Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
R

Rigel Kent

Гостин
Sepak i pobeda na Roma e pozitivno za Inter.So toa ke bideme bod pred Napoli so koi ne ni odgovara ist broj na bodovi.Ist slucaj e utre kade nereseno e najpovolno no isto taka i pobeda na Lazio odgovara bidejki taka ke bideme pred Udinese a za Lazio ni odgovara i razlika od 3 boda bidejki igrame so niv vo poslednoto kolo.

Marso

Io sono INTERISTA!
Член од
22 јануари 2006
Мислења
1.456
Поени од реакции
311
Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Ете ја Рома 2-2. Супер ќе биде ако заврши вака, утре ние тепаме, Удинезе Х, мераци :D

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.946
Е де, кажи зашто, не штеди на зборови, чисто ме интересира кај е грешката.
1. Викаш дека успесите на Барса не можат да се препишат на Пеп, тогаш на мене нека ми ги препишат, играчите изгледа сами играле и сами тренирале, свака им част, прв пат во историјата гледам вакво нешто.

2. Викаш дека доколку дојде Пеп дека ќе биде нешто слично на Бенитез. Ја само едно ќе ти кажам, Муртез циганот од кај мене од маало да дое ќе биде боље од Бенитез и ќе има помалку повредени играчи. Сулудо е да ги споредуваш Бенитез и Пеп.

3. Неможеш да знаеш дали Пеп ќе ја имплементира играта на Барса во Интер бидејќи Италија и Шпанија, Барса и Интер се сосем два различни поими. Како што Мур мораше да се навикне на фудбалот во Италија, а не фудбалот во Италија на него(читај Бенитез) така и Пеп ќе тера нова филозофија. Можда таа ќе биде понапаѓачка од досега што сме го гледале Интер али сигурно нема да имаме 80% посед на топка и 100000 пасови на еден натпревар.

На крај краева Пеп сеуште е во Барса, не се знае каде ќе оди па затоа да не трошиме за џабе време и букви од тастатурите. Ако дојде тогаш ќе разглабаме за него, али ја ти кажувам не ти беше у ред постот каде го напраи подоле од аматер. :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
1. Викаш дека успесите на Барса не можат да се препишат на Пеп, тогаш на мене нека ми ги препишат, играчите изгледа сами играле и сами тренирале, свака им част, прв пат во историјата гледам вакво нешто.

2. Викаш дека доколку дојде Пеп дека ќе биде нешто слично на Бенитез. Ја само едно ќе ти кажам, Муртез циганот од кај мене од маало да дое ќе биде боље од Бенитез и ќе има помалку повредени играчи. Сулудо е да ги споредуваш Бенитез и Пеп.

3. Неможеш да знаеш дали Пеп ќе ја имплементира играта на Барса во Интер бидејќи Италија и Шпанија, Барса и Интер се сосем два различни поими. Како што Мур мораше да се навикне на фудбалот во Италија, а не фудбалот во Италија на него(читај Бенитез) така и Пеп ќе тера нова филозофија. Можда таа ќе биде понапаѓачка од досега што сме го гледале Интер али сигурно нема да имаме 80% посед на топка и 100000 пасови на еден натпревар.

На крај краева Пеп сеуште е во Барса, не се знае каде ќе оди па затоа да не трошиме за џабе време и букви од тастатурите. Ако дојде тогаш ќе разглабаме за него, али ја ти кажувам не ти беше у ред постот каде го напраи подоле од аматер. :)
Сосема погрешно си го разбрал постот, односно само си претрчал низ него како јас низ книгата на Шуклев:

1.
Многу е погрешно да се поистоветуваат сите успеси на Барса само со името на Пеп,
Значи првата точка нема врска со она што јас го пишав, зашто мислев дека Пеп не е преродебникот на Барса која немаше освоено ЛШ од 92ра, исто како што Бенитез немаше да биде главниот ако Инттер по некоја случајност освоеше ЛШ и следната година бидејќи Мурињо и Манчини претходно го кроеа тимот и овој дојде на готов тим.

