Не гледам потреба од овој Лукас Моура. 19 годишна бразилска јутјуб звезда. Исти полов орган ко Neymarketing 50 милиони се ту факинг мач за ваков играч. Не сме ни дефицитни на таа позиција што ја игра типов.
Или планираат да го шитнат Кака а повредата на Каналес им ги поквари плановите плановите за негова замена па сега бараат некоја си алтернатива.
Подобро нека го вратат Сарабија. Го имам гледано и следено како игра додека беше во Кастиља...послабо го следев во Гетафе поради малиот број на настапи. Ми остави добар впечаток против Барса кога асистираше за победничкиот гол. Таа утакмица ми остави поголем впечаток него овој Лукас со неговите клипчиња кај онанираат деца дека е подобар од Нејмар.
За десната бековска позиција сакам да го донесат Ивановиќ. Покрива две позиции и десно и централно. Мн солиден и стабилен играч. Злато вреди...
Истото важи и за Хави Мартинез. Ме фасцинира типот вистинска зверка ...играчиште. Со неговото евентуално доаѓање средината ќе добие на цврстина плус креативност. Далеку поквалитетен играч од Сами шо би се рекло бокс ту бокс. Само што ќе не чини цело богатство или полов орган во рацете ако се знае дека потекнува од Баскија а од таму само со полиција земање играчи.
Кога ќе ми текне дека игра солидно и како стопер...без размислување би го довел.
Се зависи од тоа дали ќе остане Кака. Со евентуално негово заминување враќање на Сарабија, купување на Бане и Хави јас би бил задоволен од трансфер периодот.
Само никој не ме прашува мене. Ја би го довел и Мело фор ени кејс
Само голема е и листа на играчи кои треба да си идат од Реал. Пред се:
1.Лил Вејн ака Дренте. Мислам дека му истекува договорот и е фри да си иде кај сака.
2. Гаго потврди дека сака да остане во Рома. Нека дадат 12милиони како што стои во договорот и нек си го земат.
3.Педро Леон и тој најавил дека сака да остане во Гетафе. Добар мотиватор беше
4.Каналес ...ах бе дете. Нек му ја продолжат позајмицата....
Остали што се во тимот Лас,Алтинтоп,Карваљо...сигурни патници.