Фан Клуб: Реал Мадрид

Drettica

Graxhanin of Severstan
Член од
24 ноември 2008
Мислења
12.625
Поени од реакции
14.933
Не гледам потреба од овој Лукас Моура. 19 годишна бразилска јутјуб звезда. Исти полов орган ко Neymarketing 50 милиони се ту факинг мач за ваков играч. Не сме ни дефицитни на таа позиција што ја игра типов.

Или планираат да го шитнат Кака а повредата на Каналес им ги поквари плановите плановите за негова замена па сега бараат некоја си алтернатива.

Подобро нека го вратат Сарабија. Го имам гледано и следено како игра додека беше во Кастиља...послабо го следев во Гетафе поради малиот број на настапи. Ми остави добар впечаток против Барса кога асистираше за победничкиот гол. Таа утакмица ми остави поголем впечаток него овој Лукас со неговите клипчиња кај онанираат деца дека е подобар од Нејмар.

За десната бековска позиција сакам да го донесат Ивановиќ. Покрива две позиции и десно и централно. Мн солиден и стабилен играч. Злато вреди...

Истото важи и за Хави Мартинез. Ме фасцинира типот вистинска зверка ...играчиште. Со неговото евентуално доаѓање средината ќе добие на цврстина плус креативност. Далеку поквалитетен играч од Сами шо би се рекло бокс ту бокс. Само што ќе не чини цело богатство или полов орган во рацете ако се знае дека потекнува од Баскија а од таму само со полиција земање играчи. :icon_lol:
Кога ќе ми текне дека игра солидно и како стопер...без размислување би го довел.

Се зависи од тоа дали ќе остане Кака. Со евентуално негово заминување враќање на Сарабија, купување на Бане и Хави јас би бил задоволен од трансфер периодот.

Само никој не ме прашува мене. Ја би го довел и Мело фор ени кејс :pos:

Само голема е и листа на играчи кои треба да си идат од Реал. Пред се:

1.Лил Вејн ака Дренте. Мислам дека му истекува договорот и е фри да си иде кај сака.
2. Гаго потврди дека сака да остане во Рома. Нека дадат 12милиони како што стои во договорот и нек си го земат.
3.Педро Леон и тој најавил дека сака да остане во Гетафе. Добар мотиватор беше :icon_lol:
4.Каналес ...ах бе дете. Нек му ја продолжат позајмицата....

Остали што се во тимот Лас,Алтинтоп,Карваљо...сигурни патници.

Член од
8 септември 2008
Мислења
87
Поени од реакции
44
Ибрахимович​
Роналдо - Озил - Ди Марија/Бензема​
Чаби - Шахин/Мартинез​
Коентрао - Келини - Рамос/Пепе - Фабио​
Касиљас​
Ме густа :cool:

Urban_Mover

Madridista
Член од
31 октомври 2005
Мислења
2.160
Поени од реакции
125
Моја желба е Карвахал десен, потоа место на Лукас да се фрлаат огромни милионски суми, да си го промовираат во прв состав Хесе или да го вратат Сарабиа во Реал, одлична замена по крилните позиции...и за средината...да ги вратат или Парехо или Хави Гарсија.Сите овие се мадридски деца, секогаш ќе играат со срце и љубов кон клубот...како што сезонава го прави Калехон.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.901
Поени од реакции
30.824
Претседателот на ПСЖ пред една недела се состанал со Кака и Игуаин. Овие двајца се приоритет на ПСЖ за засилувања за наредната сезона.
Поради тоа што Мурињо нема да смета на Кака за наредната сезона и веќе е дадено зелено светло од негова страна за довдување на Лукас Моура најверојатно е дека Кака наредната сезона ќе го носи дресот на ПСЖ.
Со Игуаин сеуште не се знае, Пипа е во опадната форма али пак има 21 гол оваа сезона, негов најголем проблем е минутажата. Навивачите на Бернабе не сакаат тој да си замине.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.615
Поени од реакции
14.488
Не знам како може воопшто да се појавуваат шпекулации за Игуаин, да се продаде играчот кој и како замена дава по 30 голови, свашта. Башка и има некои работи што не можат да се купат со пари, а тоа е љубовта кон клубот, Игуаин со Икер се заедно некаде на врвот, неколку скалила подоле се сите останати.

Секој играч со тоа што го покажува Игуаин би си го зацементирал местото во стартните 11, али тој секогаш мора да се докажува. Он едноставно не е некоја маркетинг ѕвезда и не е донесен како некое големо засилување, он беше, остана и ќе биде ѕвезда во очите на мадридистите, 217 настапи 102 гола, да не се враќам сега во историја, али слободно можам да кажам дека играчите кои играле за Реал Мадрид а имале вакви или слични бројки станувале легенди на клубот.

Подобар играч од таа улога што ја има во клубот тој не може да се најде, плус ако додадеме и дека Мурињо има голема доверба во него, не ни се сомневам во тоа дали ќе остане. Е сега ако тој самиот сака да си замине, тогаш тоа е друг проблем, али ако клубот реши да го направи тоа никогаш нема да им го простам тоа и според мене ќе биде една од најголемите грешки во последно време.

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Никогаш нема да заборавам колку радости ми носел Игуаин. А и на сите Мадридисти. Такви моменти не се продаваат за пари. Има неколку натпревари кои никогаш нема да заборавам како Игуаин ни го вадел гзот, уште пред Роналдовава ера кога играше сам. Секоја чест и да се продаде јас само ке му посакам се најдобро, иако е играч кој највеке го ценам во Реал.

Член од
4 јули 2009
Мислења
4.795
Поени од реакции
3.493
Ако го продат Игуаин уште еднаш ќе го продадат и мадрдизмот,и јас исто нема да им опростам.Никогаш нема да ми биде подраг ниту Агуеро кој играше за Атлетико М. ниту било кој друг напаѓач кој ќе дојде само за пари а не поради тоа што го сака клубот.Игуаин има повеќе голови од напаѓачот кој игра секоја утакмица прв состав,мислам треба да се будала да продадеш напаѓач од светска класа како што е Игуаин.А приказните дека Мурињо сака да ја задржи конкуренцијата помеѓу Бензема и Игуаин може да му ги кажуваат на Албиол,очигледно е кој е стандарден првотимец а кој грее клупа.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
The Real Madrid renews

with Adidas until 2020
--- надополнето: 28 април 2012 во 19:21 ---
Шо ќе се деси ако не успеат да донесат јак напаѓач а Пипа замине. ќе биде смеење, незнам освен Кун кој им е на мета друг?

M

Mario Gómez

Гостин

Kajgana Shop

На врв Bottom