2.
Сеедно ми е, и да дојде Пеп знам дека ќе гледаме сличен Интер, можеби поофанзивен како кога беше Бенитез, не Раниери стил сигурно
Ај сеа пак прочитај како си протолкувал и што сум пишал.

3.
Знам дека и да дојде Пеп, нема да ја игра играта на Барса, затоа сум мирен
Истото што си го пишал ти, дека Пеп ќе се прилагоди на Италија и Интер бидејќи Интер и Барса се два различни поима.
Истото што го пишав и јас погоре дека ќе гледаме понапаѓачки фудбал со него, а не Раниери стил.

Ти се согласуваш али не се согласуваш со мене.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.969
Поени од реакции
45.251
Ете ја Рома 2-2. Супер ќе биде ако заврши вака, утре ние тепаме, Удинезе Х, мераци :D
Зашто ве интересираат Удинезе и Лацио, готово е со нив, што се однесуе до овие 2 тима Се е во рацете на Интер, со исто бодови бољи се и од едните и од другите доколку Лацио паднат во Рим, финтата е со Наполи да немаат исто бодови што значи Интер до крај све треба да тепа а Наполи да киксне уште еднаш. Тоа е тоа, денес се надевав дека ќе изгубат ама со оглед на околностите добро е и што нерешено било зашто на крај го испиле.
--- надополнето: 29 април 2012 во 00:04 ---
Многу е погрешно да се поистоветуваат сите успеси на Барса само со името на Пеп, а уште попогрешно е да се помисли дека Пеп ќе успее играта на Барса да ја имплементира во Италија и во овој Интер(гледано од сите аспекти, играчки, организациски, финансиски).

Мурињо еднаш кажа, со што и јас потполно се согласувам, дека играчите на Барса можат со заврзани очи да играат, тоа беше од пред Пеп, он само не смени ништо, а кога требаше план Б, он продолжуваше со план А и губеше, бидејќи не знаеше поинаку(или знаеше, нафрлени топки кон пигмејците во тимот).

Знам дека и да дојде Пеп, нема да ја игра играта на Барса, затоа сум мирен, но од друга страна немањето на план Б со тимот на Барса ме прави скептичен дека ќе успее да направи нешто позначително во Европа со Интер, за Италија е рано да се каже(лигава е помалце смешна во моментов, но со јаки Милан и Јувентус тешко да успее).

Сеедно ми е, и да дојде Пеп знам дека ќе гледаме сличен Интер, можеби поофанзивен како кога беше Бенитез, не Раниери стил сигурно, но Пеп си носи и трошоци со себе, за Страма глупо е да се збори бидејќи никој од нас го нема видено, но го немаше никој и Пеп видено, така да...
Ова со планот Б можеме да го кажеме и за еден Фергунсон кој две финалиња по ред во ЛШ во поим е убиен од Пеп, не значи ништо тоа со оглед дека апла на прсти се бројат натпреварите каде Пеп покажал одредена слабост, ако цепидлачиме до толку, знаеш колку такви има Мурињо, доволно е лани да се види како подот го бришеа со него Пеп и Барса за да се изнесе некој таков заклучок, а е гениј.

Ја нормално дека не очекувам копирање на Барса, не е можно тоа но очекувам соодветно адаптирање во Италија и препознатлив стил на игра аналоген на првенството, нешто што и Мур го направи, инаку неговиот 433 систем првата сезона беше тежок претежок фејл, катастрофа невидена која ги кошташе цели 30м евра дадени за Кварезма и Мансини ( и бедна сезона во ЛШ ) па и за Мунтари кој освен првата сезона кој го побара ко бекап опција за Лампард а освен првата сезона за Интер он беше едно големо ништо.

