Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 28.619
- Поени од реакции
- 59.432
Aj aj aj... мислев се заебаваш, ти сериозен си бил... Несфатливо е за мене човек да не ги преиспитува работите. Ти рекле дека чичко Алберт бил верник, ОК, ама земи прочитај бе братче, ќе ти се смее народ. Еве ти извадоци (макар што очите ќе ги истераш со позадинава) http://www.pantheism.net/paul/einstein.htm а не е лошо да го читнеш и чичко ти Докинс кој во еден дел на God Delusion книгата, наречен A Deeply Religious Non Believer има многу убави цитати, па дури и писма и изјави за медиуми на Ајнштајн, како оваа:"My religion consists of a humble admiration of the illimitable superior spirit who reveals himself in the slight details we are able to perceive with our frail and feeble mind."
кажи ми дека и ова не е од него
Гледаш, јасно и гласно, декларирање.It was of course, a lie what you read about my religious convictions, a lie which is being systematically repeated. I do not believe in a personal God and I have never denied this but have expressed it clearly. If something is in me which can be called religious then it is the unbounded admirations for the structure of the world so far as our science can reveal it.
Патем, Ајнштајн не е ни првиот ни последниот научник кој го користи терминот „Бог“ во исказите. Дури и Стивен Хокинг го користи во слични филозофии, па никој нормален нема да тропне дека Хокинг е верник.
Тоа е зошто има youtube денес.
Земи читај нешто пред да влезеш во дискусија, да не те ребраат