОТ. Носи го на сервис да ти потврдат и ако е тоа,а доста сум сигурен дека е тоа,мењај тач...ако ти се исплати.

Sent from my beautiful HTC Hero using Tapatalk 2

Член од
7 март 2012
Мислења
238
Поени од реакции
21
абе мислам дека не е тачот оти некогаш работи некогаш префрла а ако е тачот колку пари е за менување?

Kajgana Shop

На врв Bottom