Не навлагам во дискусии за Пеп сега, мојот став ќе го кажам подетално ако дојде, сега само си кажувам дека сум за едно енормно За, поготово па ако не се пласираат во ЛШ, тек тогаш ќе е ко џокер у покер зашто со Страмачиони или некој друг експеримент прашање е колку ќе се интересни за одредени играчи кои пример со Пеп би можеле да проголтаат една година без ЛШ со оглед на сериозноста која ја покажува тимот со таквиот ангажман.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Pep stana Pep otkako Barsa mu dade shansa da stane Pep shto deneska go znaeme. Inter vo istorijata na klubot na nikoj ne mu dal shansa da stane neshto golemo, ni igrach od mladinska ni trener ni nikoj.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.586
Поени од реакции
2.608
Категорично сум против Пеп. Тешки пари ќе зема, а огромен ризик е. Не можи Барселона со онакви играчи, во онаква лига да ја токмиме со Интер. Према тоа, мене лично ич не ми е репер времето поминато на Пеп во Барса за квалитетот негов.
Јас искрено посакувам да му се даде шанса на Страмачиони, се гледа дека детено е крајно интелегентно, знај да го извај максимумот од играчите и да ги мотивира, а богами и се разбира од фудбал. Досега една формација нема грешено, а и измена според мене. Крајна варијанта Биелса.
Него утре мислам дека че биди многу тешка утакмица, потешка и од Удинезе. Ко че се напика сите пред голот на Чезена, радосен че бидам и автогол да си дадат. I hope they prove me wrong...(ебати посто ако нема тро англиски низ него :) )

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.969
Поени од реакции
45.251
Pep stana Pep otkako Barsa mu dade shansa da stane Pep shto deneska go znaeme. Inter vo istorijata na klubot na nikoj ne mu dal shansa da stane neshto golemo, ni igrach od mladinska ni trener ni nikoj.
А зар мислиш дека таа шанса сега ја заслужува Страмачиони ? Зар си уверен дека и он ко експеримент ќе биде успешен во ситуација кога треба ремонт кој прашање е колку он би го диригирал ?
Најидеалното сеценарио за мене е следново, доаѓа Пеп и повлекува многу работи под дифолт кој подоцна ќе останат '' негувани '' со неговиот наследник, односно Страма, и оние по него, односно една иста филозофија која нема да трпи драстични промени а не да се оди од тренер на тренер со тотално различни системи и филозофии.
Вака ем цел младински погон ќе се развива под една иста идеја и адаптирањето во прв тим ќе им е песна, а истото важи и за тренерите ала Страма, Бернацини и останатите.

Со младинците тоа до некаде им успева зашто се сменија многу работи таму и се функционира на таков начин но во сениорскиот тим јок, други работи важат тука и тоа им е голема грешка која убеден сум дека ќе биде исправена со Пеп. Така да Пеп, а во иднина Страма, во овој момент е најидеалното сценарио за тимов ( за мене лично ).

п.с. И самиот Мурињо кажа, ова што ти го сакаш многу тешко успева во земја ко Италија, не се Интер некаков исклучок не се секирај, но во иднина можат да бидат.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Категорично сум против Пеп. Тешки пари ќе зема, а огромен ризик е. Не можи Барселона со онакви играчи, во онаква лига да ја токмиме со Интер. Према тоа, мене лично ич не ми е репер времето поминато на Пеп во Барса за квалитетот негов.
Јас искрено посакувам да му се даде шанса на Страмачиони, се гледа дека детено е крајно интелегентно, знај да го извај максимумот од играчите и да ги мотивира, а богами и се разбира од фудбал. Досега една формација нема грешено, а и измена според мене. Крајна варијанта Биелса.
Него утре мислам дека че биди многу тешка утакмица, потешка и од Удинезе. Ко че се напика сите пред голот на Чезена, радосен че бидам и автогол да си дадат. I hope they prove me wrong...(ебати посто ако нема тро англиски низ него :) )
Само брз гол, тоа ќе ја отвори утакмицата и ќе гледаме 3+

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Syn, ne mislev na Stramachioni be (Страмачјони е правилно талијански), mislev na site vo inter, site do eden, bilo trener ili igrach ili toj shto ja kosi trevata. Inter nema takva tradicija, i najlosho od sve, ne ni ja pochnal taa tradicija. Ne mi spomnuvaj mladinci, zatoa shto sve shto pravime so tie "uber talentirani" mladinci e toa shto gi koristime za da kupuvame over priced pigs like Pazzini, Lavezzi i slichni gomna.

Kajgana Shop

На врв Bottom