На факултет во Србија?

Член од
27 април 2012
Мислења
7
Поени од реакции
0
Јас сум четврта година и планирам да се запишам на факултет во Србија. Запознаета сум со условите, но дококу има некој кој веќе студира таму дали може да ми каже какво е неговото искуство? Планирам да се запишан на економски факултет во Ниш
Истото прашање важи и за Архитектонскиот факултет во Ниш

Благодарам однапред

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.855
Поени од реакции
8.399
Ако можеш да се запишеш во Скопје би ти било боља варијанта, освен ако не си србин по потекло, а да даваш пари за факултет кој нема да ти биде признаен подалеку од балканот, мислам дека не вреди!

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Ако више идеш у Србија, Белград само ти е да имаш некој ќар.

Со други зборови, Скопје>Ниш

Член од
27 јануари 2010
Мислења
346
Поени од реакции
146
Факултет во Бугарија, Факултет во Србија, Во Македонија никој не сака...
Хмм.....

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Јас сум четврта година и планирам да се запишам на факултет во Србија. Запознаета сум со условите, но дококу има некој кој веќе студира таму дали може да ми каже какво е неговото искуство? Планирам да се запишан на економски факултет во Ниш
Истото прашање важи и за Архитектонскиот факултет во Ниш

Благодарам однапред
Економски Факултет - Скопје / Прилеп / Штип > ~ Ekonomski Fakultet - Nis.Ако ти е за некаков квалитет на образование.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
добри женски има таму хмммммммм;)

дечко који обечава

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.435
Поени од реакции
5.468
Drugar ucese Stomatologija vo Srbija...3god istera za posle 3 god Srbite da donesat nekoj regulativi so koj tamosnata diploma nema da bide priznaena ovde vo Mk pa morase da se prezapisuva ovde...Razlicni programi toa sto go ucel vo 2 ovde go uci nanovo...Trista zafrkancii.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.750
Ете јас не ги знам условите а многу ме интересираат. Бидејќи Србија ми е потребна за семинари и курсеви, паралелно сакам на мастер да одам таму.
Па ајде, ако може да ми бидат кажани условите :)

I

Iblis

Гостин
За сите што планираат да продолжат да студираат во Србија.
1. Ќе си извршите нострификација на дипломата(судски превод од МК на СРБ, па во министерство за образование, па ќе добиете повратен одговор)
2. Цените за студирање ги одредува самиот факултет(програма по) на кој студирате

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Милион причини кои секако нема да ги набројувам.. али секој што мисли да оди надвор од државава да студира и што има можност.. ич нека не се мисли. Што подалеку од тука,тоа подобро..
90% од тие што ги знам што студирале надвор, веќе работат и немаат никакви проблеми ни со дипломи ни со други глупости при запослување....

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.750
Па реално гледно, Србија или Македонија, исто срање друго паковање е муабетот.
Меѓутоа, Србија имаше многу подобра ,,појдовна точка,, и заради тоа има и многу поголеми академски можности, па колку само материјали на факултетиве сеуште се на српскохрватски, што може да очекуваме.
А дипломата српска, во светов, важи исто колку и македонската (освен ако не е од некој посебен приватен факултет).

Kajgana Shop

На врв Bottom